Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

КОМБИНАЦИЯ ОТ ЖЪЛТО И СИВО – ЦВЕТОВЕТЕ НА 2021 ГОДИНА

КОМБИНАЦИЯ ОТ ЖЪЛТО И СИВО – ЦВЕТОВЕТЕ НА 2021 ГОДИНА

Дата:

Категория: Декорация

След една турбулентна 2020, която вече е зад нас и остава в историята на човечеството, се надяваме на ново и по-добро начало. По традиция експертите от институт „Пантон“ определиха цветовете, които ще „озарят“ новата година. Това е двадесет и втората година по ред, в която избраните цветове ще бъдат водещи в модата и интериорния дизайн през следващите 12 месеца.

Значение на цветовете и нуждите на обществото

Избраните цветове символизират трудния период, през който всеки от нас е преминал. Ето защо този път от „Пантон“ се спират на два цвята - неутрално сиво и жизнено жълто, наречени цветове на 2021.

Става въпрос за една комбинация, заредена с оптимизъм, надежда и позитивизъм, неща от които имаме нужда в този период.“ Споделя LauriePressman, вицепрезидент на „Пантон“.

След една турбулентна година, подвластна на глобалната пандемия, цветовете на 2021 са весел микс, който ни напомня за слънчевите дни. За втори път, за последните 22 години, специалистите от „Пантон“ избират два нюанса, които да бъдат цвят на годината.

Яркото жълто ни зарежда за по-добрите и слънчеви моменти, а комбинацията със сериозното сиво символизира стабилност.

неутралното сиво и жизненото жълто в интериорния дизайн

Цветовете на 2021 ще присъстват и във вашия дом с помощта на мебели, малки аксесоари и дори осветителни тела. Тук сме подбрали няколко съвета и идеи от нашите експерти в интериорния дизайн. Така ще ви помогнем при избора на нови мебели и украса с модерните тоновете сиво и жълто, за да сте в крак с новата 2021.

Деко възглавница ISSOLEIE и пейка KOKKEDAL

Дизайнерите предлагат сивия цвят да присъства при по-масивните предмети. Например мебелите - канапе, кресла и дори кухненски столове.

Жълтият цвят влиза в нашия дом под формата на акценти, допълващи се със сивото.

Килим TULPAN и жълта саксия AXEL

 

Ако неутралните тонове изобилстват, рискувате да постигнете скучна и монотонна атмосфера. В този случай искрящото жълто идва на помощ.

Табуретка PADBORG в сиво

 

С декоративните възглавници най-лесно ще придадете цвят в жилищното пространство.

С кои цветове да комбинирате

Когато стане въпрос за комбиниране на тези два нюанса с вече присъстващите цветове в дома, жълтото е под въпрос. Ако все пак желаете да го включите в цветовата схема, то се „разбира“ много добре с бледорозово. Тази комбинация е прекрасна на фона на стилното сиво.

Деко възглавница FRESIA в жълто и розово

 

Малките декорации са идеален избор за финалните щрихи. Те придават живот в жилището и са душата на собственика. 

Фенер с батерии VILLY и рамка за снимки VAGN

 

Добавете цветни декорации и текстури. Този микс ще бъде изключително подходящ както за дневната, така и за спалнята. Рамките за снимки, лампите и саксиите са практични и сполучлив избор.