Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на интериорните мебелите с намаления до 50%!

Как да премахнете петната от Вашия килим

Последвайте тези четири лесни стъпки, за да премахнете петната от Вашия килим.

Стъпка 1

Пресни петна
Премахнете натрупаната мръсотия, след това леко попийте замърсената част с чиста, суха кърпа. Ако килимът съдържа памучни нишки не търкайте замърсената част. Синтетичните влакна толерират по-грубо третиране.

Засъхнали петна
Накиснете петното с хладка вода без сапун. Когато е добре накиснато – попийте с чиста, суха кърпа.

Стъпка 2

Ако петното все още не е премахнато използвайте почистващ препарат. Следвайте инструкциите за дозировка. Внимателно третирайте петното с кърпа или мека четка. Важно е да изплакнете замърсената част напълно с хладка вода, тъй като остатъците от препарата могат да съберат още мръсотия.

Стъпка 3

Ако петното все още не е напълно премахнато, използвайте специален почистващ препарат за петна. Не използвайте такъв на хлорна основа, тъй като това може да навреди на килима. Внимателно дозирайте препарата. Започнете да почиствате петното от краищата към центъра.

Стъпка 4

Ако и специалния препарат за почистване на петна не помогне, последвайте стъпките в Ръководството за премахване на петна. Не забравяйте да направите тест на не толкова видима част от килима. И винаги започвайте почистването от краищата към центъра на замърсената зона.

Освен това се препоръчва килимите да бъдат почиствани с прахосмукачка на всеки 2 дена.

Ръководство за премахване на петна

Кръв - моментално попийте с хартиени кърпи. След това направете разтвор от 2 литра студена вода и две супени лъжици сол, обработете петното с добре изцедена кърпа.

Шоколад/мазно/сос - търкайте с кърпа напоена с бензол. Изплакнете с чиста, хладка вода.

Повръщано/урина - накиснете петното с разтвор от вода и безцветен оцет (1:1). Оставете така за десет минути, попийте с влажна и после със суха кърпа.

Кафе - попийте петното с навлажнена предварително кърпа, в разтвор от терпентин и алкохол.

Боя - ако боята е на водна основа последвайте инструкциите в ръководството. Ако е на маслена основа последвайте инструкциите на опаковката.

Восък от свещи - внимателно премахнете колкото се може повече восък с нож, след това търкайте с кърпа напоена с бензол. Изплакнете с чиста, хладка вода.

Яйце - използвайте разтвор от ½ децилитър амоняк 8% за 2,5 литра вода и попийте петното с добре изстискана кърпа.