Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Надуваемо легло с възглавница и завивка

Надуваемо легло, сгъваем матрак или походно легло?

Ако живеете на квартира, далеч от близки и приятели, със сигурност Ви се случва да посрещате гости, за да се видите и да споделите интересни случки от живота. Проблем се оказва жилището! –невинаги в квартирата има гостна, а за допълнителна спалня дори и не става въпрос. Ето защо е добре да сте подготвени за подобна ситуация - легло за гости. Все пак посрещате Вашите близки и приятели, хубаво е да им подсигурите здравословен сън. Ето няколко плюсове и минуси на надуваемите легла, сгъваемите матраци и походните легла.

Надуваеми легла

Надуваемото легло е изключително комфортен вариант за Вашите гости. Има модели, наподобяващи истинска спалня, що се отнася до височината, лесни за съхранение в сравнително малки пространства. Някои са снабдени с вградена електрическа помпа. Това позволява бързо надуване и прибиране. Другите модели са обикновени и за тях ще Ви трябва помпа. Едно надуваемо легло с добро качество няма да изпуска въздух през нощта и ще Ви служи вярно години наред.

Походни легла

Походните легла са като обикновените, но с допълнението, че се сгъват. Функционални са, полезни са и дори могат да бъдат изключително комфортни. Единственото е, че те не са предназначени за ежедневна употреба. Лесно се разгъват и само за няколко момента се превръщат в комфортно местенце за блажен сън. Също толкова лесно се и прибират, а някои модели дори са снабдени с колелца за по-лесно преместване.

Преди да закупите подобен модел, проверете с колко място за съхранение разполагате.

Сгъваем матрак

Сгъваемите матраци обикновено са съставени от три основни части и се прегъват на две места. Лесни за разгъване и за прибиране. И тук важи едно от основните правила за матраците: колкото по-дебел е матракът, толкова по-комфортен е. Някои модели могат да се превърнат в кресло, подходящи са и за детската стая.

Плюсове и минуси

Походни легла

  • ➕: Лесни за съхранение
  • ➕: Отделени от пода
  • ➖: Заема прекалено много място
  • ➖: Повечето модели са единични

Надуваеми легла

  • ➕: Компактно съхранение в чанта
  • ➕: Избор измежду двойни и единични модели
  • ➖: Остава надуто през цялото време на престоя
  • ➖: Нужда от допълнителна помпа

Сгъваеми матраци

  • ➕: Лесно съхранение
  • ➕: Достъпна цена
  • ➖: По-малко комфортни от другите модели
  • ➖: Изключително близко до пода

Как да накарате гостите си да се почувстват добре

Ако искате да накарате гостите да се чувстват добре във Вашия дом, дайте им малко лично пространство. Особено ако не разполагате с допълнителна стая. Разделете помещението с помощта на завеса. Поставете табуретка, която да играе ролята на нощно шкафче, а защо не и щендер, където да окачат на закачалка своите дрехи.

Открийте повече

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Любимото спално бельо на купувача