Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на датското хюге - спестете до 60% на избрани категории!

Отпразнувайте лятното слънцестоене с градинско парти

Градинско парти по случай най-дългия ден в годината

Дата:

Категория: Градина

Вечерта на лятното слънцестоене е разкошно време за градинско парти. Поканете близки и приятели на приятна и запомняща се вечеря, за да посрещнете средата на лятото със смях и песни, с огън в градината, с много цветни соларни лампи и приповдигнато настроение.

Една традиционна и магическа вечер

Лятното слънцестоене е един от най-старите фестивали. Произлиза от езическите традиции, които отбелязват средата на лятото в годишния календар на 21 юни. Тази вечер е празник на слънцето и на светлината и в същото време отбелязваме пика на лятото. След 21 юни дните ще започнат да се смаляват, а нощите удължават. В редица страни това събитие се свързва и с плодородието.

2 girls tasting cake for midsummer celebration

Палене на огън

В много държави лятното слънцестоене се отбелязва с палене на големи огньове на залез слънце. Край огньовете се пее и танцува до късно през нощта. Правят се пикници с близки и приятели. Всичко това е семпло като празненство, но в същото време съществува да се радваме на слънцето, светлината и плодородието е приказно вълшебство.

Ако и вие сте решили да се насладите на една вечер на открито край огъня, вземете със себе си няколко градински възглавници и одеяла, за да не сядате директно на земята. 

Лятно градинско парти

Топлите летни вечери имат своя неподправен чар. Защо да не се възползваме от тази магическа атмосфера и не отпразнуваме средата на лятото с градинско парти?

Поканете близки и приятели, пригответе барбекюто, аранжирайте градината или терасата с фенери и светлинни вериги. Пригответе освежаващи напитки, за предпочитане нещо свежо и плодово, поднесете ги в чаши с дръжки, капаци и сламки.

Отделете малък кът от градината с помощта на шатра. Това ще създаде по интимна атмосфера. Освен това има и практични ползи - като защита от слънчевите лъчи, вечерната мараня или дори топлия летен дъжд.

Храна за градинското парти

Ако вашият бюджет не ви позволява да приготвите пържоли и наденици за гостите, направете различни видове салати. Вземете зеленчуци за барбекюто, например царевица и тиквички и помолете гостите да донесат месото. Така всички ще са доволни. 

A table ready for midsummer celebration


Ако сте поканили много гости, ще имате нужда и от голямо количество прибори. Използвайте прибори за хранене за еднократна употреба, няма да миете на чаши и чинии и ще имате повече време за своите гости. 

Летните партита и деца

Децата обичат лятото и обичат до късно да играят навън, особено ако и възрастните са в градината и има планирани игри. Не ви трябва нищо повече от една топка, надуваем басейн или сапунени балони – всички те са прекрасни градински играчки.

Без значение дали сте гост или домакин, идеята да има забавление за децата е добра. Голяма част от възрастните също ще се зарадват на една игра на петанк или стрелба с водни пистолети.

2 girls are having fun outside

Споделете с нас вашите идеи за едно незабравимо лятно парти.

Източници

https://www.alsintl.com/blog/midsummer-celebrations/
http://edition.cnn.com/2013/06/20/world/strange-silly-summer-traditions/