Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

NORDIC LIGHT - new trend in JYSK

NORDIC LIGHT - холистичен и човекоцентричен

Дата:

Категория: Декорация

NORDIC LIGHT е най-строгият сред новите трендове. Дизайнерите го определят като студен и директно пренасящ ни в скандинавската природа, в близост до северните морета, както и в търсене на себе си. Спокойствието на природата в тези географски ширини помага да се вгледаме, да постигнем вътрешен мир и чувство за принадлежност.

След това въведение, сякаш е от норвежки филм, сигурно се чудите как с този тренд вашият дом ще стане уютен? Представяме ви добре познатия скандинавски дизайн през призмата на властващата мода. Използвани са естествени материали, типични за северния стил, светла дървесина в комбинация с мраморно бяло, нюанси сиво и ръждиво кафяво.


Според нашите специалисти вдъхновението при NORDIC LIGHT е резултат от използването на естествени материали. Пространството възхвалява традиционния скандинавски стил през един отличителен модерен поглед. Комбинациите от малки красиви детайли, сякаш ръчно изработени, и гладки повърхности е прекрасна.


Светла дървесина и бамбук, нежни флорални мотиви, цветно стъкло и текстил с фини детайли, всичко това вдъхва живот в този стил. Идеите са директно пренесени от скандинавските пейзажи, които крият голяма част от красотата си и трябва търпение и време, за да бъде забелязана.


Мебелите от тъмна дървесина остават на заден план. Водещи са нежните тонове на дървото, контрастиращи със сините нюанси. Вдъхновени от небето и океана, които се сливат в хоризонта. Акцентите са минималистични - малки мебели и декорации, като лампи, маси за кафе, табуретки, вази и свещници.


Искахме да постигнем пространство, в което царува практичност, пространство за релакс и да намерим отговорите на ежедневните проблеми. Дизайнерските решения не бият на очи и не привличат излишно внимание.


Органичният вайб се прокрадва в пространството с помощта на растенията. Зеленият цвят е нежна добавка към сините тонове и допринася за постигането на едно уникално северно сияние.

С какво се отличават останалите два стила SUNBAKED и HARMONY? Прочетете в нашия блог.