Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на датското хюге - спестете до 60% на избрани категории!

Пет матрака, които заслужават вашето внимание

Пет матрака, които заслужават вашето внимание

Дата:

Категория: Спалня

Три нови модела матраци ще бъдат представени в края на месец януари. В нашия асортимент два модела от матраците, добре познати на нашите клиенти, отново ще бъдат предложени, но с подобрения. Ние винаги се стремим да бъдем актуални и да помогнем с идеи и добри решения на всеки клиент.

Матрак с пружини PLUS S20

Нека да започнем от новото попълнение в асортимента от матраци с пружини - PLUS S20. Както става ясно от името, този модел е в рамките на бюджетните предложения. Матракът е двустранен, с ядро от джоб пружини, разделени в седем зони на комфорт, за да бъде постигната правилна позиция на тялото по време на сън. От двете страни е добавен пласт от полиуретанова пяна. Този модел ще бъде наличен единствено онлайн.

Единично легло с матрак с пружини

Защо да изберем матрак с пружини?

Плюсове и минуси

Не съществува матрак, който да е подходящ за всеки. Всеки един от нас има различни нужди, както и матраците имат различни плюсове и минуси, а моделите с пружини не са изключение.

Плюсове

  • Ниска цена.  Цената е водещ фактор, когато стане въпрос за подмяна на стария матрак.
  • Познати на пазара. Този вид матраци са на пазара от доста време. Няма кой знае какви иновации при тях и са добре познати.
  • Издръжливост.  Дължи се на конструкцията, този вид матраци са изработени така, че да предлагат комфорт в продължение на дълго време.
  • Вентилация. Циркулацията на въздуха е изключително важен фактор за добрия сън. Пружините правят това по-лесно, тъй като има място между тях.

Минуси

  • Износване. Матраците с пружини се износват по-бързо, тъй като пружините губят еластичност и матракът пропада.
  • Труден за пренасяне и поставяне. Имайки предвид конструкцията, този вид матрак е тежък, труден за пренасяне и за поставяне.
  • Домашни акари. Сред пластовете на матрака се използва вълна, която обуславя естествената среда на различни алергени, например домашни акари.

Пренасяне на движенията. Това е предимно проблем при двойките. Ако е един цял матрак, движенията на единия партньор могат да бъдат усетени от другия.

Матрак от пяна GOLD F30

Тук вече става въпрос за качествен матрак от пяна. GOLD F30 се отличава със скандинавски дизайн и лукс. С 18 см ядро, съставено от 14 см високоеластична пяна, и 4 см AIR мемори пяна, която се оформя прецизно по контурите на тялото. Пяната, използвана в този модел, не се влияе от околната температура. Матракът е гъвкав при по-ниски градуси. Мек, плътен калъф с омекотяващ бамбук.

Легло с матрак от пяна

Що е то
AIR мемори пяна?

Един от най-големите минуси на мемори пяната е нейната памет. Не, всъщност това е количеството топлина, което задържа. Това се дължи на факта, че първоначално този вид пяна е проектирана да реагира на телесната температура. Материалът става по-мек, което от своя страна прави възможна правилната опора. Всичко това може да описано като сън на един малък облак.

Но с развиването на технологиите, производителите се вслушват в потребителите. Появява се така наречената AIR мемори пяна. Този вид пяна реагира много по-бързо на температурата на тялото и в същото време отвежда топлината извън матрака. Това елиминира проблема със задържането на топлината и позволява повече комфорт по време на сън. Някои модели са с така наречената отворена структура на клетките, топлината да бъде разпределена равномерно.

Матрак от пяна GOLD F70

Едно наистина луксозно предложение! Матрак с 20 см височина и седем зони на комфорт, както и вентилиращи профилирани страни. Ядрото е съставено от 8 см високоеластична пяна и 10 см полиуретанова пяна. Със зони за раменете от високоеластична пяна. Калъф с плътна подплата и отвеждащи влагата влакна TENCEL.

Легло с матрак от пяна

Матрак от пяна GOLD F85

Този матрак може спокойно да бъде наречен класика. Години наред е сред най-продаваните модели и в топ 3 любимците на нашите клиенти. Тази година моделът е освежен, придобил скандинавски вид и излъчване на лукс. Височината остава 22 см, със сърцевина от 16 см високоеластична пяна и 4 см AIR мемори пяна, която се оформя прецизно по контурите на тялото. Калъфът е по-мек от всякога, с нов стилен дизайн и подплата от AIR гел мемори пяна - разкошна комбинация от охлаждащ гел и мемори пяна.

Легло с матрак от мемори пяна

Какво точно е
AIR гел мемори пяна?

Точно като традиционната мемори пяна, гел технологията ще предотврати пренасянето на движенията, когато става дума за двойка спяща на голям матрак. Този вид е антибактериален, ако страдате от алергии, това е правилният избор.

Основната разлика обаче идва от самият гел. Той е същият, като онзи в скъпите спортни обувки или оборудване. Този вид мемори пяна е една от най-добрите на пазара, що се отнася до правилна и стабилна опора на тялото. Всъщност матрак с подобен пълнеж е препоръчителен за страдащите от болки, дължащи се на неправилна позиция на тялото по време на сън.

Освен това AIR гел мемори пяна е много издръжлива от останалите два модела. Единственият „недостиг“ е, че се чувства по-твърда от мемори пяната и AIR мемори пяната.

Матрак от пяна GOLD F110

Още един добре познат модел. Както и при GOLD F85, тук става въпрос за освежаване – нов калъф, луксозно усещане и скандинавски дизайн. Матракът е с 24 см височина, 3 зони на комфорт за по-добра опора и още повече комфорт по време на сън. Ядрото е от 3 см мемори пяна, 17 см високоеластична пяна и 2 см AIR гел мемори пяна - чудесна комбинация от охлаждащ гел и мемори пяна. Мек, плътен калъф с отвеждащи влагата изкуствени влакна - модал. И разбира се, подплата от AIR гел мемори пяна.

Легло с матрак от гел мемори пяна

Бонус: надматрачни постелки

Ако сте горд собственик на нов матрак и не искате да го сменяте сега, но желаете да промените нивото на твърдост или да го защитите, една надматрачна постелка ще реши проблема. Препоръчваме ви я за матраците от пружини, тъй като тези модели се славят с по-голяма твърдост. Надматрачната постелка е изработена от достатъчно дебел пласт високоеластична или мемори пяна и ще промени значително това качество на матрака. Ако използвате разтегателно канапе или диван като легло, с помощта на надматрачната постелка ще го преобразите в истинско легло, но и ще запазите тапицерията от износване.

[][]