Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Девет неща, които нямат място в банята

Девет неща, които не трябва да съхранявате в банята

Дата:

Категория: Баня

Вие сте организирана личност и всичко във вашия дом има своето точно място, намирате дребните предмети  дори и при изгасена лампа, защото знаете къде сте ги оставили. Или за вас организирано означава да съберете всички джунджурии в едно чекмедже. Няма значение, вероятността да допуснете грешка, когато стане дума за съхранение на вещи и козметични продукти в банята, е голяма.

За разлика от останалите помещения в дома, в банята температурата варира, а въздухът често е влажен. Това е предпоставка за разрушаване на много неща, дори и тези за които сте „сигурни“, че трябва да бъдат съхранявани в банята.

девет неща които да не съхранявате в банята

Парфюми

Може би обичате да се парфюмирате веднага след душ, но съхраняването на скъпи парфюми и флакони тоалетна вода в банята не е удачно. Влагата и топлината в това помещение  разграждат ароматните масла. Ароматът се променя от вариациите в температурата. Съхранявайте марковите парфюми в коридора или на скрина в спалнята.

Скринове JYSK

Лекарства

Голяма част от нас съхраняват лекарства в шкаф в банята. Това не е най-доброто решение. На почти всички лекарства е обозначено, че трябва да се съхраняват в сухо и хладно пространство - хладилник или чекмеджето на нощното шкафче.

Нощни шкафчета

Грим

Да, на гримирането пред огледалото. Но щом стане въпрос за съхранение на гримове, четки или моливи – Не в банята. Декоративната козметика не издържа на изпаренията от водата и вариациите в температурата. Добавете тоалетка в спалнята, ще имате един кът само за вас - ще се чувствате като принцеса, и място за всички гримове, без риск те да се развалят.

Тоалетка JYSK

Кърпи

Разбира се, кърпите, които ползвате, трябва да бъдат закачени в банята. Но тези, които са прилежно сгънати и очакват да бъдат използвани в близкото бъдеще нямат място в мокрото помещение, дори и да имате голямо пространство. Чистите кърпи не трябва да бъдат съхранявани в банята. Те абсорбират влагата, а когато са сгънати и поставени в шкаф или чекмедже, не могат да се проветрят и тя остава в тях. Когато кърпите са влажни, средата е благодатна за бактериите. По-добре е да направите малко място за хавлиени кърпи в гардероба или в скрина.

Хавлиени кърпи

Лак за нокти

Много дами съхраняват лаковете за нокти в банята. Това не е най-добрият избор за място, тъй като може да се наруши качеството на лаковете. Най-добрият вариант е да изберете сухо, тъмно и прохладно място. Например един кош в гардероба или в чекмедже на скрин.

Бижута

Ако сте свикнали да съхранявате бижутата си в банята, трябва да смените мястото. Влажното пространство ще засили оксидирането на метала, от който са изработени, те ще загубят своя блясък и ще променят цвета си. Най-доброто място за съхранение трябва да е сухо и прохладно, далеч от слънчевите лъчи. Поставката за бижута, където ще съберете всички джунджурии, или една красива кутия трябва да позиционирате в спалнята или в друго помещение с постоянна температура. Така ще намерите любимия пръстен или гривна много по-бързо.

Деко кутия

Електроуреди

Електроуредите, които не са водоустойчиви, не трябва да стоят в банята. Дори и да става въпрос за кантар, сешоар, електрическа самобръсначка или машинка за подстригване. Те ще се развалят много бързо от влагата. Добро решение за съхранение е сухо място - бюфет в коридора.

Самобръсначки

Разбираемо е защо самобръсначките стоят в банята. За жалост, влагата и изпаренията ще доведат до ръждясване много по-бързо. Сменяйте мястото им. Друго решение е след употреба да поставите самобръсначката в буркан или друг съд със силициев диоксид (от онези малки пликчета, които ще намерите в кутиите за обувки или електроуредите), които ще попият излишната влага.

Книги

Книжните томчета нямат място в банята. Да, може да е приятно да четете любимата книга, докато се киснете във ваната, но не трябва да я забравяте в банята. Комбинацията от влага и хартия няма положителен ефект. Освен това при съхранение на книги в банята, изключително бързо се развиват бактерии. Подходящо място за книгите е - рафт, етажерка или библиотека в дневната, или спалнята.