Комплекти за шиене и аксесоари

В JYSK предлагаме гама от аксесоари за шиене за тези, които обичат да шият. Независимо дали шиете завеси или възглавници за дивана, разгледайте нашата гама от аксесоари и конци за шиене. Комплектите за шиене включват игли за шиене, карфици, безопасни игли, ластици, ленти, ножици, метри и други аксесоари.

2 артикула
  2 артикула

  Комплектът за шиене - задължителен елемент в дома

  Комплектът за шиене е многофункционална и основна колекция от инструменти и консумативи, които всеки дом трябва да притежава. Обикновено включва елементи като:

  1. Игли: Различни размери и видове игли за различни тъкани и техники на шиене.
  2. Конци: Различни цветове и видове конци за шиене и кърпене.
  3. Ножица: Остра ножица за рязане на плат и конци.
  4. Карфици: Прави карфици за задържане на плат заедно.
  5. Разкъсвач на шевове: Инструмент за премахване на шевове и коригиране на грешки.
  6. Измервателна лента: Гъвкава ролетка за вземане на измервания и маркиране на плат.
  7. Напръстник: Защитен щит, носен на пръста, за да прокарате игли през тъканта.
  8. Възглавничка за игли: Малка възглавница за съхранение на игли.
  9. Маркери за плат: Химикалки или креда за маркиране на плат с указания за шиене.

  Комплектът за шиене от JYSK осигурява всичко необходимо за ефикасно и ефективно завършване на шивашки проекти, независимо дали сте начинаещ или опитен шивач. Това е задължително за всеки, който обича да шие или иска да се заеме с ремонти и промени на текстилни декорации и аксесоари „Направи си сам“.

  Завеси на метър

  Когато се впуснете в проект „направи си сам“, закупуването на завеси на метър е практичен избор. Този метод ви дава гъвкавост в дизайна, избора на плат и бюджета. Ето опростено ръководство за изработване на ваши собствени завеси:

  1. Първо, измерете точно ширината на вашия прозорец и желаната дължина на завесата. Вземете предвид подгъвите и всяка предвидена пълнота. След това внимателно изберете плата си, като вземете предвид фактори като дебелина, непрозрачност и изисквания за поддръжка. Тъкани като памук, лен и полиестерни смеси са популярни избори за завеси.
  2. След като изберете своя плат, изчислете необходимото количество въз основа на вашите измервания. Платът обикновено се продава на метри. Не забравяйте да вземете предвид ширината на вашия прозорец и желаната пълнота.
  3. Преди да изрежете, подгответе плата си, като го изперете и изгладите, за да го свиете предварително и да премахнете гънките.
  4. Продължете с подгъването на краищата на завесата. В зависимост от вашите предпочитания и умения в шиенето, можете да шиете подгъви с помощта на машина или на ръка.
  5. Накрая монтирайте корнизи за пердета и закачете своите пердета „Направи си сам“, за да завършите проекта. Създаването на ваши собствени завеси ви позволява да персонализирате обработката на прозорците си, за да допълвате идеално вашето пространство и стил, добавяйки характер и топлина към всяка стая.