Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

ПАЗАРУВАЙТЕ ПРЕДИ 10.12 (ЗА ДОСТАВКА ДО МАГАЗИН) И 19.12 (ЗА ДОСТАВКА ДО АДРЕС) И ПОЛУЧЕТЕ СВОИТЕ ПОРЪЧКИ ПРЕДИ КОЛЕДА

 

Придайте на дома си бохемски стил

Дата:

Категория: Декорация

Цветни мотиви, килими и различни декоративни възглавници

Бохемският стил в обзавеждането излъчва комфорт и спокойствие в дома. В модния дизайн е популярен и се налага като водеща тенденция, бохо интериорите в момента заливат специализираните списания за дома и модерните домове.

Какво е бохемски дизайн?

Бохемският декор пресъздава горещия, екзотичен климат. Той се характеризира с тъмна, тежка мебел и завеси, комбинирани с топли нюанси на червеникаво-кафяво и бронз, както и много кристали. Антиките и старинните вещи се вписват идеално – колкото са по-странни и многообразни цветовете, толкова по-добре.

Свещници, флорални мотиви, кристали 

Модерният бохемски стил включва и нотка скандинавски дизайн, което прави мебелите и домашния текстил по-пищни и още по-търсени.

Бохемски стил с нотка скандинавски дизайн

Добре познатият бохемски стил е част от интериорния дизайн на много скандинавски домове. Бохо стилът, срещан толкова често, е по-скоро неговата скандинавска разновидност, отколкото класическия бохемизъм.


Бохемски стил в интериорната декорация 

Днес този стил е още по-модерен, смесват се меки, цветни, кадифени тъкани със старинна дървена или метална мебел. Те са перфектна комбинация за светлите скандинавски цветове.

Придайте на жилището носталгичен дух

Бохемският стил е еклектика - марокански шарки, комбинирани с кристална декорация, предизвикват емоции. Този дизайн се фокусира върху детайлите и красотата от цветове. Носталгичният бохемски декор прокарва идеята за новите, креативни възможности за декорация на жилището, като в същото време го прави уникален и персонализиран.

Комбинация от кристал и метал в декорацията 

Ключовият елемент в бохемския дизайн е носталгията. Кристалите са идеално средство, с което се подчертава носталгичната обстановка. Играта на светлините в кристалите отразява други цветове в дома, и добавя щипка магия. Голямото количество свещи в свещници също допринасят за бохемската обстановка. Можете лесно да съчетаете различни видове свещници, модели и цветове, без значение дали са събрани в красиви натюрморти или разпръснати из стаята.

Изобилието от текстил създава истинска бохо среда

Изобилието от красив домашен текстил е лесен начин да въведете елементи на бохемизъм във Вашия дом. С комбинацията на килими и декоративни възглавници, правилно подбрани цветове и шарки, бързо ще постигнете желания резултат. Килими и възглавници от кадифе, коприна и други пищни материали са важна част от бохемския дизайн.

Домашен текстил 

Прозорците ще придобият бохемски дух, ако използвате тежки текстилни завеси и ги окачите на старинни корнизи. Ако не можете без вашите венециански или ролетни щори, просто ги оставете зад завесите и така ще комбинирате най-доброто от двата свята.

Бохемизмът - толерантностт и креативност 

Всъщност какво означава „бохемски”? Бохемизмът е повече от просто дизайн. Това е начин на живот и философия, които включват страст и безгрижен стил. С бохемския декор ще създадете своя собствена среда за живот, където има място за всеки. Той се обозначава с толерантност и око за противоположностите и чудноватите детайли. В бохемския дом нещата не се вземат прекалено на сериозно. Не се търси съвършенството в декорацията, а по-скоро създаването на лично пространство.

Декорация дрехи 

Бохемски декор – нова тенденция в интериорния дизайн

Бохемският декор става все по-популярен в сферата на интериорния дизайн. Това се дължи на факта, че много хора желаят романтика и уют вкъщи. Топлите цветове в стаята създават чувство за спокойствие, за разлика от светлите тонове и бледите пастелни нюанси, които пренасищат скандинавския дизайн.

Бохемизъм вкъщи