Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Седем коледни дървета - от традиционно до нестандартно

Седем коледни дървета - от традиционно до нестандартно

Дата:

Категория: Коледа

Във всеки дом коледното дърво е сред най-важните елементи по време на зимните празници. Цялото семейство се събира и украсява елхата. В коледната сутрин подаръците са под дървото и всеки очаква този вълшебен миг с трепет. През последните години снимките в социалните мрежи са запазват спомена за празничната елха и веселие.

Ако все още не сте украсили коледното дърво и искате да направите нещо специално, различно от предишните години, ние ви предлагаме седем варианта. Нашите идеи за елхи са подходящи за любителите на традиционното; за тези от вас, които не понасят изкуствените дървета, но и не желаят да вземат истински; нетрадиционни идеи за коледно дърво; за малките домове и за малчуганите. Всички елхи, които ще видите в блога, са декорирани от екип JYSK с аксесоари от нашия коледен асортимент.

1. Снежно дърво

Да започнем с една елха, вдъхновена от зимните приказки. Тя лесно може да се впише в историята за Снежната кралица, в Хрониките на Нарния или в атмосферата на филма "Замръзналото кралство" (Frozen).

Декорирана в зимни цветове – топки и сърца в бяло, сиво, крем и петрол, елхата ни напомня за сняг, лед и висулки. Това дърво е елегантно, семпло и изключително подходящо за тези от вас, които обичат зимата, снега и природата.

 

2. Дърво сътворено от рафтове

Ако изкуствената елха ви се струва неподходящ избор, но в същото време не искате да вземете естествено дръвче, за вас остава един креативен вариант – да сглобите коледно дърво от рафтове. Ние избрахме няколко комплекта от рафтове ILBRO, разположихме ги в пирамидална форма, а след това добавихме и различни аксесоари - свещници и фенери. За връх на нашата елха избрахме един симпатичен елен. Положителната страна на тази елха е, че след празниците лесно ще намерите приложение на рафтовете.

 

3. Класическа елха

Това коледно дърво украсихме в класически стил. С множество топки в златисто, сребристо, червено и сиво. Използвахме матирани, полирани и блестящи играчки, за повече разнообразие и нотка елегантност. За да запазим елегантността на елхата, заместихме върха с едно сърце от дървесина. Този вариант е подходящ за тези от вас, които предпочитат коледното дърво да не е кичозно и приятно на външен вид.

 

4. Коледно дърво за деца

Това предложение за семействата с малки деца, които тепърва прохождат и опознават света, катерят се навсякъде, изучават всичко и все още не познават опасностите. Потърсихме идеи за декорации, които да не са опасни за малчуганите. Коледната звезда и стъклените топки отпадат като вариант за украса. Заменихме ги с декорации от дърво и плюш, както и топки, които не се чупят. Добавихме и малки фигурки, стълба с елфи, ангели, сърчица и звезди, за да бъде коледното дърво като една приказка, където всеки има своята роля.

 

5. Елха от кошове

Подобно на коледното дърво от рафтове, това е един по-евтин вариант. Отново подредбата е в пирамидална форма, можете да изберете кош от естествени материали като BJORN. Спрете се на различни размери, по-големите - в основата, а колкото по-нагоре се изкачвате, поставяйте по-малки. В различните отделения, които се образуват, поставете зимни декорации - свещници и фенери вместо светлинни вериги. Така ще получите едно разчупено коледно дърво в бохемски стил. Приятното празнично настроение ще продължи и след като този период отмине, ще останете с множество кошове за съхранение.

 

6. Елха за малки домове

Живеете в малко жилище и нямате място за коледно дърво. Нашето кокетно решение е да поставите коледното дърво върху скрин или бюфет, ще внесе настроение, без да размествате мебелите. Избрахме елхичката SPEKTROLIT със светлинки, поставихме я в кош AGNE, с нюанси зелено, и добавихме минималистична декорация от човечета и светлинна верига със сърчица.

 

7. Коледно дърво в стил рустик

Този вариант е подходящ, ако искате да „изложите“ елхата да я поставите на балкона, терасата или дори в градината. Тук декорациите са непретенциозни – стълбичка с елфи, сърца FINNUR, изплетени от ракита, а цветовата схема е предимно червено, кафяво и бяло. Както нюансите, така и материалите са в стил рустик.


Коя елха ви допадна най-много? Оставете ни вашите коментари и идеи в секцията по-долу.