Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Лятната разпродажба е към своя край! Намаления до 60% на всички градински артикули.

Всички оферти

Коледна маса: идеи за декорация на празничната трапеза

Дата:

Категория: Коледа

Празниците се приближават, остават броени дни, суматохата по улиците е все по-голяма, а пазарските кошници все по-пълни. В домовете коледното дърво е украсено и чака своя час. Друг основен елемент, който не трябва да подценяваме, е празничната трапеза. Като започнем от Коледната утрин, чак до първите дни на новата година, масата е мястото, което обединява и събира всички. Стоим с часове в компанията на баби и дядовци, родители и деца, разказваме случки от изминалата година, смеем се и отпочиваме.


Разбира се, че масата трябва да бъде отрупана с вкусотии. Майки, баби и съпруги отделят най-много време в кухнята, в приготвяне на вкусотии след вкусотии. Коледната маса е още по-привлекателна, когато е с подходяща декорация, допринасяща за празничния дух. И да не забравяме - доброто настроение и усмивките!

Без значение какво внимание отделяте на храната, може би се задоволявате само с малко плодове и пита или опитвате от всички гозби на масата, със сигурност ще оцените подобаващо празничната декорация. Ето и няколко идеи в различни стилове – традиционен, минималистичен, романтичен, елегантен и зимен.  

1. Романтично – елегантен стил

Двата основни елемента от тази декорация са червеният цвят и светлините. Те са специфични за романтичната и интимната атмосфера. Червеният цвят, светещите гирлянди и искрящите дръвчета са декорации, използвани във връзка с настъпващите празници. За да допринесем и малко изящност, добавихме в златист поднос шишарки.

 

2. Зимна декорация

Ако и вие обичате зимата и снега, ще се чувствате прекрасно на празнична маса, декорирана в този стил. Бялото и ангелчето са символ на чистотата, а в комбинация със сребристо и сиво създават елегантен декор. Другите елементи – сребристи шишарки, керамично дръвче в петролен цвят и ракитени топки, допълват украсата с естествени нюанси. Този аранжимент на масата за Коледа ще ви повдигне празничния дух, а може би ще допринесе да се насладите на вкусно приготвените ястия. декорацията е подходяща за помещение, обзаведено със светла мебел.

3. Женствен стил

Този вариант е деликатен, семпъл и женствен. Използваните цветове са традиционните за този сезон – зелено и червено, допълнени със златистото на свещта и свещника. Тишлайферът е деликатен модел - с клонки и бели точки, наподобяващи снежинки. Керамичният ангел, който държи сърчице, допълва свещника и купата в червен цвят, а клонките поддържат декорацията в единен празничен тон.

4. Игрив декор

Тук сме комбинирали естествени елементи – венец от клонки, шишарки, Самодивски чемшир и светещо дръвче с весели и игриви елементи - керамични фигурки под формата на ангели, елфи и Дядо Коледа. Това е декорация, която съотвества на празничното настроение, подходяща за домовете с традиционна украса. Самодивският чемшир, познат още като Джел, е едно от традиционните коледни растения, както и белият имел, елхата и Коледната звезда.

 

5. Минималистичен декор

Ако във вашия дом цари минимализъм, традиционната коледна украса може да бъде в контраст с останалата част от интериора. В този случай, имате нужда от предмети с коледен дух, но и да са в унисон с вашето обзавеждане. Предлагаме ви: ваза във формата на шишарка, която можете да използвате и през останалата част от годината – поставете няколко украсени елхови клонки или свещник MICHAEL.

Коя от декорациите вече е на вашата маса?! Весели празници, пълни трапези с вкусотии и приятна компания!