Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

STORSKARV  LOMVI planter box

Създайте уникални пространства на открито с помощта на декоративни прегради

Дата:

Категория: Градина

Градината повече от всякога се превръща в допълнителна част от къщата. Затова трябва да помислите как да я разделите на различни зони, така както правите с пространствата вкъщи. Всекидневната може да изпълнява повече от една функция, ако са обособени зона с диван и телевизор, зона за хранене и може би ъгълче за четене или зона с бюро. Помислете по същия начин и за градинското пространство.


Перфектното решение за малки и големи градини

Аранжирането на голям двор може да е свързано с доста предизвикателства. Понякога по-големи от тези при малък вътрешен двор или балкон. Много големият двор лесно може да изглежда претрупан, неподреден или празен. 

Едно от решенията на този проблем е да разделите двора на отделни зони. Създайте зона за хранене, зона за отдих и може би зона за игра.

Кокетно и комфортно кътче на терасата.


Използвайте пространството на открито в максимална степен

Преди време вътрешният двор беше мястото, където се хранехме и си почивахме на слънце на шезлонга.

За да използвате максимално вътрешния си двор, разделете го на различни зони и създайте малки кътчета. Можете да го разделите на две зони с помощта на сандъчета за цветя или да създадете естествена отбивка до зоната за сядане – възможностите са безкрайни. 

Когато си създадете ясна представа за това как искате да използвате вътрешния си двор, направете план и помислете къде да поставите градинските мебели и аксесоари, така че да се свържат в едно цяло. Не забравяйте да използвате това, което вече присъства в двора – дърво, ъгъл, ограда, стълб…

Не забравяйте да предвидите в градината места, защитени от вятъра и зони, разположени на слънце. 
 


В новопостроен квартал ли живеете? Използвайте преградна стена, за да осигурите уединението си. Преградната стена може да ви помогне да си създадете уединение, докато живият ви плет е все още нисък. 

Създайте си функционална външна кухня

Много хора приготвят храната си навън при хубаво време. Чудесен начин да използвате пространството на открито е да си направите външна кухня. По този начин можете да се възползвате максимално от лятото. 

Dinner on the patio

Уютна и уникална зона за хранене

Създайте си уютна зона за хранене, която събужда у вас желание да се храните в градината през цялото лято. Повечето хора обичат да се хранят навън, когато времето е хубаво, така че зоната за хранене е важна част от двора. Оградете зоната със сандъчета за цветя, за да създадете пространство, което дава възможност за дълги и забавни вечери. 


Използвайте сандъчетата за цветя, за да отделите външната кухня от зоната за хранене. Не забравяйте да разположите зоната за хранене близо до входа на къщата, за да осигурите лесен достъп.

Създайте оазис за почивка

Запазете едно ъгълче от двора за пълна почивка. Комбинирайте удобен комплект за релакс и може би шезлонг с меки текстилни материи и създайте перфектното пространство за почивка на открито.  


Използвайте висящи саксии, за да заслоните пространството от вятъра и от смущаващи шумове или гледки. Те са леко и изкусно решение, което осигурява уютна и уединена атмосфера – перфектна за зона с комплект мебели за релакс, където можете да си почивате и да се възстановявате.

Създавайте още и още нови пространства 

Предимството при използването на сандъчета за цветя като подвижни декоративни прегради е че можете лесно да направите ново разместване и подреждане и да промените пространството на открито. Поставете няколко големи сандъчета за цветя едно до друго и създайте лесна за преместване декоративна преграда. 


Създайте в двора си цветни места, като посадите ярки и жизнени цветя във високи сандъчета. Създайте си закътано ъгълче като поставите две високи сандъчета за цветя едно до друго. По този начин можете да се наслаждавате на вълшебни моменти, заобиколени от растения с красиви цветове.