Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на датското хюге - спестете до 60% на избрани категории!

Как да превърнем балкона в едно уютно пространство

Преобразете балкона в уютно пространство

Дата:

Категория: Градина, Декорация

В края на дългия летен ден релаксът на балкона или терасата е приятен момент. В блога ще разгледаме как да оползотворим пространството, за да се чувстваме добре. Най-важното е да превърнем балкона в уютен кът за отдих. Как да постигнем този резултат с минимални усилия и средства? Първият ни съвет е да махнете прането от балкона и да се залавяме за работа.

Уютът е в малките детайли

Датското „хюге“ е разбиране за живота, което включва усещанията, които другите народи описват многословно с думи като уют, удобство, спокойствие, комфорт и щастие. За да „внесете“ спокойствие и на вашия балкон, обърнете специално внимание на детайлите и на декорацията. Изборът на подходяща мебел и аксесоари е от изключително значение за атмосферата. Ето и 10 бързи и лесни идеи за преобразяване на вашия балкон.

Уютен балкон през топлите вечери 

  1. Мебелите

Голяма част от нашите читатели живеят в големи градове и със сигурност не разполагат с просторни тераси. Не се притеснявайте, че вашият балкон е малък. Той ще се превърне в красив кът за отдих през лятото. Да започнем от мебелите: с компактен комплект за бистро ще имате място за вас и за тези, с които искате да споделите вълшебствата. Маса с два стола, симпатична пейка, а защо не и шезлонг?

Комплект сгъваеми мебели VESTLI
Компактният комплект за бистро VESTLI, ще внесе уют на всеки балкон, тераса или веранда.

Пейка за двама FASTERHOLT
Пейка за двама FASTERHOLT.

  1. Шарки и текстури

Искате ли да пресъздадете лукса на една уютна стая? – текстилът е точното решение за вашия балкон. Пластове от меки аксесоари, подходящи за употреба на открито, например: шарени черги и пухкави възглавници ще преобразят пространството. За прохладните вечери смело използвайте и одеяла.

Мек текстил за градината или балкона

  1. Свещи? – Отживелица!

Да, свещите внасят уют и романтика във всяко пространство. Но тук става въпрос за открито пространство. Соларни лампи – верига от малки светлинки ще освети балкона по магически начин. Подухването на летния вятър допълва магията. Освен това соларното осветление, се предлагат варианти и модели в богата гама. Тук ще можете да поиграете и с вашето въображение. Само не забравяйте да ги поставите така, че да бъдат осветени от слънчевите лъчи.

Соларни лампи

  1. Изкуствено огнище

В повечето жилищни блокове не може да става въпрос за палене на огън на балкона или терасата. Пресъздайте усещането за седене около огъня. Вземете купчина дърва и ги увийте с една светлинна верига.

Огнище

  1. Изкуствена градина

Градинарството не ви е в кръвта, това не означава, че не може да имате приветлива градина. Купчина изкуствени цветя и декорация с флорални мотиви ще разреши вашия проблем.

  1. Осветление от 19 век

Фенерите със свещи се завръщат. Окачете няколко, с помощта на подухващия вятър ще постигнете желаната романтика. Поставете 1-2 фенера в ъглите на терасата, както и един на масата.

Фенери JYSK

  1. Хамак на балкона

Когато става въпрос за дрямка през лятото, нищо не може да се сравни с няколко часа в хамака. Окачете го на парапета, мигновено ще се превърне в любимото ви място през това лято.

  1. Балкон-бар

Една количка като VALLEBO ще направи сервирането на напитки още по-лесно. Само трябва да я заредите в кухнята – с напитки, чаши, салфетки - и да я добутате до балкона, останалото е история.

Количка за сервиране VALLEBO

  1. Предпазете се от слънцето

Всички обичаме слънчевите лъчи, докато един слънчев ден не прекалим с тях. Един сенник или чадър за слънце ще ви предпазят от тях и ще направят престоя ви на открито още по-приятен.

  1. Превърнете балкона си в градина

Ако разполагате с малък балкон, променете го. Изхвърлете всичко. Заменете ненужните вещи с изобилие от саксии и зеленина. Така балконът ще се освежи, ще стане цветен и кокетен, а гледката ще ви зарежда с положителна енергия и емоции.

Саксии със зеленина