Завивки с естествен и полиестерен пълнеж

Добрият сън е от изключително значение за здравето, а изборът на правилната завивка е също толкова важен, колкото и изборът на матрак. Ако търсите идеалната олекотена завивка за спалнята или дивана, сте попаднали на правилното място. В Дания се отнасяме много сериозно към завивките, като често избираме различни видове завивки за всеки сезон. Този интерес към комфорта е отразен в избора на завивки, които ще намерите на тази страница и в магазина. Гамата ни включва размери, подходящи за един човек или за двама души, както и всички нива на качество и цена.

Ето защо е добре да се информирате предварително, за предлаганите възможности, преди да направите своя избор. В JYSK Ви предлагаме богата гама от олекотени завивки, с естествен пълнеж или полиестерен пълнеж, летни завивки и завивки четири сезона, за да можете да намерите нещо за Вашите нужди. Ако не сте сигурни коя завивка да изберете, можете да прочетете нашето ръководство за избор на подходяща завивка.

42 артикула
  42 артикула

  Избор на подходяща завивка

  Добрият сън е от съществено значение за доброто Ви здраве. Когато се събудите свежи и отпочинали сутрин, имате достатъчно енергия, за да посрещнете предизвикателствата на деня. Едно от нещата, които можете да направите, за да си осигурите добър сън, е да изберете подходящата завивка. Височината, смяната на сезоните и топлината на завивката са някои от нещата, които трябва да повлияят на избора Ви. Освен това трябва да помислите каква температура предпочитате в спалнята си, дали предпочитате тежка или лека завивка и дали завивката трябва да е хипоалергенна. Съществуват много и различни видове завивки, а това може да доведе до трудности при направата на избор. В нашия гид можете да прочетете повече за различните видове пълнеж и какво трябва да изберете, ако имате алергии.

  Зимна или лятна завивка?

  Много хора спят с една и съща завивка през цялата година, но най-оптимално е да се използват две завивки - лятна и зимна. Така избягвате изпотяването през лятото и оставате на топло през зимата. В същото време завивките Ви издържат по-дълго. Ако искате завивка, която може да се използва през зимата, лятото и като целогодишна завивка, можете да изберете 4-сезонна завивка, която се състои от 1 хладна завивка и 1 топла завивка. Олекотените завивки могат да се закопчават с цип или копчета и да се използват както заедно, така и поотделно, за да осигурят подходящата за сезона изолация. Когато се използват заедно, двете завивки осигуряват допълнителна топлоизолация. В същото време смяната на сезоните е добра възможност да изперете завивките си. Научете как да поддържате завивките си с помощта на нашия гид.

  Кой е правилният размер на завивката?

  Преди да отговорите на този въпрос, трябва да сте наясно кой ще ползва завивката. Научете как да изберете правилната завивка в нашия блог. Препоръчваме завивката Ви да е с поне 20-30 см по-дълго от Вашия ръст:

  • Детска завивка: 100 x 135 см
  • Единична завивка: 135 x 200 см
  • Завивка персон и половина: 180 x 200 см
  • Двойна завивка: 200 x 220 см
  • Завивка с допълнителна дължина: 135 х 220 см

  Как трябва да се пере завивка?

  Качеството на завивката е от решаващо значение за нейната дълготрайност, но от решаващо значение е и как се грижите за нея. Когато перете завивката си, удължавате живота ѝ. Пухът и перата в крайна сметка се разпадат, което може да намали ефективността на изолацията. Можете да я поддържате, като перете завивката си поне веднъж годишно. Прочетете още съвети в нашия наръчник.