Вдъхновение за преобразяване на Вашата спалня

Спалнята трябва да бъде място, където можете напълно да се отпуснете. Ако е разхвърляна, скучна или безлична, е време за преобразяване.
За щастие, сега е лесно да внесете подобрения в обстановката във Вашата спалня. Независимо дали се налага основно обновяване, или искате само леко преобразяване, ние можем да Ви помогнем с всичко необходимо.
Прочетете нашите съвети и трикове, за да вдъхнете нов живот на спалнята си по лесен и индивидуален начин.

x
x

Създайте ред в спалнята

В ежедневието си бихте могли да хвърлите риза на произволно място на излизане от вкъщи, но цялостната подредба допринася за спокойната атмосфера във Вашия дом.
Ако имате проблеми с подреждането на вещите в спалнята си, това може да се дължи на обстоятелството, че всичко просто се нуждае от собствено пространство.
Дрехи, обувки, бижута и други аксесоари могат бързо да създадат усещане за безпорядък, но с правилните трикове тяхното съхранение става част от декорацията в спалнята.
Кутиите и кошниците например могат да се използват за организиране на гардероба, особено за по-малки дрехи или обувки, които често заемат повече място, отколкото трябва.
Може също да помислите за скрин, в който да държите по-малките вещи. Чекмеджетата са отличен начин да подредите по-дребни предмети.
И накрая, може да използвате плетени кошници, които да поставите под леглото или самостоятелно на пода.

Приемете cтатистически бисквитки, за да можете да видео клиповете.
Натиснете бутона [OK] в края на страницата
Body

СТИЛЕН СЪВЕТ:

Окачете любимите си аксесоари на закачалки за дрехи

Закачалките за дрехи обикновено са скрити в коридора или зад вратата, но декоративна закачалка може лесно да виси от стената на спалнята. Закачете любимите си шалове или ежедневни колиета върху нея, за да създадете ред, като същевременно добавите индивидуален щрих.

СЪХРАНЕНИЕ

Поканете природата в спалнята си

Естествените материали могат да направят една спалня по-успокояваща. Помислете за използването на дърво, вълна и меки тъкани, за да създадете спокойно и приятно място.
Опитайте да поставите удобна вълнена завивка на леглото, агнешка кожа на стола и да добавите няколко меки възглавници. Може също да помислите за добавянето на дървени мебели или рафтове.
Растенията и цветята също са отличен избор за Вашата спалня. Те внасят глътка свеж въздух в спалнята, като същевременно осигуряват някаква зеленина, в която можете да се загледате.
Ако не обичате да отглеждате растения, можете да използвате изкуствени. Те изглеждат добре и не се нуждаят от поливане.

x
x
Body

СТИЛЕН СЪВЕТ:

Използвайте природата, за да направите спалнята уютна

Естествените продукти придават своеобразие и релеф на интериора по начин, по който синтетичните материали не могат, а цветовете, които виждаме в природата, са идеални за спалнята.

СПАЛНЯ

Подчертайте личния си стил

Балансът е ключът към това да усещаме спалнята като правилното собствено място. Празните стени рядко са интересни сами по себе си.
Без нищо по стените една стая може да изглежда недовършена, а това се отразява и на акустиката.
Прекомерното декориране на една стена обаче може да бъде разсейващо, така че постигането на добър баланс е от съществено значение.
Можете да придадете на стената индивидуалност, като я превърнете в галерия. Изберете стена в спалнята и окачете различни видове декорации:

• Снимки
• Рисунки
• Картини
• Текстилни изделия
• Дърворезби или гравю
• Закачалки за дрехи

Огледалата също вършат добра работа в спалнята, като помагат за разпръскването на дневната светлина и правят стаята да изглежда по-просторна. Не се колебайте да експериментирате с формите: високо правоъгълно огледало на едната стена може лесно да се комбинира с кръгло огледало на другата.
Предлагат се и много видове рамки за огледала и други стенни декорации, които могат да добавят разнообразие и характер. Естествено дърво, боядисано дърво, позлатени или стоманени рамки Ви позволяват да създадете индивидуален облик, който отразява Вашата уникалност.
Помислете за ширината на рамката. Малка снимка или плакат може да стои добре в по-тежка рамка, но голямо огледало може да изглежда по-добре с тънка рамка. Всичко зависи от собствения Ви стил и как рамките се вписват в останалата част от стаята.
Стените не са единствените твърди и често празни повърхности в спалнята. Подът е нещо, което често се пренебрегва. Подходящият килим превръща пода в привлекателен елемент от дизайна, като същевременно осигурява мека повърхност, върху която да стъпите рано сутрин.

x
x
x
x
Body

СТИЛЕН СЪВЕТ:

Придайте индивидуален облик

Смесването на различни елементи с някои от Вашите собствени вещи създава уникална визия, която отразява Вашата личност.

ДЕКОРАЦИЯ

Придайте нов облик на леглото

Леглото е главната част от спалнята. Това е мебел, с която по всяка вероятност прекарваме най-много време в ежедневието си. Можете, разбира се, да помислите за закупуване на ново легло, но има няколко възможности, които могат да обновят едно легло само с леко преобразяване:

• Помислете за нов комплект спално бельо или кувертюра. Това е лесен начин да промените цялостния вид на спалнята.
• Нови декоративни възглавнички или просто калъфки и кувертюра могат да създадат усещане за лукс, което обикновено намирате в хотел.
• Таблата за легло може да Ви помогне да създадете атмосфера в спалнята и да Ви бъде по-удобно просто да си стоите в леглото. Можете да добавите табла за легло от текстил или дърво и е по-лесно, отколкото си мислите.

Body

БОНУС СЪВЕТ:

Изберете правилната табла за легло

Текстилната табла добавя комфорт към леглото, като същевременно помага за регулиране на звука в спалнята, докато дървената табла внася усещане за природна естественост и е лесна за почистване.

ТАБЛИ ЗА ЛЕГЛА

Контролирайте светлината със завеси

Можете да изберете колко светлина и слънце искате да пуснете в стаята. Всичко зависи от това колко светло искате да бъде и с какво разположение е спалнята Ви.
Ако комбинирате щори или ролетни щори със завеси, можете да контролирате колко светлина постъпва и да създадете специална атмосфера в спалнята.
Многопластов ефект със завеси:

1. Започнете с ролетна щора на прозореца. Ако искате напълно да блокирате светлината, можете да използвате затъмняваща ролетна щора.
2. След това може да добавите няколко тежки завеси, които за предпочитане достигат чак до пода. Те правят стаята уютна и ще Ви помогнат да запазите топлината.
3. Последният слой е лека, прозрачна завеса, която придава на стаята меко сияние.

Създайте настроение с правилното осветление

Лампите са много важни за атмосферата в спалнята. Ако светлината е твърде студена и остра, може да бъде некомфортно. От друга страна, може да е трудно да се ориентирате, ако осветлението е твърде слабо.
Затова е добре да имате няколко лампи – всяка със собствено предназначение. В общи линии се нуждаете както от ярка светлина за ориентация, така и от лампи с по-мека светлина, за да създадете уют.
Ако обичате да четете в леглото, лампата за четене е добра идея. Бихте могли да помислите за лампа, която е монтирана на стената, или за подова лампа, която осигурява концентрирана светлина там, където Ви е нужна.

Body

БОНУС СЪВЕТ:

Използвайте LED светлина в спалнята

Използвайте LED светлина в спалнята, за да създадете уютна атмосфера без риск от пожар. LED светлините излъчват ясна, истинска светлина и не трептят като обикновените лапми. Освен това можете да вземете LED лампи с таймер, така че да не се налага да мислите за включването и изключването им.

ОСВЕТЛЕНИЕ
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}