Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на датското хюге - спестете до 60% на избрани категории!

Кресло от ратан с декоративни възглавници и одеяло в цвят корал

Жив корал – цветът на 2019: жизнен и същевременно мек

Дата:

Категория: Декорация

Един жизнен оттенък с нотки злато, който оживява и изпълва с енергия с много мекота.

„Цветът е призма, през която опознаваме света около нас - дигитален или реален. Твърдението се отнася и така наречения цвят жив корал. Днес потребителят копнее за човешки контакти, топлина и емоции. Те се излъчват от веселия и жизнен коралов тон, който докосва всеки един от нас.“ – твърди в началото на 2019 година Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на „Пантон“.

За цвета на годината „Пантон“

От 20 години насам институт „Пантон“ избира цвят на годината, оказващ влияние върху дизайна на продуктите, решенията за покупка в индустрията, включително мода, интериорен и индустриален дизайн, както и върху опаковките и тяхното оформление.

Изборът на цвят на годината изисква дълго обмисляне и анализиране на актуалните трендове. За да стигнат до заветния избор, всяка година експертите от института „Пантон“ обикалят целия свят, в търсене на вдъхновение за нови актуални цветове и нюанси. Това включва част от развлекателния бизнес; филми в процес на изготвяне, пътуващи изложби и нови артисти, мода, всички сфери на дизайн, популярни дестинации за пътуване. Вдъхновението може да се появи и благодарение на нови технологии, материали, текстури и ефекти, които са пряко повлияни от цветовете, социалните медии и дори предстоящи спортни събития, които ще привлекат вниманието на света.

В началото на тази година ще ви представим нашия асортимент и със съвети ще ви помогнем да внесете красивия нюанс и във вашия дом. Жив корал, познат като Pantone 16-1546, е нюанс топло, прасковено оранжево с нотка жизнено златисто. Пресъздава усещането за спокойния коралов риф, който е под тюркоазените води на един тропически оазис. 

Как да го използваме в интериорния дизайн?

Има години, в които виждаме този цвят като акцент в интериорния дизайн. Понякога дори и само леко загатване е достатъчно. Въпреки че цвят корал е ярък и дързък пример, той може да бъде включен в антрето или в банята. Акцент в дневната ви може да бъде канапе в цвят корал, със сигурност ще промени визията на стаята, както и вашето настроение. Това е нюанс, който смело трябва да допуснете във вашите домове и да се отдадете на експерименти.

11 комбинации от цветове

Елегантен и топъл, този оттенък прасковено и оранжево е най-доброто решение за пролетта и лятото. Тъмните цветове използвайте през есента, за да се постигне така наречената Hygge атмосфера. Ето как да го комбинирате: 

+ Корал, синьозелено и светлосиво

Цвят корал се съчетава добре с жизнено синьозелено и навъсено сиво. Това е прекрасна комбинация за открито пространство, особено през пролетта или лятото, навява романтика и вълшебства. Играйте с цветовете, експериментирайте с декорацията. Тези цветове ще ви помогнат да оживите пространството, както и да подобрите вашето настроение, а може и да се вдъхновите...

Сив интериор, кресло до прозореца и завеси в цвят корал

+ Корал, аквамарин и жълто

Тези три цвята навяват за топъл летен ден на плажа. Когато ги използвате в вкъщи, независимо дали боядисвате стени, мебели или освежавате с декориции, небрежно вмъкнете и коприната, която изглежда прелестно в аквамарин. Жълтото ще бъде живописен акцент в смелата комбинация.

Комбинация от аквамарин и жълто

+ Корал с розово и червено

Една изключително романтична комбинация, която напомня за изобилието от плодове през топлите месеци.

Декоративни възглавници и одеяло в цвят корал
Декоративните възглавници ще бъдат налични в началото на месец февруари.

+ Тъмносиньо и корал

Грациозна рустик комбинация. Успокояващото синьо е идеален фон, който ще подчертае жизнения корал да изпъкне още повече.

Тъмно синьо и корал

+ Корал и зелено

Различните нюанси зелено чудесно допълват жизнения корал. Този пир от цветове е решение за градината или терасата.

Спално бельо в цвят мента аранжирано с нотки корал
Тук сме комбинирали спалното бельо THEA, в цвят мента с ноки корал - килим KREKLING, деко възглавница KAMILLE (която ще бъде налична в началото на февруари).

+ Корал и тюркоаз

Предлагаме ви елегантна комбинация от пастелни тонове. С нея постигнете свежест и хармония. Тези цветове сами по себе си са изключително привлекателен избор. Заиграйте се, комбинирайте различни нотки в тази гама – декорация, текстил за дома, спално бельо.

Тюркоаз и корал

+ Корал и златисто

През последните години златото, като цвят, бавно си проправя път сред тенденциите, а тази година е сред една от най-атрактивните комбинации за живия корал. Това съчетание ще събуди топли чувства на романтика (корал) и същевременно класа (злато).

Комбинация от златисто и корал

+ Корал, бяло, слонова кост

Точно като едно плодово мляко с праскова. Нежно за окото, а в зависимост от това какви материи използвате, ще бъде и нежно на допир. Тази комбинация задължително трябва да присъства в спалнята!

Бяло спално бельо с декоративна възглавница и одеяло в цвят корал
Една закачлива нотка, тук коралът присъства само под формата на одеяло и декоративна възглавница.

+ Корал и светлосиньо

Според модните анализатори светлосиньото е един от цветовете, определен като класа. Предразполага към спокойствие и ефирно настроение, благосклонен e към добрите думи и намерения. За живия корал светлосиньото е точното допълнение.

Светлосиньо и корал

+ Корал и виолетово

Корал и виолетово е вълнуващо топла комбинация, подходяща за студените месеци. Ако я използвате като акцент в жилището, добавете аксесоари в цвят слонова кост.

Виолетово и корал

+ Корал и черно

Черното безспорно се допълва с всички цветове. Съчетавайки го с корал, ще постигнете впечатляващ ефект. Не се ограничавайте само в тези два нюанса. Добавете бяло или сиво, за да постигнете истински пир от цветове, емоции и радост за душата.