Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички* онлайн поръчки само до 25 май!

(*късна и съботна доставка се заплащат допълнително)

 

Спалня с дъх на луксозен хотел

Спалня с дъх на луксозен хотел

Дата:

Категория: Декорация

Едно от най-привлекателните неща в хубавите хотели е спокойната атмосфера, която ви помага да отпочинете и да се насладите на прекрасните мигове. Стаята е спретната и подредена (освен ако не сте се разположили навсякъде), а декорацията гали сетивата ви. Звуците на непознатия град таят обещания за ново начало и приключения.

Всички имаме нужда от малко лукс в това задъхано ежедневие. Луксът може да се пренесе дори и в 40 м2 апартамент, претъпкан с вещи, събирани с години. С няколко лесни стъпки ще пресъздадете атмосферата на лъскавите хотели и в спалнята – пространство с модерен дизайн. Така ще забравите грижите и ще релаксирате.

Как да аранжирате вашата спалня, следвайте съветите на нашите дизайнери.

Спалня с дъх на луксозен хотел

Много хотелски стаи са в различни тонове на един и същи цвят. Това помага за постигането на спокойна атмосфера, която е така ценена от гостите. Земните цветове създават успокояваща атмосфера, подобна на спа. Тя може да ви помогне да спите по-добре. От друга страна, ако попаднете в стая с ярки цветове, помолете за друга. Те само дразнят и увеличават нивото на енергичност във вас.


Преди да започнете с преобразяването на вашата спалня, трябва ви план - как ще изглежда пространството. Не забравяйте най-важното: правите промяна, за да сте доволни вие.

Окачете дълги завеси около леглото

Дългите завеси ще ви помогнат да отделите малки кътчета в стаята и да постигнете по-интимна и приятна атмосфера. По-този начин ще отделите леглото от останалата част на помещението и мястото за релакс ще е кокетно.

Ако вашата спалня не е от най-просторните, все още можете да използвате този метод, единственото което трябва да направите е да вмъкнете огледало в декорацията, за да постигнете илюзия за простор и обем.

С помощта на завесите ще скриете от погледите любимото кътче за четене, където обичате да се отделите с любимата книга през неделните следобеди. Или пък пространството, където хвърляте дрехите за пране … Във всеки случай ще внесете загадъчност и уют в стаята.

 

Точни аксесоари и възглавници за облягане

Използвайте кувертюра в подходящи тонове. Освен че ще предпазите завивките и чаршафите, спалнята ви ще стане уютна.

И не на последно място, използвайте големи възглавници за облягане в комбинация с по-малки декоративни. Така ще постигнете завършен вид на спалнята, към който се стремите. Изключително удобно е да се облегнете на възглавниците, когато гледате телевизия в леглото.

 

Леглото - най-важната инвестиция

Без значение как изглежда стаята, колко възглавници има и колко е просторна, ако леглото не е удобно, със сигурност никога повече няма да стъпите в този хотел. Тази част от обзавеждането на спалнята е от изключително значение. Препоръчваме ви да изберете удачния за вас вариант. Например континентално легло – окомплектована тапицирана основа и матрак, с излъчване на лукс. Тези модели са малко по-високи от обикновените легла и първоначално са били използвани в луксозните хотели.

 

Осветлението

Ако сте забелязали, в хотелите има различни опции за светлина – настолни лампи, лампиони, осветление по стените, около огледалото и дори лунички. Разнообразието от източници на светлина е от изключително значение в помещението, особено за пространствата с малки прозорци.