Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Разтегателни канапета за повече комфорт и икономия на пространство

7 разтегателни канапета за повече комфорт и икономия на пространство

Дата:

Категория: Дневна, Спалня

Едно време, когато се преместих в ново жилище, исках да имам разтегателно канапе в дневната. Въпреки че моделите не бяха толкова разнообразни както сега, знаех че предпочитам функционалността пред дизайна. За мен на първо място бе да имам на разположение второ легло в дома, освен това в спалнята. Години след този избор, не съжалявам.

Предимства на разтегателното канапе

Съществуват два основни мотива да предпочетете разтегателно канапе. Първо, дори и да притежавате най-комфортната спалня - с огромно легло и пухкав матрак, никога не знаете кога ще ви изненадат гости, които да останат да пренощуват. В моя случай канапето е полезно, когато родителите ми гостуват или приятелите ми не могат да се приберат в късните часове.

Вторият вариант е, когато канапето замести леглото. Ако живеете в гарсониера, ще е по-практично да разполагате с многофункционална мебел - през деня е малко канапе, а през нощта - просторно легло.  
Ъглово канапе AGTRUPVIG

Ето и предимствата на разтегателното канапе:

  • Спестява пространство, което е важно за малките апартаменти
  • Идеално решение, ако често имате гости, които остават да пренощуват
  • Повечето модели канапета имат отделение за съхранение
  • Придава допълнителна функционалност на стаята
  • Тъй като са с двойна функция, те са здрави и комфортни

КАК да изберем разтегателно канапе

Трябва да се съобразите с дизайна и размера, които зависят единствено от вашите предпочитания и разположението на стаята, както и от следното:

  • Канапетата с конструкция от масивна дървесина са много по-издръжливи.
  • Механизмът за разтягане трябва да бъде лесен за използване, както и качествен.
  • Изпробвайте качеството на седалката/повърхността за спане, ако ще използвате канапето вместо легло. То трябва да е комфортно и да придава необходимата опора на гърба.
  • Измерете добре канапето, в сгънато и в разгънато положение. За да нямате изненади, когато го вместите в стаята.
  • Ако разполагате с достатъчно място, едно ъглово канапе ще е по-удобно и практично.

7 предложения за разтегателни канапета

1. Ъглов диван с разширение AGTRUPVIG – практичен и просторен. С 6 места в сгънато положение, масивна конструкция от чамова дървесина и възглавници за сядане с подплата от пяна и бонел пружини.

Ъглов диван с разширение декоративни възглавници и маса за кафе.
Ъглов диван с разширение AGTRUPVIG

2. Ъглов диван с разширение VEJLBY – компактен, с отделение за съхранение и възглавници за сядане със здрави калъфки, бонел пружини и подплата от пяна.

Ъглов диван с разширение VEJLBY
Ъглов диван с разширение VEJLBY

3. Разтегателен диван HEJLS – достъпен вариант за гостните. С подплата от пяна. В сгънато положение е подходящ за 3 души.  

Разтегателен диван HEJLS

4. Разтегателен диван MARTOFTE – с минималистичен скандинавски дизайн, подходящ за модерни, просторни и светли пространства. Със здрава тапицерия, подплата от пяна и конструкция от масивен чам.

Разтегателен диван MARTOFTE
Разтегателен диван MARTOFTE

5. Ъглов диван MARIAGER – с големи размери, подходящ за по-просторните помещения. П-образната форма е практична, дори когато е в сгънато положение. Възглавниците са с мемори пяна, конструкцията е от масивен чам и разполага с две отделения за съхранение.

Ъглов разтегателен диван MARIAGER
Ъглов диван MARIAGER

6. Кушетка VARBJERG – алтернатива на традиционните разтегателни дивани и канапета. Тапицерията в комбинация с копчета придава елегантен вид, подходяща за по-женствени интериори. Конструкцията е от каучуков фурнир и масивен чам, а подплатата е от пяна. Кушетката е лесна за разтягане и се преобразява мигновено в двойно легло.

Кушетка VARBJERG

Кушетка VARBJERG

7. Ако живеете в гарсониера или малка всекидневна, разтегателният диван BRYRUP е идеалното решение за вас. Изключително компактен, с 2 места, бързо и лесно се преобразява в комфортно легло, с подплата от мемори пяна.

Разтегателен диван BRYRUP

Разтегателен диван BRYRUP