Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Дете играе видео игри

Как да изберем правилния геймърски стол и бюро

Дата:

Категория: Офис, Съвети

Най-добрите модели столове и бюра за гейминг са с регулируеми функции, за да можете лесно да промените позицията, така че тя да пасне на тялото на играещия. Трудно могат да се намерят два индивида с еднаква височина, тегло и мускулна маса, а и всеки от тях ще има различни предпочитания за позицията на стоене. А що се отнася до децата, тук регулируемите функции са от още по-голямо значение, за да може стола да бъде използваем по-дълго време.

Ето и няколко съвета как да изберете най-подходящия геймърски стол:

1. Какъв геймърски стол да купя?

Най-добрите модели геймърски столове разполагат с удобна седалка, която спомага за регулирането на телесната температура. Освен това са снабдени и с регулируеми подлакътници, височина и скоби, за да можете да ги пригодите към собствените си нужди. 

2. Как да регулирам геймърски стол?  

Нагласете стола по такъв начин, че бедрата и коленете ви да бъдат на една линия. Уверете се, че краката ви достигат до пода или разполагате с подпора за тях. Ако коленете са на по-високо ниво от бедрата, циркулацията на кръвта ще бъде затруднена. Ако са на по-ниско ниво – ще се натовари вашия кръст. Вижте коя позиция ви подхожда и нагласете стола.

Щом стане въпрос за правилния ъгъл на облегалката, отговорът е различен. Изпробвайте няколко позиции. Започнете с по-малък ъгъл и модифицирайте облегалката, докато не достигнете до подходящата за вас позиция.

Подлакътниците трябва да поддържат лактите ви под ъгъл 90 градуса, когато използвате мишката и клавиатурата.


Нашето предложение JENSLEV в черно и червено с регулируема височина и подлакътници, комфортна седалка и механизъм за плавно накланяне ще ви помогне да намерите най-удобната позиция по време на игра.

3. Каква е оптималната позиция на мишката и клавиатурата?

Когато лактите са под ъгъл 90 градуса, трябва да достигнете клавиатурата и мишката без да разтягате раменете си. Уверете се, че не подгъвате китките си. Важно е, да запазите комфортна неутрална позиция на тялото. Всичко това ще ви отнеме малко време и настройки на геймърския стол.

4. Как трябва да бъде разположен мониторът?

Опитайте се да поставите монитора на една ръка разстояние. Не се колебайте да промените разстоянието, очите на всеки човек са различни, подходящата позиция за едни е прекалено близко или далеч за други. Оптималното разстояние на монитора е, когато не напрягате очите си, четейки малките обекти и букви.

5. На каква височина и под какъв ъгъл трябва да бъде мониторът?

Когато седите в изправено положение, погледът ви трябва да попада върху най-горната третина на монитора. Ако мониторът е прекалено високо, ще усетите напрежение във врата, а ако той е прекалено ниско, ще се изгърбите.

Научете как да постигнете правилна стойка при седеж в офис стола.

Не е лошо бюрото да изглежда добре. Например нашия модел с ЛЕД светлини.

6. Дайте почивка на очите си

Когато използваме монитор, забравяме да мигаме. Работата в по-големи периоди ще изсуши очите. За да нарушите тази рутина, на всеки 20 минути гледайте в друга посока и се концентрирайте върху обект на около 5-10 метра за около 20 секунди. 

7. Take breaks and get moving Не забравяйте почивките и раздвижването

Дори и по време на най-увлекателната игра не забравяйте за малките паузи. Когато играта зарежда или приключите дадено ниво, станете да се разтъпчете и да напълните бутилка с вода.

Не забравяйте да пиете вода – геймърско бюро с поставка за чаша, за да имате повече място за мишката и клавиатурата.

На всеки час, прекаран пред компютъра, трябва да правите поне 10 минути почивка. По този начин ще подобрите кръвообращението си и очите ще починат.

Една кратка разходка е идеален начин да се разведрите и да подишате свеж въздух.

Геймърското бюро LANGHOLM предлага практично решение за съхранение на геймърското ви оборудване.