Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Светлокафява спалня с легло с декоративни възглавници, завивки и топ матрак.

Коя завивка да изберете?

Това ръководство събира всички наши най-добри съвети за това как да закупите нова завивка и как да изберете най-добрата завивка за вашите специфични нужди. Един от ключовите съвети за сън е да се уверите, че имате завивка, която ви позволява да спите, без да ви е прекалено топло или студено.

Ръководството се фокусира върху най-важните елементи, които трябва да имате предвид, когато е време да изберете нова завивка. Той обхваща всичко от материали, размери и свойства – всички фактори, които ще повлияят на съня ви. Ние също така предлагаме някои конкретни насоки, които могат да ви помогнат да определите коя завивка е подходяща за вас.

  1. Какво характеризира една добра завивка?

  Завивката не е просто завивка. Колко добре спите през нощта зависи до голяма степен от това дали сте избрали завивка, която отговаря на вашите специфични нужди. Важно е да вземете предвид всички следните фактори: размер, тип пълнеж, тегло, колко често сменяте завивката си и колко искате завивката да обгръща тялото ви, докато спите.

  В следващите глави ще разгледаме по-отблизо всички тези фактори, за да улесним избора ви на завивки.

  2. Как да изберем правилния размер на завивката

  Първата стъпка при избора на завивка, която ще ви помогне да спите по-добре, е да имате предвид височината си, когато обмисляте възможностите си. Като правило завивката трябва да е с 20-30 см по-дълга от вашия ръст.

  Кога трябва да обмисля промяна на размера на моята завивка?

  По-големите завивки се предлагат в различни размери и пасват на различни размери легла и лични предпочитания. Изборът на най-добрия размер за вас до голяма степен зависи от това как планирате да използвате завивката. Например, ако планирате да спите сами и искате да използвате допълнителната ширина, за да пъхнете завивката под себе си, двойната завивка е чудесен избор. Но ако търсите една завивка както за вас, така и за партньора ви, допълнителните 20 до 40 см ширина могат да бъдат много полезни.

  Какъв размер завивка да купя за детето си?

  Една завивка за възрастни ще бъде твърде голяма за повечето деца. Ако имате малки деца, помислете за детска завивка.

  Височината на вашето дете ще повлияе кога трябва да преминете от един размер към друг. Но промените в моделите им на сън също могат да разкрият кога е време за по-голяма завивка.

  Завивка с размери 100х135 см е подходяща за дете от 9 месеца до училищна възраст.

  3. Тегло, тип пълнеж и изолационна сила

  Що се отнася до изолационната сила на завивките, в JYSK разделяме нашите завивки на три категории: хладни, топлещи и екстра топлещи. Кой тип ще изберете зависи от:

  • Кога през годината планирате да я използвате – лято или зима
  • Ако предпочитате да се чувствате топло или прохладно през нощта
  • Вашата собствена телесна температура, докато спите

  Изолационната сила на завивка с естествен пълнеж (напр. завивка от пера/пух) се определя от нейното тегло. Колкото по-голямо е теглото на пълнежа, толкова по-добре завивката запазва топлината.

  Изолационната сила се определя от три фактора:

  • Видът патица/гъска
  • Качеството
  • Съотношението между пера и пух

  Трябва ли да купите тежка завивка?

  Най-отличителната характеристика на една тежка завивка е нейното тегло. Стандартната завивка от влакна, пера или пух тежи един до два кг. Една тежка завивка е значително по-тежка.

  Те са пълни предимно с малки стъклени перли. Тези малки стъклени перли представляват до 95 процента от пълнежа на една тежка завивка. Перлите позволяват на завивката да се оформи по тялото ви. Ако опитате тежка завивка, веднага ще забележите, че тя прилепва към тялото ви.

  Правилно претеглената завивка зависи от вашето собствено тегло. Основното правило гласи, че завивката трябва да е 10-15% от собственото ви тегло. Ако тежите между 50-70 кг, завивка с тежести от 7 кг вероятно е подходяща за вас. Ако тежите между 70-90 кг, завивка с тежести от 9 кг вероятно е подходяща за вас.

  4. Колко струва една завивка?

  В JYSK имаме завивки за всяка нужда и бюджет. Цената на една завивка зависи от материалите и нейното качество. Първата стъпка в намирането на завивка, която отговаря на вашия бюджет, е да разберете трите нива на качество, по които сме разделили нашите завивки тук в JYSK: BASIC, PLUS и GOLD.

  Единични завивки

  Изкуствен пълнеж

  Естествен пълнеж

  BASIC

  PLUS

  GOLD

  Двойни завивки

  Изкуствен пълнеж

  Естествен пълнеж

  BASIC

  PLUS

  GOLD

  Как пълнежът на завивката влияе върху цената ѝ?

  Качеството и цената вървят ръка за ръка. За да разберете цената на една завивка, е важно да знаете кои са най-разпространените видове пълнеж при естествените и изкуствените завивки.

  Естествен пълнеж

  Има различни видове естествен пълнеж.

  Пера

  Перата са достъпен естествен материал с ниска изолационна способност. Високият дял на пера води до сравнително тежка завивка, която е предпочитана от някои хора.

  Патешки пух

  Патешкият пух има по-добра изолационна способност от перата.

  Мускусен пух

  Мускусният пух е по-малък от патешкия и има добра изолационна способност.

  Гъши пух

  Гъшият пух има висока изолационна способност и допринася за хубава и ефирна завивка.

  Пух от гага

  Пухът от гага се смята за един от най-топлите и леки естествени материали в света.

  Изкуствен пълнеж

  Има различни видове изкуствен пълнеж.

  Двуизмерен изкуствен пълнеж

  Стандартният изкуствен пълнеж е известен като двуизмерен изкуствен пълнеж в бизнеса и е достъпен продукт.

  Триизмерен изкуствен пълнеж

  Триизмерният изкуствен пълнеж се нарича още кухо влакно. В JYSK нашето кухо влакно се предлага в три версии: с един отвор, три отвора и седем отвора. Отворите се запълват с въздух и по този начин увеличават изолационната способност на пълнежа.