Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Поради повишения обем от онлайн поръчки е възможно сроковете за доставка да бъдат удължени с до 5 дни (5 до 10 работни дни). Благодарим Ви, че пазарувате при нас!

Завесите в жилището

Завесите в жилището

Търсите начин да направите Вашия дом интимно, просторно или романтично кътче във Вселената? Завесите и щорите са основна част от обзавеждането на всяко жилище. Знаете ли, че можете да ги използвате, за да реализирате една Ваша мечта - желаната атмосфера? С помощта на завесите ще постигнете необходимата мекота и дълбочина на помещението, нотка цвят и дори ще се промени стайната температура. Но дали завесите, венецианските, ролетните, вертикалните или плисираните щори са това, което търсите? Ще Ви помогнем с няколко насоки за всяка стая. 

В спалнята и в детската

В спалнята най-често искаме да намалим външния достъп на светлина и шум, както да запазим температурата в помещението, в рамките на приятното за нас, и не на последно място, да можем да се преоблечем далеч от любопитни погледи.

Тежките завеси са перфектен избор за всичко изброено до сега. За качествен сън, затъмненото помещение е от изключително значение, ето защо плътните пердета са брилянтно допълнение за спалнята. Това важи в пълна сила и за детската стая, за да могат малчуганите да спят спокойно.

Друг удачен вариант за Вашите прозорци са щорите. Понякога те са по-добрият избор.

Ако искате да ограничите достъпа на светлина, комбинирайте завеси с плътни щори. Ще постигнете приятен, минималистичен и изчистен вид на стаята и ще регулирате достъпа на светлина.

Във всекидневната и трапезарията

Завесите добавят онова чувство за уют, от което има нужда всяко помещение. Регулират постъпващото количество светлина, придават нотка уединение, а в някои случаи спестяват от сметките за електричество. Разбира се, завесите се предлагат в множество стилове и модели, които можете да комбинирате, така че да съответстват на Вашия интериор.

Във всекидневната или трапезарията, леките, ефирни завеси ще създадат закачлива романтична атмосфера. Ще добавят и известна защита от ярката слънчева светлина, като в същото време няма да ограничат нейния достъп. Със завесите от органза се постига онзи мек вълшебен вид на помещението, точно като в приказките.

От друга стана, тежките материи, например кадифе, могат да придадат тежест на помещението. Те са с добри изолиращи качества, но и „изискват“ много от самата стая. Особено в малките пространства могат да се окажат неподходящи. Ако сте любител на киното и гледате един сезон на любимия сериал в рамките на един ден, те са прекрасен вариант за Вашия личен „кино салон“.

В кухнята и банята

Изборът на правилните завеси за помещения с толкова специфично предназначение е труден и ние сме наясно с това, но ето и какво трябва да знаете. Тук завесите определено не са най-добрия избор, но щорите са идеалното решение - лесни са за почистване и употреба и бързо се прибират.

Венецианските щори са най-популярния избор, благодарение на факта, че са лесни за използване и поддръжка. Просто трябва да ги наклоните, за да постигнете желаното ниво, както на светлина, така и на интимност. Помещенията с голяма влажност, като кухнята или банята, имат нужда от решения, които са устойчиви на влагата, например алуминият. Единствената трудоемка част тук е, че щорите трябва да се почистват поне веднъж седмично, тъй като това предотвратява наслагването на прах.

В офиса

Вертикалните щори са класическо, но в същото време и практично решение за офиса. Дръпнете ги изцяло настрани, за да озарите помещението или ги завъртете леко, за да регулирате достъпа на светлина. Те са изключително лесни за поддръжка, имат един скрит плюс – създават илюзията за простор в помещението.

Всеки вид завеса или щора е със своите плюсове и минуси, понякога решението се крие в компромиса или комбинацията на няколко модела. Ако имате нужда от допълнителни съвети, можете да прегледате нашия онлайн гид или да посетите някой от нашите магазини, където ще Ви помогнем.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

На Вашето внимание: колекция LYNGVIG

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача