Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Как да запазим хавлиите меки и свежи

Как да запазим хавлиите меки и свежи?

Всички познаваме невероятното чувство да стоим под душа или във ваната. А може би сте се застояли малко повече, защото го заслужавате. Усещането за свежест може лесно да бъде унищожено, ако след банята се протегнете за „лист шкурка” или миризлива хавлиена кърпа.

Хавлиени кърпи

Влажните, дебели и топли хавлии лесно привличат микробите. Има няколко начина да се радвате на тяхната свежест. Прочетете повече колко често да перете кърпите и как да предотвратите неприятните миризми.

Колко често да перем хавлиите?

Не е необходимо да перете хавлиените кърпи след всяка употреба. Неписано правило е да ги перете след като ги използвате три пъти. По този начин ще избегнете лошите миризми и в същото време ще имате чисти хавлии, които не събират микроби.

За тези от Вас, които не знаят, кърпите не се изпират по-добре, ако използвате повече от необходимото количество перилен препарат. Точно обратното. Те просто ще попият допълнителното количество сапун и това ще помогне на микробите да се размножат. Най-сигурният начин е да изперете хавлиите в гореща вода – за предпочитане 60°, тъй като повечето бактерии се унищожават при тази температура. Винаги четете инструкциите на етикета преди пране. 

Хавлиени кърпи KARBY

Как да запазите кърпите меки и приятни на допир след пране?

След прането, изтупайте или изтръскайте хавлиените кърпи, ако желаете да са по-меки, след като изсъхнат. Това ще ги запази пухкави за по-дълго време. Много е важно да ги извадите от пералнята веднага, щом програмата приключи. Ако ги оставите вътре за по-дълго време, рискувате появата на лоша миризма и бактерии. Изсушете кърпите в сушилнята или ги прострете на добре проветрено пространство.

Хавлиени кърпи

Съвет: За да запазите кърпите си меки, използвайте топки за сушилня. Това ще ги направи по-пухкави и приятни на допир, и ще намали времето за сушене.

Сушете кърпите на просторно и добре проветрено място 

Ако нямате достатъчно място в банята, може да се подлъжете да окачите няколко кърпи една върху друга. Лоша идея! Ако кърпите нямат достатъчно място да съхнат, влагата се задържа в тях и ще позволи развитието на бактерии.

Хавлиени кърпи KARLSTAD

Как да предотвратим миризливите кърпи?   

Ако и Вашите хавлиени кърпи понамирисват, не се отчайвайте. Има решение! Поставете ги в пералнята и добавете чаша сода бикарбонат и 100 мл оризов оцет (тъй като е безцветен). Не използвайте омекотител при първото пране и изперете при 60º.

След като програмата започне, спрете пералнята и оставете кърпите да попият от содата за около час. Стартирайте отново пералнята и оставете програмата да приключи. Сега започнете отначало. Този път добавете нормално количество омекотител и още 100 мл оцет. След като приключи прането, прехвърлете кърпите в сушилнята. Използвайте най-силната програма и ги оставете да изсъхнат напълно.

Хавлиени кърпи

Ако не сте доволни от резултата, накиснете кърпите. Използвайте голяма кофа с гореща кофа и перилен препарат, оставете ги така за 48 часа, после ги изсушете. Ако и този метод не помогне, то имате сериозна нужда от нови хавлиени кърпи.

Още съвети 

А Вие имате ли съвети и трикове, които използвате, за да постигнете чисти и пухкави кърпи? Споделете с нас в секцията с коментари.

Открийте повече

Превърнете банята си в домашен спа оазис

Превърнете банята си в домашен спа оазис

На Вашето внимание: комплекти кърпи

На Вашето внимание: комплекти кърпи

Създайте лятна атмосфера в банята си

Създайте лятна атмосфера в банята си

Как да перете новите кърпи

Как да перете новите кърпи