Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Лятната разпродажба е към своя край! Намаления до 60% на всички градински артикули.

Всички оферти
Мебели FREDERICIA от потъмнена акация

FREDERICIA - мебели в класически колониален стил

Дата:

Категория: Дневна, Декорация

Когато империите са започнали търсенето на нови земи по света, колониалистите пренасят класическия интериорен стил от Европа, примесват го с локалния, който варира от континент на континент. Резултатът – колониален стил се налага в архитектурата, интериорния дизайн, декорациите и мебелите.

Животът на колониалистите от Северна или Южна Америка или отдалечената Индия не е бил лесен, всичко в техните домове е трябвало да има предназначение, от мебелите до декорациите. И тъй като индустриалната революция е била все още далеч в бъдещето, всичко е било изработено на ръка, което придава автентичен и уникален вид на всяка част от обзавеждането. 


Трапезария обзаведена с мебели FREDERICIA
Трапезария с мебели FREDERICIA.

Вие желаете един дом, обзаведен с екзотична мебел, която пресъздава атмосферата на някое отдалечено кътче от света, нашето предложение е FREDERICIA. Изработена е от масивна акация с покритие антик - наподобява мебелите от списанията с антики.

В нашия блог ви предлагаме идеи как да обзаведете дома си, като използвате мебели FREDERICIA и какво точно характеризира колониалния стил.  

МЕБЕЛИ от масивна дървесина, в тъмен цвят

Колониалните домове са просторни и пищни. Мебелите, които присъстват в тях, са изработени от масивна дървесина, лакирани в тъмни цветове, с по-груб, занаятчийски завършек. Те са адаптирани според времената и нуждите – скринове с многобройни отделения - скрин с 12 чекмеджета FREDERICIA; по-заоблени линии - маса за кафе, пейка и скрин с 5 чекмеджета FREDERICIA; лесни за пренасяне и практични части от обзавеждането – комплект от 3 масички.

Бюфет FREDERICIA
Бюфет FREDERICIA с три врати.

Дървесината е инкрустирана с декоративни елементи, допълващи външния вид на мебелите.

ДЪРВЕСИНА ОТ ИНДИЙСКА АКАЦИЯ

Шишамът или индийската акация (Dalbergia sissoo) е специфична за южните части на Индия и Иран. Това е най-разпространеният вид дървесина в тези райони и е емблематична за град Панджаб. Характеризира се с тъмен цвят, с малки разлики в нюансите, естествена издръжливост и е лесна за обработка.

Потъмнена индийска акация
Тъмните цветове на индийската акация се допълват прекрасно с металните декорации. 

Този вид дървесина е подходяща за направата на мебели с чекмеджета, тъй като старае хубаво, не се напуква и не се деформира с времето. 

ЕСТЕСТВЕНИ И СВЕТЛИ ЦВЕТОВЕ

В колониалния стил най-използваните цветове са естествените – крем, нюанси кафяво и горчица, жълто или бургунди – като цяло, топли тонове примесени с черно и кафяво. Декорациите трябва да бъдат светли – крем, светложълто или светлокафяво, така ще се отличат прекрасно в интериора с колониална мебел. Избягвайте пастелните цветове и студените тонове. Те не са най-добрия избор за този вид обзавеждане.

декорации от мед или декорации винтидж

Аксесоарите от мед или метал са едни от най-подходящите за домовете в колониален стил. Използвайте кани, вази или подноси от мед или метал, които ще намерите на антикварните търгове. Например декоративни букви EJNERT, фенер VALDEMAR или SIGMUND. Добър избор са и декорациите в ориенталски стил, като например свещник OTTO.

Огледало с рамка в цвят сребро - огледало RUDE, е прекрасен завършек на колониалния интериор.

Декоративен поднос ERLIS
Декоративен поднос ERLIS от алуминий.

Първите колониалисти са били изследователи, авантюристи, жадни за приключения и пътешествия. Декорациите, навяващи спомени за околосветски обиколки, са изключително подходящи –миниатюри на кораби, глобуси, географски карти, бинокли и други. Изброените аксесоари биха намерили място в багажа на всеки пътешественик.

Скрин с 4 чекмеджета FREDERICIA 
Скрин FREDERICIA с четири чекмеджета и декорации, които напомнят за пътешествие.

Вижте една стая обзаведена с FREDERICIA:

ръчно изработени текстили

Текстилите трябва да бъдат в естествени цветове и трябва да имат вид на ръчно изработени. Щампите са или с един единствен топъл цвят, или с екзотични модели и шарки. За да постигнете еклектика, специфична за домовете на големите пътешественици от колониалния период, комбинирайте няколко вида текстил – животински щампи, геометрични фигури и флорални мотиви. Например: килим BAKKEMAURE, табуретка MAJLED, възглавници и одеяла REINFANN, килим STORBORRE.

изобилие от растения

Екзотичните растения са характерни за страните, в които са се влюбили колониалистите. В техните домове има изобилие от растителност. Използвайте големи саксии с цветя, за да освежите стаята – те ще внесат живот в интериора и ще го направят още по-приятен.
 
Трапезария обзаведена с мебели FREDERICIA и изобилие от растения
Една трапезария, в която мебелите FREDERICIA са допълнени с екзотични растения.