Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Как да обзаведем многофункционална стая

Дата:

Категория: JYSK Favourites, Дневна, Декорация

Не би ли било прекрасно да имаш една голяма къща с много стаи, всяка със своята роля? Да присъства обособено пространство за офис, една стая преобразена в гардероб - да поберете всички рокли, обувки, костюми и да бъдат изложени като в списание. Може би и стая за игра - за най-малкия член на семейството; една с голяма библиотека, където да се отдадете на дълги спокойни следобеди с любима книга; да не забравяме и за стая с игри – една конзола, билярдна маса, дартс и т.н.

Да се върнем в реалността, освен ако не сте изгряваща звезда или арабски шейх, вероятността да притежавате голяма къща е малка. Като цяло, градското жилище обединява спалня, всекидневна, кухня или трапезария…. Защо да не съчетаем спалня-офис, спалня-гардероб или всекидневна, комбинирана със стая за игри?

Ето и няколко идеи за мултифункционални стаи в различни стилове.


Спалня в скандинавски бохемизъм

Спалня в скандинавски бохемизъм 

Стаята комбинира спалня и гардеробна. Те са разделени с декоративен елемент, олекотяващ пространството: дървено пано с прозорци. Скандинавският стил е обогатен с детайли от всекидневието, те допринасят за релаксираща атмосфера. Основните части на обзавеждането са най-обемните– легло и гардероб, но в същото време придават завършеност на спалнята.
Малките части от мебелировката - пейка или табуретка, са елегантен акцент. Вашите предпочитания са водещи и смело може да дооформите спалнята в скандинавски бохемизъм с ниска мебел.

Гардероб FAVRBO и огледало OBSTRUP

Във всяка гардеробна основна част от обзавеждането e огледалото. Нашето предложение е - небрежно подпрете на стената високо огледало. Ако тази идея не ви допада, изберете гардероб с огледало на вратата.

Съвет

Гардеробът FAVRBO комбинира рамка от бук с бели врати, предвидливо е снабден с огледало. Неговият дизайн е изчистен, модерен, лесен за адаптация във всяка стая със съвременен или скандинавски стил. Вътрешността е разделена съгласно нуждите на повечето от нас и предлага достатъчно място за аранжиране на дрехите.


Спалня в класически ретро стил

 Спалня в класически ретро стил

Тази стая съчетава функционалността на спалня с офис и място за отдих. Основна част от интериора е ретро рамка за легло KONGSBERG с тапицерия от текстил.

Нощно шкафче и стойка за дрехи

Нощно шкафче ILBRO, бюро TAMHOLT и стойка за дрехи JENNET са в типичен скандинавски стил - в светли тонове и заоблени крака.

Съвет

• Двулицево спално бельо PAULA с модерна щампа може да се превърне във водещ акцент в интериора. Ако искате да освежите дизайна на стаята, сменете лицевата страна на бельото.
 

Спалня в индустриално модерен стил

Спалня в индустриално модерен стил 

Модерният индустриален стил е подходящ за градските пространства и се характеризира с груби материали и функционална мебел. В спалнята се съчетават зона за отдих и трапезария, вариант най-често срещан в модерната гарсониера. Комбинацията метал и дървесина с мек и топъл текстил придава на атмосферата интимност и приветливост. Столовете са с еднакъв дизайн, но имат и малки разлики, например краката им, това също допринася за индустриално усещане.

Съвет

Кушетка VARBJERG - практична и функционална, със здрава тапицерия. Лесно се превръща в комфортно легло. За едно малко пространство е идеално решение - получавате 3 компонента в едно: кушетка, единично и двойно легло.

Кушетка VARBJERG

Маса GADESKOV – изработена от фурнир дъб и MDF. Краката са от лакирана в черно масивна дървесина, а плотът е от три масивни дъски, характерни за индустриалния дизайн.

 Маса за хранене GADESKOV

Небрежен контраст

Небрежен контраст във всекидневната 

Това е най-гъвкавият стил от всички. Стаята е комбинация от офис и всекидневна, но в същото време е запазено пространство - благодатно за новото ви амплоа, интериорен дизайнер. Комбинацията от канапе GEDSER и малките светли маси за кафе са най-яркия пример за контраст в това пространство.

Съвет

Постелка за врата – бъдете смели, експериментирайте, използвахме постелката за врата с тотално различна декоративна цел, окачихме я на стената и добавихме няколко щипки, за да създадем персонализирана инфо дъска.

Постелка за врата HVIDPIL

Стол KALVEHAVE – с модерен дизайн и оформена седалка, краката са от лакиран масивен дъб. Щипка контраст в сериозната офис обстановка ще освежи и най-строгото работно пространство.

Стол KALVEHAVE