Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

УЛТРАВИОЛЕТОВО  – ЦВЕТЪТ НА 2018

УЛТРАВИОЛЕТОВО – ЦВЕТЪТ НА 2018: ЦВЕТЪТ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО И КРЕАТИВНОСТТА

Дата:

Категория: Декорация

Този цвят е олицетворение на оригиналността, креативността и богатото въображение. Счита се за символ на мистериозния космос, на откритията и на това, което ни очаква в бъдеще. Така описват специалистите от института „Пантон“ цвета на 2018 година – ултравиолетово.

УЛТРАВИОЛЕТОВО 

Значение на цвета

Всяка година институт „Пантон“ обявява кой цвят ще ви повлияе най-много през следващите 12 месеца. За 2018-а е ултравиолетовото - характерен нюанс за енигматичните, мистериозните и духовните личности. С нетърпение очакваме да видим този цвят навсякъде – на модните подиуми, в интериорния дизайн, в поп културата и на кориците на списанията, обложките и плакатите на музикалните албуми, филми и видео игри.

Ултравиолетовото е цветът на смелите и нестандартни личности, разчупващи рамките на общоприетото и изразяващи своите собствени възгледи.

Личностите, които популяризират ултравиолетовото

Този цвят е бил сред любимите на Принс. Певецът през 1984 година пуска своя албум „Пурпурен дъжд“ (Purple rain), който става един от най-слушаните на всички времена и 24 седмици е на първо място в класациите. С този цвят свързваме и Изабелла Колин Дюфресне. Тя избира за свой сценичен псевдоним Ултравиолет. Изабелла е една от супер звездите на Анди Уорхол и е сред постоянните посетители на неговото студио - „Фабриката“.Тя е била вдъхновението на Салвадор Дали. 78-годишната Изабелла е вярна на ултравиолетовото, облича рокли с този цвят или носи перуки в същия стилен нюанс.

Нуждите на съвременното общество

Лори Пресман, вицепрезидент на института „Пантон“, споделя, че от няколко години избраните от тях цветове не представят само трендове в дизайна, но също така рефлектират и нуждите на съвременното общество. Виолетовото асоциациира с медитация, с намирането на вътрешното спокойствие в забързаното ежедневие. Тазгодишният тренд е покана към един по-спокоен начин на живот, вътрешен мир и повече радости.

Комплект спално бельо KAJA в сиво и ултравиолетови цветя.Комплект спално бельо KAJA в сиво и ултравиолетови цветя.

Ултравиолетовото в интериорния дизайн

Това е един силен цвят, мигновено привличащ вниманието. Препоръчително е да го използвате като елементи в декорацията – одеяло, свещник или кутия за съхранение, комбинирайте ги с неутрални тонове, които да не дразнят, но и в същото време да подчертаят виолетовото наяве. Добавете го и като акцент в стаята. Боядисайте една от стените и помещението ви ще придобие поп-арт визия.

Ултравиолетовото може да бъде колкото студено, толкова и топло, в зависимост от това как е използвано.

Цветове, с които можете да го комбинирате:

-      Златисто: комбинацията от златисто и ултравиолетово е специфична за стила „dark deco“. Използвайте материали от кадифе във виолетово, които да съчетаете с декорации в златисто – свещници, вази или подноси.

-      Черно: ако желаете нещо нестандартно, в по-мъжествен и изтънчен стил, изпробвайте комбинация от черно и виолетово. Двата цвята са тъмни и по този начин ще постигнете по-тъмен интериор. Усилията ви ще бъдат оценени от тези, които харесват нестандартните идеи.

-      Бяло: повече феминизъм и романтизъм ще постигнете с цветовото съчетание бяло и виолетово. Този вариант е най-сигурният избор за приятна атмосфера, приятен баланс между един силен цвят и един неутрален тон.

-      Розово: изключително женствена комбинация, в която можете да използвате повече тонове виолетово, примесени със светлорозово.

Ако цветът на 2018-а е във вашия дом, трябва да знаете, че декорациите във виолетово привличат вниманието моментално. Нашият съвет е да ги използвате на централни места.