Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Кресло и диван EGEDAL

Ново кресло? Ето няколко съвета преди да направите тази важна стъпка

Дата:

Категория: Декорация, Дневна

Всички имат любимо място в жилището. За някои това е диванът в хола, за други - креслото до прозореца, за трети - леглото в спалнята. Нека поговорим за креслото. Ако старото се е продънило или тапицерията се е протрила, а може би е любимо място за домашния любимец, време е да го подмените.

Богатият избор от модели със сигурност ще ви затрудни. Не забравяйте най-важното условие - да сте наясно къде ще поставите креслото и как ще го използвате. 

Какво да търсим преди да закупим ново кресло

Уверете се, че сте отделили достатъчно време за проучване и обмисляне на какво точно желаете от вашето кресло. Искате ли да е мултифункционално? С тапицерия от текстил или кожа? Колко практично да е? И не забравяйте за следните условия: 

  • Височина на облегалката на креслото
  • С подлакътници или без подлакътници?
  • От какви материи и в какъв цвят
  • Комфорт и качество

Кресло и диван EGEDAL в стил 60-те години  

Ниско или високо кресло?

Креслото с висока облегалка е добро решение, ако искате сравнително изправен стоеж в него или просто желаете да ви обгръща изцяло. Прекрасен избор, ако обичате да четете или да работите от комфортния стол. С по-висока облегалка - бъдете сигурни, че няма да се свличате в креслото, което от своя страна може да ви причини дискомфорт - болки във врата и гърба.   

Кресла GEDSER и KAPPEL с тапицерия от текстил 

Малко или голямо кресло?

Съществува огромен избор от размери за вашето кресло. По-малките модели често са опростени и леки. Те не заемат пространство като големите, не са толкова тежки и нямат допълнителни функции.  

Кресло TUNE 

Големината на креслото не зависи единствено от вашите предпочитания, трябва да бъде съобразена и с пространството в жилището. Ще бъде ли то част от останалата мебелировка или ще остане в ъгъла на стаята? Едно кресло с подлакътници несъмнено е комфортно, но в същото време се нуждае от допълнително пространство.  

Многофункционално кресло HOVBORG 

Изберете подходящо кресло за стаята

Изберете кресло с дизайн, допълващ хармонията във вашата всекидневна. Например: замислете се за краката на стола. Ако изберете кресло с дървени крака, дървесината трябва да се вписва с останалата част от интериора в стаята - масата за кафе, библиотеката или бюфета.

Хармония в обзавеждането 

Какво трябва да знаете за тапицерията от кожа?

Креслата с тапицерия от естествена кожа са практични и лесни за поддържане – винаги ги бършете с влажна кърпа. Те са издръжливи за дълъг период от време и стареят красиво, придобивайки приятна патина.

Кресло GALSTED с тапицерия от изкуствена кожа 

Изкуствената кожа е текстилна повърхност, която изглежда като истинска кожа. Тя е по-издръжлива, но не колкото естествената. Не използвайте химикали, масла или препарати, за да почистите изкуствената кожа – нужна е само влажна кърпа. 

Кресло с тапицерия от текстил

Голяма част от креслата днес са с покритие от текстил - мека материя и интересни цветове. Този вид тапицерия може да бъде допълнително обработена, за да не се цапа бързо. Една от положителните страни на този вид обработка е, че течностите не попиват, когато попаднат върху повърхността. 

Кресло EGEDAL с тапицерия от светъл текстил 

Когато избирате цвят за вашето кресло, не се подлъгвайте, че по-тъмните нюанси са по-практични. Тъмните цветове избледняват под действието на слънчевите лъчи, ако креслото е разположено до прозореца. Неутралното сиво е много по-добър избор, тъй като петната и прахта не са толкова лесно забележими.

Кресло EJERSLEV с тапицерия от тъмен текстил