Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Практична мебел за антре и коридот в бяло.

6 ИДЕИ ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА МАЛКИ КОРИДОРИ И АНТРЕТА

Дата:

Категория: Декорация

Когато обзавеждате дома си за първи път или сте решили да обновите мебелировката, коридорът или антрето остават на последно място. Разбираемо е, това е пространство, през което само минаваме или съхраняваме обувки, якета, чанти и всичко останало, за което не можем да намерим място в гардероба.

В общи линии не прекарваме толкова много време в коридора, само колкото е необходимо да се облечем и да проверим дали сме взели всичко необходимо, преди да напуснем уютния дом. Понякога дори не обръщаме внимание на мебелите в това помещение. И все пак, прекрачвайки прага на жилището, антрето ни посреща. Първото впечатление е от изключително значение. И преди да влезете във всекидневната, обзаведена с мебели и декорация, изразяваща всяка една черта на вашия характер, гостите ще видят първо входа на вашия дом.
 
Аранжиране антре или коридор

Замислете се как бихте се почувствали след един дълъг и тежък работен ден. Представете си приятната атмосфера още от входа на вашето уютно жилище. Добре е коридорът да е едновременно приветлив и практичен, оптимално да се използва пространството. А как да постигнете това – ще ви дадем няколко идеи.  

Мебели за коридор

Обзавеждането на коридора да е част от останалите стаи

Коридорът е част от дома, изберете традиционна или нестандартна визия според цялостния стил на жилището си. Изберете мебели в подобни цветове или материали.

Насочете се към функционалната мебел

Практичната мебел за антрето или коридора ще ви помогне да оползотворите пространството, с което разполагате. Всяко кътче е от значение в жилището, мебелите трябва да бъдат подбрани разумно. В коридора пейката, с отделение за съхранение, ще въведе ред, както и стенната закачалка ще позволи да използвате вертикалното пространство по най-добрия начин, а един шкаф за обувки или поставка с повече рафтове ще организира безбройните чифтове от зимни, летни и пролетни кецове, ботуши, маратонки и обувки.

Колекция BELLE

Колекция BELLE - гардероб, шкаф за обувки, скрин и закачалка за дрехи. 

Мебели OURE

Мебелите за съхранение от гама OURE, изработени от MDF, хартия и масивна топола, са перфектен избор за коридора. Ще намерите етажерка за коридора, скрин и пейка, всички с повече от необходимото пространство за съхранение.  

Закачалка за стена

Стилна закачалка за стена GREVE от метал и керамика.

Изключително практична част от мебелировката на коридора е рафт за шапки. Не се подвеждайте от наименованието. Ако не сте любител на този аксесоар и притежавате само една шапка за студените дни, то на този рафт можете да поставите каквото желаете – чанти, раници, шалове и всичко останало, от което имате нужда, когато излизате.

Като основно правило – избирайте многофункционална мебел за коридора, за да използвате пространството по възможно най-добрия начин.

Мебели за антре 

Мебели за антре VIRUM 

ТЕСНИ коридори или малки антрета

Когато става дума за коридори, обикновено са изключително тесни, а антретата – малки, което от своя страна затруднява избора на мебели. Помещението ще е просторно и подредено, ако обемните дрехи и обувки съхранявате в един гардероб.

Гардероб в светли нюанси и не толкова голяма дълбочина е перфектното решение за малкото пространство. Златно правило при аранжиране на малките помещения е заемането на колкото се може по-малко пространство по хоризонтала и да се възползваме от пространството по вертикала.

Като завършек, изберете килим или пътека в по-тъмни цветове, за да създадете илюзията за още повече простор.

Гардероб в коридора

Един светъл коридор, обзаведен с практична мебел: стойка за палта SEJS, пейка EGEDAL, рафт за стена ILBRO и гардероб FAVRBO

Мебели OURE

Мебели OURE, в бял цвят, за по-светъл коридор. 


Огледало в коридора

Огледалата с по-големи размери са идеален начин да създадете илюзията за просторно пространство. В коридора то ще бъде освен изключително практичен избор, за да можете да се огледате от главата до петите, но и прекрасен дизайнерски ход. Бъдете внимателни с избора на позицията за огледалата, съобразете го с входовете и изходите, когато имаме голяма огледална стена има и риск да отразява неподходящ обект. Перфектният избор е огледалото да е срещу празна стена, за да няма объркващи отражения срещу него.

Щендер за дрехи
 
Коридор в минималистичен стил, аранжиран с щендер за дрехи

ОСВЕТЛЕНИЕ В КОРИДОРА

Като цяло, коридорите нямат достъп до естествена светлина, тъй като повечето жилища са конструирани, така че тя да е предимно за помещенията, в които прекарвате най-много време. Необходимо е да имате добър източник на светлина в коридора, ако не искате да търсите ключовете си в сумрак, в който не може да се различи дори и цвета на обувките.

Светлината в коридора трябва да бъде топла и приветлива. Изберете полилей, който да я разпръсква равномерно. Другият вариант е да поставите настолна лампа върху скрин или шкаф за допълнителен източник на светлина при необходимост.

Ако се радвате на достъпа на естествена светлина, няма да имате нужда от толкова много осветителни тела. Освен през зимните месеци, когато нощите идват по-рано, а сутрините са все още мрачни, една весела лампа ще ви помогне да излезете още по-бързо от вкъщи и да не закъснявате.

Осветление в коридора

Лампа ERNST, минималистична, ефектна, практична.  

Декорация за коридора

Пространство без декорации е неприветливо и скучно. Не е необходимо да обсипете коридора с декорации, нужно е да изберете две картини или рамки, които придават изикана визия на пространството. Дребните детайли ще подскажат за вашата личност и характер.

Фенери

Изискан акцент - фенери и саксии

Решетка за стена

Едно решение за съхранение тип „направи си сам” - решетка, която може да бъде използвана за закачалка. 
 

  • Изберете декоративен обект, който да грабва вниманието. Например интересна лампа - да се набива на очи, когато прекрачите прага.
  • Ако разполагате с конзолна маса или друга подобна мебел, можете да сложите няколко растения, свещници или фенери. Или пък кош от ракита, който ще събере всички дреболии.
  • Използвайте картина или множество рамки за снимки на една от стените.

Имате още идеи за коридора? Споделете ги с нас в секцията с коментари!