Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Кибер седмица с намаления до 50%
Седмица на текстила с намаления до 60% на избрани категории текстил!

Всички оферти
Малка градинска мебел, саксии и декоративни възглавници

Как да аранжираме малък балкон

Дата:

Категория: Градина

Ако има как да прекараме летните вечери под открито небе, на уютния балкон да вечеряме и да се смеем, да се наслаждаваме на компанията на близки и приятели… Ако това е всичко, което желаете това лято, ние ще ви помогнем с няколко съвета.

Дори и най-малката тераса може да се превърне в мечтаното кътче за релакс и парти с подходящите аксесоари. Трябва ви въображение и да използвате целия потенциал на пространството. По-долу ще се опитаме да ви вдъхновим със съвети и идеи.

Планирайте и организирайте пространството

Първата стъпка е да организирате и оптимизирате цялото пространство. Фокусирайте се върху това с което разполагате и какво можете да направите, а не какво искате да имате. Какво искате да постигнете? - място за вечеря със семейството, кът за отдих с приятели под слънчевите лъчи. Може би мечтаете за малка градска градина, за да отглеждате свежи подправки и зеленчуци? Концентрирайте се само върху една от идеите си и работете с нея. Ако след аранжировката се окаже, че разполагате с повече пространство, това е бонус.

Мислете в по-малък мащаб и изберете кокетна мултифункционална мебел

Да започнем с очевидното – спрете се на малка мултифункционална мебел. Пример: една масивна табуретка може да послужи едновременно - за масичка и за кутия за съхранение. 
 


С помощта на мултифункционалната мебел ще се отървете от струпването на излишни аксесоари на малкия балкон. Избирайки сгъваеми модели, по-лесно ще ги съхранявате. Що се отнася до цветовете, използвайте светли тонове и огледало. Да, огледалото ще направи декорацията нестандартна, а пространството по-обемно.

Мислете нависоко

Когато пространството на пода не ви достига, погледнете нагоре. Често стените са недооценени, що се отнася до използваемост. Те са прекрасен начин да съхраните сгъваемата градинска мебел, да добавите свежа декорация, няколко осветителни тела или висяща градина - няколко саксии, стойки и готово. Можете да използвате рафтове, върху които да наредите вази, чаши и саксии.

 

Аксесоари - фенери и светлинни вериги

Когато става въпрос за малък балкон или тераса, избягвайте силното осветление. Насочете се към лампи с мека и приглушена светлина. По този начин ще създадете усещане за уют и романтика. Използвайте фенери или светлинни вериги, ще постигнете нотка автентичност.

Градински мебели за тотален релакс.


Като заключение, ако имате желание и фантазия, вашето любимо пространство - малкият балкон, ще се преобрази. Дали това не е годината, в която ще се сдобиете с мечтания летен оазис.