Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Какво да вземем с нас на фестивала

НА КЪМПИНГ ИЛИ НА ФЕСТИВАЛ: КАКВО ДА ВЗЕМЕМ С НАС?

Дата:

Категория: Градина

Най-хубавите и забавни събития през лятото са музикалните фестивали. Вълнуващо е с група приятели да слушате любимите групи, да танцувате до ранна утрин и да се наслаждавате на хубавото време. Дали ще изберете събитие на планина или на морския бряг, няма значение. Желаете да се насладите на приятен уикенд, тогава ще ви трябват следните неща.

какво да опаковаме за фестивала

Най-важното за фестивала

не е истински фестивал, ако не сте на палатка

Най-добрият избор е да отидете на фестивал с палатка. Истинско преживяване е. Ще се запознаете с много хора, с които си струва да общувате. Няма да изпуснете нито един концерт, без значение дали е обяд или рано сутринта, както и няма да си губите времето - от квартирата до фестивалната сцена. Стягайте багажа и не се колебайте!

Палатката за къмпинг е от изключително значение. През топлите месеци времето е непредсказуемо, сутрин може да се радвате на знойно слънце, а вечер да вали из ведро. Изберете качествена палатка, която да ви предпази от капризите на времето.

Как да изберем палатка

Трябва да знаете колко човека ще приюти палатката и колко близо искате да стоите един до друг. Дори да делите пространството с един единствен приятел, може да не желаете да сте един до друг. Или предпочитате палатка с повече отделения, която да ви предложи повече интимност. От друга страна, ако желаете да спите по-близо до някого, изберете палатка с по-малки размери. Най-важното е да сте наясно какво искате.

Една добра идея е да имате няколко резервни колчета за палатката, в случай че тези, с които разполагате, се повредят или изгубят.

Палатки JYSK

спете по-добре с комфортен спален чувал

Сънят е последното нещо, за което мислите, когато сте на фестивал. Може би ще будувате, тъй като колкото повече време прекарвате в сън, пропускате от забавата. Искате да си починете, да се възстановите, за да танцувате до сутринта - изберете комфортен спален чувал. Той ще ви предпази в прохладните нощи. Не забравяйте и един надуваем матрак или постелка, за още повече комфорт.

Как да изберем спалния чувал

Първо трябва се съобразите с времето. Термичната изолация на спалния чувал трябва да е толкова голяма, колкото нощите са по-прохладни. Например, ако сте се запътили към фестивал, който се провежда в планината, летният спален чувал е неудачен, дори и дрехите няма да ви помогнат. Ако сте взели решение да посетите Черноморието, летният спален чувал е чудесен избор. Не забравяйте, че извън градовете нощите са хладни.

Една незабравима ваканция с артикули за къмпинг

Когато сте на фестивал с приятели, не отивате единствено да слушате музика. Купоните край палатката могат да бъдат още по-запомнящи се дори и от основната група, особено ако някой от вас може да свири на китара. Или ако вземете с вас няколко настолни игри. Направете си зона за забавления край палатката, в която да се веселите с приятели.

Предпазвайте се от силното слънце с чадъри или шатри. Ако слънцето е силно, не трябва да се покривате в палатката. Не пропускайте да сложите във вашия багаж чадъра за слънце.

Няколко стола за пикник също са за предпочитане. Да, приятно е да се стои на тревата, ще се чувствате по-щастливи и по-свободни, но по-комфортно е да отпочинете на един стол за къмпинг. Освен това, някои столове имат и стойка за чаша, една изключително полезна добавка. Ако все пак искате да сте хип и да се чувствате свободен, грабнете един хамак.

Спални чували JYSK 

Забавления за фестивала

Всяка детска лудост е позволена в рамките на един фестивал. Водни пистолети, сапунени балони, надуваеми топки и басейни. Забавлявайте се като дете, никой няма да ви критикува. Така ще привлечете и други пакостници, които да щуреят с вас.

Артикули за лична хигиена

Трудно е да поддържате личната хигиена, когато сте на палатка. Ето защо е от изключително значение да имате с вас необходимите продукти за лична хигиена. Крем за слънце, спрей против комари и други насекоми, медикаменти, лейкопласти в случай че се нараните и всичко останало, което прецените за необходимо за малко пътешествие. За да е всичко колкото се може по-организирано, подредете ги в един несесер.

Не забравяйте хавлията

Може би няма да ползвате душ толкова често, колкото вкъщи. Не забравяйте хавлиената кърпа за баня. Изберете подходяща кърпа, която да не заема много място в багажа. Ако аксесоарите ви за къмпинг са в една цветова гама, изберете нещо подобно – имаме достатъчно голям асортимент.

Още няколко неизменни части от багажа за един фестивал

Освен аксесоарите за къмпинг, ако искате да се чувствате добре по време на фестивала, не забравяйте и следните дреболии:

  • Слънчеви очила и шапка. За да избегнете изгарянията и слънчевите удари.
  • Подходящи обувки, сандали или гумени ботуши. За слънчевите дни изберете любимите сандали. Ако не случите на време и фестивалната зона е кална, гумените ботуши ще бъдат от полза.
  • Една чанта или раница с малки размери, в която да държите най-необходимото близо до вас. 

Нагласете багажа и напред към забавлението! А вие на кой фестивал ще бъдете?

Снимки: Shutterstock, JYSK