Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Куфар подготвен за почивка

Три типични групи отпускари

Дата:

Категория: Градина

Отпускарският период е вече тук. Вие планирахте ли отпуската си или спонтанно решавате да разпуснете в края на лятото? Всъщност какъв тип отпускар сте? Когато стане въпрос за планиране на почивката, се сещаме за (поне) три групи: тези, които живеят за момента, винаги са неподготвени за лятото. Втората група са хората, които редовно следят прогнозите за времето - дали лятото ще е на тяхна страна. И на последно място, но не и по важност, отпускари, които знаят къде да прекарат лятото. Вие разпознавате ли се в някой от изброените групи:

1. Импулсивните "ние не планираме"

Може би предпочитате да се носите по течението, не планирате, избирате дестинация в последния момент. Разбира се, рискувате да намерите свободна хотелска стая или квартира, но няма значение. Компромисният вариант е да останете вкъщи. С нашите съвети ще превърнете дома си в прекрасно място за почивка. Ето и положителните страни:

  • Ще избегнете дългите полети или изтощителните пътувания с кола.
  • Ако останете на почивка вкъщи, ще преоткриете родния си град и ще посетите места, които винаги сте искали.
  • Ще се насладите на вашите открития и за в бъдеще.

Превърнете вашия дом в хъб, където ще се събирате с близки и приятели, за да обсъждате вашите открития. Нека градината или терасата бъдат вашата екзотична дестинация това лято.

 

2.    Чакащите да видят какво ще стане

Следите прогнозите на синоптиците и след това планирате почивката. Може би въпросът къде да отидете и какво да правите ви отнема повече време, а лятото е в стихията си. В същото време хотелските стаи са заети, а офертите вече не са по вашия вкус. За щастие, винаги можете да отидете сред природата. Снабдете се с палатка или наемете каравана, без значение какво ще изберете, очаква ви едно малко приключение. Положителните страни са следните: 

  • Ще бъдете заобиколени от красотата на природата.
  • Ще имате възможност да подобрите готварските си умения на открито.
  • Имате възможност да спите под откритото небе.

 

3.    За тези, които планират всяка стъпка

Най-вероятно сте направили необходимите резервации още в началото на годината. Не обичате изненадите и релаксирате, когато всичко е планирано и организирано. Остава да дочакате момента и да се потопите в лятната магия. Какво е хубавото? 

  • Имате конкретна цел, която очаквате - отпуската.
  • Достатъчно време за проучване на дестинация и планиране на дейности.
  • Можете да си позволите далечна дестинация и да се откъснете от ежедневието си.


Ако сте този тип отпускар, ще прекарате хубаво. Ето няколко артикула, които могат да ви заинтересуват. 

За тези от вас, които нямат нужда от отпуска 

Ако търсите идеи как да изкарате пари през отпускарския период, вместо да ги харчите, чудесна идея е да отдадете вашия дом под наем. Единственото нещо, което трябва да направите е да ре-декорирате, за да го направите по-привлекателен за туристите. Ето и няколко идеи за декорация на вилата.