Tоп матраци за здрав и спокоен сън

За да издържи матракът ви с години, препоръчваме използването на качествен топ матрак, който ще го защити от износване и амортизация. Той се използва като защитен слой върху матрак с пружини или матрак от мемори пяна. Топ матракът съхранява формата на матрака, на който се постави, и ви осигурява по-чиста спална среда, тъй като абсорбира част от потта, която се отделя през нощта. Предотвратяването на директния контакт на влагата с матрака също така удължава живота на самия матрак. Добрият топ матрак ефективно предпазва от износване и петна, като същевременно осигуряват на леглото ви изключително дълъг живот. В JYSK ще откриете широка гама от топ матраци с различни размери както за деца, така и за възрастни. Разгледайте нашия асортимент и намерете изгодна оферта.

Комфорт с топ матрак

Топ матраците осигуряват по-голям комфорт и могат да компенсират, ако матракът ви е прекалено твърд или прекалено мек. Те са проектирани така, че да се адаптират към тялото и да осигуряват подходяща защита и оптимално облекчаване на натиска. Затова топ матракът може да бъде добро решение, ако не сте напълно доволни от настоящия си матрак. Добавянето на топ матрак към матрака удължава трайността на формата на матрака и осигурява по-чиста среда в леглото. Матракът абсорбира част от телесната пот, която отделяте през нощта. Фактът, че потта не влиза в пряк контакт с матрака, също така помага на самия матрак да издържи по-дълго.

Избор на подходящ размер

Когато инвестирате в нов топ матрак, преценете дали се нуждаете от топ матрак със стандартен размер за единично легло 90x200 см, персон и половина 140x200 см или двойно легло 180x200 см. Освен това разполагаме и с широка гама от специални размери, които не са толкова разпространени, като 80x200 см, 120x200 см, и 160x200 см.

Разлики между топ матрак и надматрачна постелка

Топ матракът е с дебелина около 5 см, което ви позволява да промените усещането в леглото, когато лежите върху него. Той може да подобри комфорта както на нови, така и на стари легла. Надматрачната постелка пък е значително по-тънка и служи предимно за хигиенни цели. Едно от предимствата ѝ е, че тя се почиства много лесно. Тя също така удължава живота на основния матрак, като абсорбира влагата и мръсотията, преди те да достигнат до матрака.