Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

ЧЕТИРИ СТИЛА ЗА ТРАПЕЗАРИЯТА: ИНДУСТРИАЛЕН, СКАНДИНАВСКИ, КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ РЕТРО?

ЧЕТИРИ СТИЛА ЗА ТРАПЕЗАРИЯТА: ИНДУСТРИАЛЕН, СКАНДИНАВСКИ, КЛАСИЧЕСКИ ИЛИ РЕТРО?

Дата:

Категория: JYSK Favourites, Декорация, Дневна

Без значение от големината на дома, зоната за хранене е необходимост. Това е място, където вечер се събира цялото семейство след един динамичен ден, в който всеки е бил вглъбен от задачи и задължения. В кухнята прекарвате най-хубавите часове с любимите хора, отпочивате и се наслаждавате на всевъзможни лакомства и питателна храна.

Ако обичате да споделяте храната с приятели по празници или да разкривате тайнствата на кулинарни изкушения, то трапезарията е зоната за гости, съмишленици и ценители. Това вълшебно място трябва да е приветливо, приятно и най-вече да отразява вашия стил.
 

Енергичен, модерен стил, маса и 5 стола KLARUP.
Трапезария в индустриален стил - енергичен, комбиниран със столове
KLARUP.

Когато избирате облика на вашата трапезария, първото нещо, с което трябва да се съобразите, е цялостният стил на дома. Въпреки че е една отделна стая, съчетайте я с останалите помещения. Трапезарията е функционална зона и специалистите я определят като душата на всяка домакиня, защото тук се завихрят гурме ястията или кратките пътешествия в света на кулинарията.

В нашия блог ще ви предложим четири вдъхновяващи стила интериорен дизайн. Ако ви се наложи да освежите вашата трапезария, експериментирайте смело и бъдете верни на себе си.

ИНДУСТРИАЛЕН

Маса за хранене от светъл дъб в комбинация от четири стола

Маса с четири стола, витрина и бюфет

Стабилна маса с метална основа и плот от твърда дървесина

Този стил е подходящ за директните типове характер, оценяващи функционалността на индустриалното пространство. Използваните мебели за обзавеждане са характерни за барове и кафенета, посещавани най-често от младежи по целия свят. Столове в индустриален - незавършен стил, мебели от здрави материали - дървесина, стомана, пластмаса и желязо, както и декорация с метален завършек.

Ако не желаете да подменяте обзавеждането на цялата стая, но все пак искате да освежите пространството, елегантно добавете елементи индустриализъм. Стол KLARUP е подходящ за трапезария, защото е с модерен и енергичен дизайн, със седалка в черно или бяло, с възглавница за още повече комфорт.

СКАНДИНАВСКИ

Маса и столове от светъл дъб 

Скандинавският стил е подходящ за почитателите на изчистения дизайн и свободните пространства, в които всеки елемент има предназначение.

Столовете JUNGHOLM притежават класически, изчистен скандинавски дизайн. Те са от масивна дървесина - дъб, с удобна подплатена и тапицирана седалка.

КЛАСИЧЕСКИ

Столове в бяло, с ретро дизайн

В зависимост от изложението, големината на прозорците и като цяло количеството естествена светлина в помещението, някои домове са по-светли от други. Ако липсва светлина в апартамента или просто предпочитате светлите цветове, правилният подбор на мебели и аксесоари визуално ще увеличи пространството. Обзавеждането в светли тонове, с примес от естествена дървесина и минималистични форми ще придадат лекота и въздушност на дома. 

Столове LANGDAL са изработени от масивна дървесина. Техният стил е добре познат, напомня за едно време - 60-те години, единствената промяна в дизайна им е по-тънките форми и светлия цвят. Столовете, комбинирани с маса от светла дървесина и подходящия килим, ще превърнат трапезарията в приветлива и уютна зона от дома.

Цветарник, стол, рафт за стена и много зеленина

ЗА ТЕЗИ ОТ ВАС, КОИТО ОБИЧАТ НЕСТАНДАРТНОТО, СТОЛЪТ LANGDAL МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН В ЪГЪЛА НА СТАЯТА И ИЗПОЛЗВАН КАТО МАСИЧКА

Стол използван като цветарник 

РЕТРО

Интериорният дизайн, специфичен за 60-те, е сред модерните тенденции от няколко години насам. Ретрото е сред основните стилове в голяма част от мебелните колекции. Една от теориите е, че романтичният стил се налага благодарение на успешните тв сериали - „Момчетата от Медисън авеню” или „Аквариус”.

Столове с оформени седалки и тапицерия от текстил

Най-актуалният стил в момента е с противоречивото наименование „модерно ретро”, включва мебел с форми, характерни за 60-те години на миналия век. Това е период, в който дизайнерите не са спирали да експериментират с формите, цветовете и материалите и са се стремили към футуристичен вид на техните произведения. 

Стол JONSTRUP с ретро елемент - конструкция от дървесина, заоблена седалка и тапицерия от текстил, е сред най-ярките представители на 60-те.

Столове с оформени седалки и тапицерия от текстил 

А вие кой от стиловете предпочитате? Оставете ни коментар с Вашите предпочитания.