Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на интериорните мебелите с намаления до 50%!

HARMONY - new trend in JYSK

HARMONY – вдъхновение и спокойствие

Дата:

Категория: Декорация

Какво е хармонията? - може да бъде описана като еднаквост, принадлежност на едно нещо към друго. Повторението на дизайнерски елементи - цветове, текстури и форми, е най-лесният начин да постигнете хармония в една композиция.

Един от трите нови стила, налагащи се в нашия асортимент е точно HARMONY (хармония). Той е лек и ненатрапчив. Целта е да постигнем комфорт и спокойствие, без да се задълбочаваме в излишни декоративни елементи и решения. Цветовата гама е вдъхновена от земните тонове, които балансират равновесието в дома. В същото време са използвани добре познатите естествени материали или имитации на дървесина и камeнина, които представяме в различна светлина с помощта на характерни композиции.


Хармонията в интериора е важна. Когато жилището е уютно и подредено, вие се чувствате спокойни. Най-вероятно ви се е случвало да влезете в претрупана стая. Трудно се ориентирате сред мебели и вещи, чувствате се дискомфортно, а вашите възприятия са объркани. Това се дължи на липсата на хармония.

Според Гещалт психологията, въпреки че очите непрестанно поемат информация, мозъкът я смила до най-простите частици, които познава. Влизайки в едно ново помещение, ние мигновено разпознаваме кухнята или банята, вместо да се задълбочаваме в дизайнерския подход. Така възприемаме и отделните елементи.

С помощта на хармонията създаваме чувството за единност, което прави първоначалното впечатление лесно за възприемане. Мозъкът категоризира повторяемите шарки и еднаквостта бързо, това допринася и за спокойствието ни, когато се намираме в помещението.

Естествените и меки материали са характерни за тренд HARMONY. Стилни кошове от ратан, мебели и аксесоари от бамбук, декорации от морска зостера и да не забравяме нежните тъкани - лен и памук.

 


Комбинирайте смело с декорации от каменина, керамика и дървесина. Ако се притеснявате, че липсва хармония във вашия дизайн, препоръчваме ви да се концентрирате върху един елемент. Започнете с нещо малко, например одеяло с красив мотив, вземете го с вас, когато пазарувате останалата декорация, и ще съчетавате избраните предмети.


В този тренд обединяваме класически цветове с модерни предмети и декорации, за да получим вдъхновяваща среда. Какво търсят там? - ще попитате. Важното правило е да не се злоупотребява с декоративните предмети, независимо, че са красиви и все още мислите за тях. Хармонията е водеща за всеки един стил. Помещението може да изглежда скучно и безинтересно, малките интересни елементи ще ви помогнат да разчупите пространството и да развихрите въображението.


Цветовата гама е топла и успокояваща, една приветлива и позната палитра, вдъхновена от заобикалящото ни разнообразие. Тя е водеща в търсеното чувство за спокойствие и стабилност. Определете акцент. Така ще бъдете готови за следващия ви интериорен проект.


С какво се различават останалите два стила SUNBAKED и NORDIC LIGHT?

Прочетете повече в нашия блог.