Качествени завивки с изкуствен пълнеж

Завивките с полиестерен пълнеж са качествена и евтина алтернатива на юрганите и завивките с естествен пълнеж, особено по-леките пролетно-летни модели. Тези завивки изглеждат по-леки от останалите, защото са по-обемни и същевременно имат по-лек пълнеж, който отвежда влагата по време на сън. В JYSK ще намерите разнообразие от завивки с полиестерен пълнеж, силиконизиран пух и спираловидни влакна. Те са обемни, с обработка против домашни акари, което ги прави и антиалергични. Полиестерните завивки имат приблизително същите качества като моделите с естествен пълнеж, но са много по-лесни за поддръжка и на много по-изгодна цена. Прочетете повече за различните видове завивки в нашето ръководство за завивки и разберете коя завивка е подходяща за Вас.

Избор на подходяща завивка

Добрият сън е от съществено значение за доброто Ви здраве. Когато се събудите свежи и отпочинали сутрин, имате достатъчно енергия, за да посрещнете предизвикателствата на деня. Едно от нещата, които можете да направите, за да си осигурите добър сън, е да изберете подходящата завивка. Височината, смяната на сезоните и топлината на завивката са някои от нещата, които трябва да повлияят на избора Ви. Освен това трябва да помислите каква температура предпочитате в спалнята си, дали предпочитате тежка или лека завивка и дали завивката трябва да е хипоалергенна.

Зимна завивка, лятна завивка или целогодишна завивка?

Много хора спят с една и съща завивка през цялата година, но най-оптимално е да се използват две завивки - лятна и зимна. Така избягвате изпотяването през лятото и оставате на топло през зимата. В същото време завивките Ви издържат по-дълго. Ако искате завивка, която може да се използва през зимата, лятото и като целогодишна завивка, можете да изберете 4-сезонна завивка, която се състои от 1 хладна завивка и 1 топла завивка. Олекотените завивки могат да се закопчават с цип или копчета и да се използват както заедно, така и поотделно, за да осигурят подходящата за сезона изолация. Когато се използват заедно, двете завивки осигуряват допълнителна топлоизолация. В същото време смяната на сезоните е добра възможност да изперете завивките си. Научете повече за поддръжката на завивките в нашия гид.

Размери

Съществуват много различни размери на завивките. Например има голяма разлика между бебешка завивка и младежка завивка, или обикновена завивка за възрастни и двойна завивка, която се предлага и с допълнителна дължина. Препоръчваме завивката Ви да е с поне 20-30 см по-дълга от Вашия ръст. Прочетете повече в нашето ръководство за избор на завивка.

  • Бебешки/Юношески: 100 x 135 см
  • Единични: 135 x 200 см
  • Три четвърти: 180 x 200 см
  • Двойни: 200 x 220 см
  • С допълнителна дължина: 135 х 220 см

Как да перете завивка?

Качеството на завивката е от решаващо значение за нейната дълготрайност, но от решаващо значение е и как се грижите за нея. Когато перете завивката си, удължавате живота ѝ. Пухът и перата в крайна сметка се разпадат, което може да намали ефективността на изолацията. Можете да я поддържате, като перете завивката си поне веднъж годишно. Прочетете повече в нашето ръководство за поддръжка на завивки и възглавници.