Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

Зимна приказка – няколко идеи за обзавеждане и декорация в бяло

Дата:

Категория: Спалня, Дневна, Декорация

Сняг, сняг, сняг! За някои това означава радост. Те очакват първия сняг още от ноември, радват се всеки път когато вали, когато всичко е бяло и покрито под дебела покривка от вълшебни снежинки. За други снегът не е радост, а часове стоене в трафика, почистване на мястото за паркиране или улицата пред дома. Но дори и те трябва да признаят, че зимният пейзаж е истинска магия! Най-вече скучните, сиви градски сгради придобиват приказен чар след като бъдат обвити от падащите снежинки.

 

В психологията на цветовете бялото е символ на чистота и съвършенство. Неслучайно булчинските рокли са точно в този цвят, символизиращ тяхната невинност. Белият халат в болницата е символ на спасението и стерилната чистота. Сред всички цветове, единствено бялото е с положителни страни. Например една къща с бяла ограда създава впечатлението за щастие и спокойствие. Ако домът отвътре е боядисан в бяло, в него ще има съгласие, ако в бяло са боядисани вратите, човекът, който влиза, оставя злото отвън.

Ако и вие обичате цвета на зимата, то в този случай ще ви допадне едно обзавеждане в бяло, като основен цвят. Ако все още не сте сигурни, че това е за вас, ето няколко идеи:

-     Ще ви окуражи да поддържате дома чист и подреден

-     Ще ви помогне да мислите по-чисто

-     За много от нас, белият цвят ни напомня за детството, когато всичко е било много по-просто и когато сме се радвали на малките неща.

-     Експертите по Фън Шуй препоръчват използването на белия цвят в зоните от къщата, които са под влиянието на елемента метал: северната и западната част на дома.

Спалня обзаведена в бяло
Една спалня обзаведена изцяло в светли тонове, скрин AULUM, огледало RUDE и стол KLARUP с тапицерия от кожа. 

Използването на белия цвят в декорацията и обзавеждането може би не е толкова лесно, колкото изглежда, тъй като той е изморяващ за очите, защото отразява светлината. Ето защо в някои случаи една стая в бяло изглежда стерилна и без настроение. Но в правилните комбинации, бялото може да има изумителен ефект.

БЯЛА МЕБЕЛ В КУХНЯТА

Кухнята е помещение, което трябва да бъде чисто и изрядно по всяко време – там приготвяме и консумираме любимата храна. Мебелите в бяло са изключително подходящи за кухнята или трапезарията, в класически вид и се съчетават добре с електроуредите в метален цвят. Освен това голяма част от производителите на домашни електроуреди вече ги произвеждат в различни цветове, които прекрасно се допълват в една кухня в доминантен бял цвят.

Маса STENLILLE и столове KALVEHAVE
Една изключително приятна комбинация за кухнята: естествена дървесина и бяло. Комплекта от маса STENLILLE  и столове KALVEHAVE 

Една трапезария в стил RYSLINGE
Една трапезария в бяло, обзаведена с колекция RYSLINGE в стил рустик: кухненски столове RYSLINGE, бюфет и витрина всичките изработени масивна дървесина чам.


Една класическа трапезария, в която присъстват маса и столове LANGDAL, от масивна дървесина. 
  

ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИЯ ТОН БЯЛО

Може би и вие мислите, че бялото е просто бяло и толкова. Но то има възможно най-много нюанси сред всички останали цветове. Съществува по един тон за всеки цвят в спектъра, някои са топли, други са студени. Ако сте се спрели на бяло за някое от помещенията във вашия дом, съобразете се с достъпа на естествена светлина. Например: в помещение с естествена светлина изберете по-студени нюанси, а в стая с повече изкуствена – топли тонове, за да балансирате липсата на дневна светлина.

Полилей VILIUS
Благодарение на своя дизайн, полилея VILIUS играе прекрасно със светлината и сенките. 

Рамка за легло AULUM
Рамка за легло AULUM е основна част от тази спалня. 

АКЦЕНТИ

В интериорите, повлияни от скандинавския дизайн, белият цвят е доминиращ. Когато нощите преобладават в денонощието и естествената светлина липсва за по-дълги периоди, имате нужда от интериор, който да изглежда по-светъл. Ето защо жителите на скандинавските страни избират бялото като доминантен цвят. Акцентите от различни цветове в един интериор в бяло ще персонализират пространството и ще добавят една весела нотка.

Представете си едно платно за рисуване, на което художникът все още не е нанесъл нито един щрих. Точно така изглежда и една стая. След като добавите няколко цветни декорации, възглавнички, картини, растения или снимки, вашето „платно” ще добие живот и завършен вид. Добър вариант е да изберете само един цвят и да го използвате в различните му нюанси. Ако желаете малко повече разнообразие, вземете няколко цвята и използвайте техните пастелни тонове. Имайте предвид, че бялото ще се набие на очи, каквото и да използвате. Ако искате да допълните вече белия интериор, използвайте цветове в малки количества, за да постигнете красив контраст.

Декоративни възглавници JYSK
Един примес от текстили и цветове: деко възглавници MYGGBLOM, LOTUS и LUPIN

Кушетка RINGE
Мебели в бяло и декорация в тъмносиньо: нощно шкафче STENLILLE, кушетка RINGE от метал и деко възглавници LUND с пеперуди. 

СВЕТЛИНАТА В СТАИТЕ В БЯЛО

Всеобщо мнение е, че една бяла стая е скучна, точно като един бял чаршаф. Грешка! Бялото улавя сенките по различни начини, в зависимост от количеството светлина. Използвайки различни материали и текстури, ще акцентирате върху дълбочината на пространството.

Композиция от стифираща мебел ASAA
Едно практично обзавеждане за дневната - стифираща мебел ASAA, където светлината играе със сенките. 

БЯЛОТО В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА СТАЯТА

Белият цвят ще има различно влияние в зависимост от стаята, в която е използван. В кухнята - напомня за чистота и свежест. В спалнята - ще се чувствате отпочинали, докато във всекидневната ще ви зареди с енергия. Без значение от помещението, един светъл килим ще бъде прекрасен начин да съчетаете различните елементи на интериора.

Спално бельо NELL
Комплект бяло спално бельо NELL от памучен сатен. 

ПОДХОДЯЩИ МЕБЕЛИ ЗА БЕЛИТЕ ИНТЕРИОРИ

Почти всяка мебел ще се впише в един интериор в бяло. Но в зависимост от вашия избор помещението ще придобие различна атмосфера. Например, мебелите в бяло, изработени от студени материали, като метал и стомана, с изчистени, прави линии ще се впишат перфектно в един минималистичен дом. Изработените от дървесина, с овални форми, са подходящи за един традиционен дом.

Маса ОММЕ и столове HAVNDAL
Трапезария в минималистичен стил, композиция от маса HAVNDAL и столове OMME.

БЯЛОТО В ПОМОЩ НА ПОМЕЩЕНИЯТА С ПРОБЛЕМИ

Ако живеете в стара къща, където видимо присъстват дефекти или неща, които визуално ви притесняват – непокрити тръби, криви стени, гради и т.н., бялото ще бъде в помощ в замаскирането на тези дефекти и ще придаде приятен вид на пространството. Например в една къща, към която постоянно се добавят нови помещения – нова стая, мансарда и т.н., бялото, като доминантен цвят, ще ви позволи да постигнете единен вид в целия дом.