Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на датското хюге - спестете до 60% на избрани категории!

Трендове в интериорния дизайн през 2017 година

Дата:

Категория: Декорация

Новата година пристига с нови възможности, желания и изживявания. Когато става дума за обзавеждане, една нова година означава нови тенденции, трансформации и подобрения. Експертите определиха за 2017-та следните водещи трендове.

Тапицирана челна дъска за леглото

Ако през последните години на мода са били рамките за легло и челните дъски от дървесина, през 2017-та текстилът измества дървото. Според специалистите текстилните материи са комфортни, по-топли и по-приятни на допир. На мода ще бъдат тапицирани челни дъски, колкото се може по-масивни и по-елегантни, такива досега можеха да се видят в петзвездните хотели или в домовете на звездите.

СЪВЕТ: Тапицираната рамка за легло KONGSBERG, изработена от твърда евкалиптова дървесина и каучук, е с елегантен дизайн, допълнен от висока челна дъска.

Рамка за легло KONGSBERG

Тапицирана челна дъска 

Мебели в тъмни нюанси

След като светлите тонове бяха използвани отново и отново в интериорния дизайн, за 2017-та дизайнерите избраха мебели от по-тъмна дървесина. Те изглеждат едновременно елегантно и изискано, внимателно комбинирани с други мебели и декорации от текстил, придават на атмосферата топлина и уют. На мода ще бъдат малките мебели в тъмни цветове - маси за кафе, скринове, столове или масички.

СЪВЕТ: Мебелите от гама FREDERICIA са от масивна акация, с покритие антик. В колекцията са включени артикули, подходящи за всекидневна, спалня, коридор и трапезария - маса за кафе, бюфет, маса за хранене, етажерка, витрина, тв поставка и скрин.

Маса FREDERICIA + столове KLARUP

Конзолна маса, бюфет, маса и столове FREDERICIA 

Плетени кошници

Те са практични, изработени са от естествени материали, изглеждат добре и можете да намерите най-различни модели и размери. Плетените кошници се нареждат сред най-популярните декорации за тази година. Подходящи са за съхранение на различни дреболии или пък да „облечете” в тях любимите саксии.

СЪВЕТ: Ако търсите малък симпатичен кош, направете своя избор - GRAVERS, FREI, EINERT или MORGAN. Искате нещо по-масивно –предлагаме ви - REGNAR или MATINUS.

Плетени кошници JYSK 

Пеперуди

Пеперудите са най-популярните декоративни елементи. Те носят със себе си радост и лекота, напомнят ни за слънцето, лятото и зелените площи. Превъзходен женствен мотив, подходящ за романтични характери. Пеперудите са символ на оптимизма и вече не са само част от стаите на малките момичета, а присъстват навсякъде, където искате да внесете позитивни нотки.

СЪВЕТ: Аранжирайте спалнята със спалното бельо SIGNE с щампа пеперуди, добавете деко възглавници LUND или рамки за снимки VIGNIR. Ако желаете нещо пролетно за кухнята, изберете мушама DUNHAMMER.

Спално бельо SIGNE

Деко възглавница LUND   

Занаятчийството ще измести манията по „Направи си сам”

В последните години всички бяха полудели по DIY или „Направи си сам”. В Instagram, Pinterest и специализираните сайтове има милиони идеи и проекти за декорации, които можете да създадете или модифицирате. В бъдеще дизайнерите залагат на ръчно изработените декорации, които ще намерите в ателиетата на занаятчиите или на пазарите с антики.

СЪВЕТ: Керамична ваза INGEMAN или EJLIF са два декоративни елемента, които могат да бъдат интегрирани изключително лесно в дома. Освен модерния си вид вазата INGEMAN е зелена - цветът на 2017-та.

Ваза INGEMAN 

Непреработено бяло    

В пряка връзка с предишния тренд, декоративните обекти в бяло с по-груб, незавършен външен вид, ще бъдат на почит, тъй като и те напомнят за изработка в някое ателие. Замислете се как изглежда белият тебешир – по този начин ще изглеждат и те през 2017.

СЪВЕТ: Керамичният буркан HALGRIM, с декориран капак - птица, е красива декорация за дома. Подходящ е както за дребни предмети, така и за съхранение на шоколадови изкушения.

Керамичен буркан HALGRIM 

Тропически шарки

В света на модата тропическите шарки се появяват под влиянието на дизайнерите Емануел Унгаро и Марк Якобс. Тъй като за тенденциите няма граници, тези принтове ще влязат и в интериорния дизайн през 2017, дали под формата на тапети с екзотични десени или деко възглавници, а защо не и като завеси или одеяла.

СЪВЕТ: Декоративната възглавница HARSYRA има две от качествата - да е в крак с модата през 2017 - тропически шарки в зелено, цветът на годината.

Деко възглавница HARSYRA 

Ретро мебели в стил 60 - 70-те години

Дизайнът от 60 - 70-те години се завръща обновен и подобрен. В минималистичен функционален стил, в естествени цветове, които в изминалия век са били считани за лукс, а днес са много по-достъпни.

СЪВЕТ: Кухненският стол JUNGHOLM е в линия от 60-те години: заоблени форми, светъл цвят на дървото, тапицирана седалка, всичко това напомня за модата от миналия век.

Мебели в стил 60-70-те години

Теракота

Ако камините от теракот ви се струват отживелица от времената, в които се отоплявахме на дърва, трябва да знаете, че теракотът или поне този цвят ще бъде много търсен през 2017-та. Ако планирате обновяване на жилището, изберете гранитогрес или фаянс в цвят теракот, саксии за цветя или декорации в този нюанс.

СЪВЕТ: Ако не сте подготвени за големи промени, не трябва да разрушавате дома си, за да сте модерни. Изберете декорации от текстил в цвят теракота - деко възглавница KORALLROT или спално бельо AVA.

Деко възглавници в цвят корал и теракота 

Рафтове

Ако прахът не ви плаши и ако предпочитате рафтовете вместо многобройни чекмеджета и шкафчета, то 2017-та е вашата година. Лавиците и стелажите се налагат както в кухнята, така и във всекидневната като място за съхранение. Изберете измежду минималистични рафтове от една плоскост или рафтове в различни форми и в стилни модели - нашата гама ILBRO.

СЪВЕТ: Рафт ILBRO е разделен на няколко отдела, в различни размери или пък комплекта от 3 лавици ILBRO в шестоъгълна форма. И двата варианта са практични и интересни идеи за всяка стена.

Рафтове за стена ILBRO 

Кой от трендовете на 2017-та ви допада най-много и кой ще присъства във вашия дом?