Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Кибер седмица с намаления до 50%
Седмица на текстила с намаления до 60% на избрани категории текстил!

Всички оферти
Външен отоплител

ВЪНШЕН ОТОПЛИТЕЛ ЗА ПРОХЛАДНИ ПРОЛЕТНИ ВЕЧЕРИ

Дата:

Категория: Градина

След дългите зимни месеци на хоризонта се задават очакваните с нетърпение слънчеви пролетни дни. За съжаление, слънчевите лъчи ще ни галят само през деня. Вечерите ще останат все така хладни и неприветливи. Ние искаме да прекараме колкото се може повече време навън, да се насладим на залезите, да релаксираме, взирайки се в звездите.

От месец февруари в нашия асортимент ще намерите външни инфрачервени отоплители, които ще ви помогнат да се насладите на прохладните пролетни вечери.

Те предоставят топлина изключително бързо, в някои случаи дори мигновено. За разлика от останалите модели, които имат нужда от време, за да бъдат усетени, инфрачервените отоплители насочват топлината под формата на лъчи там, където имате нужда от нея. По този начин няма да прахосвате излишна енергия. 

Можете да ги използвате на открито в градината, без значение дали имате шатра или голям чадър или на полузакрити пространства - терасата или балкона. Със сигурност ще постигнете приятна атмосфера на парижко кафене.

три вида външни отоплители

В нашия асортимент има три модела външни инфрачервени отоплители. Една от основните разлики между тях е видът на нагревателя.

На пазара се предлагат отоплители със следните нагреватели: Quartz, Carbon, Halogen и Golden tube. За използване на закрито или полузакрито най-подходящ е Quarz, останалите марки са по-гъвкави и са добър избор дори и за открити пространства.

Основната разлика между изброените нагреватели е в използването на инфрачервената технология и следователно в тяхната енергоспестяемост. Инфрачервените лъчи се делят на три вида – късовълнови, средновълнови и дълговълнови. Колкото по-къси са вълните, толкова по-ефикасен е отоплителят. Същото условие важи и за ватовете, въпрос, който не е маловажен. Колкото повече са те, толкова повече топлина ще произведе отоплителят.

В JYSK ви предлагаме отоплители с най-практичните и най-използвани нагреватели - Carbon и Golden tube, и малък бонус - с най-приятната светлина.

 

къде трябва да бъде поставен отоплителят

Изборът на място за отоплителя е от голямо значение. Преди да купите подобен аксесоар, имайте предвид IP стандарта. Той предоставя информация - колко издръжлив е въпросният отоплител на прах и вода. Колкото по-голям е IP номерът, толкова по-добре, ако искате да го поставите на открито.

Помислете какъв модел ви е необходим – закрепящ се на стена или лесно преносим.

Тук ще прочетете спецификации на различните видове нагреватели:

Quartz

Енергийна ефективност: 50% 

Загряване: Приблизително 8 сек. 

Живот: Приблизително 3000 часа

Вид: Инфрачервен дълговълнов нагревател


Carbon

Енергийна ефективност: 60% 

Загряване: Приблизително 180 сек.

Живот: Приблизително 5000 часа

Вид: Инфрачервен средновълнов/дълговълнов нагревател


Halogen 

Енергийна ефективност: 80%

Загряване: Приблизително 5 сек.

Живот: Приблизително 5000 часа

Вид: Инфрачервен средновълнов/късовълнов нагревател


Golden tube 

Енергийна ефективност: 92%

Загряване: Приблизително 1 сек.

Живот: Приблизително 7000 часа

Вид: Инфрачервен късовълнов нагревател