Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Завеси на метър.
Прозиращи ролетни щори.
Ролетна щора в пясъчен цвят.

Завеси, щори, корнизи и шевни аксесоари

В JYSK ще откриете голям избор от ролетни щори, прозиращи и непрозиращи завеси, корнизи за завеси и различни аксесоари и инструменти за шиене. Нашите завеси се предлагат в много различни цветове, размери и модели. Завесите и щорите „обличат“ прозореца и играят важна роля върху атмосферата във вашата стая, било то спалня, дневна или трапезария. За незабавни резултати имаме богат избор от готови завеси и ролетни щори, които да окачите веднага щом се приберете вкъщи.

Завеси или щори?

Изборът между завеси и щори често се свежда до личните предпочитания и специфичните нужди на пространството.

Завесите предлагат по-мек, по-декоративен вид, с широка гама от избор на тъкани, шарки и текстури, които допълват всеки стил на декорация. Те осигуряват отлична изолация, блокират светлината и шума и предлагат уединение, когато са запердени. Пердетата са универсални и могат лесно да бъдат сменени за различен вид или сезон. В JYSK ще откриете прозиращи завеси, непрозиращи завеси, затъмняващи завеси, завеси на ресни, комарници и фолио за стъкло.

Щорите, от друга страна, предлагат прецизен контрол върху светлината и уединението. Предлагат се от различни материали, като предлагат различни нива на издръжливост и естетика. Щорите са елегантни и модерни, което ги прави подходящи за съвременни пространства. Те също работят добре в зони с висока влажност като кухни и бани. В JYSK ще откриете двойни щори, затъмняващи щори и щори, които пропускат светлина.

В крайна сметка решението между завеси и щори зависи от фактори като вашите стилови предпочитания, функционални нужди и атмосферата, която искате да създадете в стаята.

Леки или тежки завеси?

В една голяма всекидневна дългите, плътни завеси в тъмни цветове могат да се окажат добър избор. Въпреки че ще направят помещението по-малко, те ще добавят чувство за уют и комфорт. От друга страна ако стаята е малка, изберете ефирни завеси, които да пропускат светлина, за да не натоварват допълнително помещението. Що се отнася до спалнята или детската стая, тук препоръчваме завеси и пердета, които да намалят достъпа на светлина, за да можете да си осигурете повече часове спокоен сън. Освен това по-плътните завеси играят роля и на добър звукоизолатор.

Почистване на щори и завеси

След избора и поставянето на завесите идва и момента на тяхната поддръжка. Подмяната на старите пердета може да се окаже сравнително скъпо удоволствие ето защо е добре те да бъдат чисти и спретнати, колкото се може по-дълго. Нашите готови завеси могат да се перат в пералня, което прави почистването им изключително лесно. Не забравяйте да погледнете етикета, за да се уверите, че сте избрали правилната програма и точните градуси. Щорите които ще намерите в JYSK могат да бъдат почиствани с прахосмукачка или с влажна кърпа. Това се отнася, както за моделите от алуминий, така и за тези от дървесина. Освен това могат да бъдат гладени и почиствани с пара.