Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Цветът на 2017 - пролетно зелено

Пролетно зелено - цветът на 2017 година: Как да внесем "зеленина" в жилището?

Дата:

Категория: Декорация

Представете си една маса, а на нея - алое вера, саксия с покълнали житни кълнове, крем-супа от броколи, купа с бяло грозде и няколко зелени ябълки. Представете си тази маса, разположена в градина, на току-що поникнала свежа трева и под прошарената сянка на едно голямо дърво с раззеленили се листа. Как ще се почувствате? Най-вероятно тази картина поражда приятни спомени и емоции. Да не забравяме, че пейзажът е от един слънчев летен ден.

Така ще изглеждат жилищата на тези от вас, които следят модните тенденции. През 2017-та в интериорния дизайн, архитектурата  и облеклото се налага цветът „зеленина” или така нареченото пролетно зелено.

Зеленина - цветът на 2017, вдъхновен от природата и пролетта
Зеленина - цветът на 2017, вдъхновен от природата и пролетта 

Както всяка година, институтът „Пантон” обявява кой цвят ще Ви повлияе най-много през новата година, а за 2017–та  е – „зеленина”. Този оттенък е символ на прераждането, подмладяването и свежестта, както и асоциира с пролетта. Експертите от института са избрали този цвят след като са проучили актуалните модни тенденции, дизайни, популярни дестинации за пътуване, развлечение и лайфстайл. Модерно стана да се пише и говори за рециклиране, био хранене, вегетарианство, органични и естествени материи, ето защо „зеленина”-та си извоюва водещо място за тази година.

Един дом, в който присъства пролетното зелено, не само ще е модерен, но и ще привлича повече приятни моменти. Не е необходимо да променяте всичко. Ако сте планирали освежаване, боядисайте няколко стени в цвета на годината. Декорации в пролетно зелено или няколко растения, които се вписват в домашната атмосфера, е най-лесният начин да бъдете креативни. 

Всекидневна - лятна градина

Деко възглавници в зелено

За всекидневната препоръчваме използването на завеси или пердета в свежо зелено, например OMBO, ORUST или LUPIN. Допълнете обстановката с аксесоари в подобни тонове, например деко възглавници JERNURT, ALVIK или LUPIN, както и одеялата BELLIS и KROKUS. За зелена декорация изберете: комплект свещи HALLDOR, ваза INGEMAN или деко верижка HILMIR.

Завеси и пердета в зелено 

СЪВЕТ: Пролетното зелено се допълва с мебели в бяло или с естествени дървесни шарки.

Спалня, озарена от слънцето поляна

Спално бельо със зелени цветя SVANHILD
Спално бельо със зелени цветя SVANHILD

Доказано е, че зеленият цвят е чудесен избор за спалнята, защото успокоява. Ще спите много по-добре в помещение с преобладаващите зелено или синьо, отколкото ако сте заобиколени от жълто или червено. Чудесен начин да вмъкнете зеленото в спалнята е спалното бельо, например BELVIA, SALONI или SVANHILD, всичките с весели шарки, флорални мотиви или геометрични форми.

Кувертюра в пролетно зелено 

Добавете кувертюра за легло в подобен цвят, например ALVIK и завеси в „зеленина”.

СЪВЕТ: Комбинацията от пролетно зелено и сиво или пролетно зелено и крем ще допълнят спокойната атмосфера в спалнята.

Трапезария, вдъхновена от здравословното

От малки знаем, че плодовете и зеленчуците са богати на витамини и са изключително полезни за нас. Пролетното зелено е цветът, който най-добре подчертава свежестта на плодовете и зеленчуците, ето защо той трябва да присъства във всяка кухня или трапезария. Обядът ви ще бъде не само приятен за сетивата, но и здравословен.

Тишлайфер LIMURT
Тишлайфер LIMURT 

За да е в тон кухнята или трапезарията с цвета на годината, използвайте керамични вази, покривка или тишлайфер за повече свежест на масата или завеса, а защо не и щора, както и изобилие от текстил в пролетно зелено - кърпи, ръкавици за фурна или престилки. Нашите предложения са тишлайфер LIMURT, подложка за хранене ENGSYRE, както и ролетна щора SENJA. За повече комфорт, към кухненските столове добавете възглавнички за сядане – HASSELURT, FJELLARVE или GJELDKARVE.

Аксесоари за маса  

СЪВЕТ: Ще постигнете уют в кухнята, ако комбинирате пролетно зелено с вишнево, кафяво или тъмнозелено.

Коридор като алея в парка

Освежете коридора

Коридорът в жилището е пространство, през което преминаваме, той е преходът между „навън” и „вътре”. Ще го преобразите като комбинирате специфични елементи, както за екстериора, така и за интериора. Например подходящи са множество саксии със зелени растения, килим в пролетно зелено, кутии за съхранение в подобни тонове. Нашите предложения са: кош LEIV, ароматна свещ FLEMMING и много разонцветни саксии.

Растения в различни саксии

Изобилия от растения 

СЪВЕТ: Ако коридорът ви е облян в естествена светлина, развеселете го с различни по цвят и големина саксии и растения. Пространството ще се превърне в истинска градина.

Банята – място за релакс

Зеленина в банята

В много домове банята е едно студено пространство, където липсва уют. За да добавите малко комфорт и цвят, аранжирайте дребни аксесоари в пролетно зелено - сапунерка, поставка за четки за зъби или диспенсър за сапун, поставете на видимо място хавлиените кърпи, например от серията KARLSTAD и добавете една обла или правоъгълна постелка.

Хавлиени кърпи в зелено

 

СЪВЕТ: Ако искате весела комбинация от цветове и в същото време да сте в крак с 2017-та, съчетайте зелено със светлосиньо.