Правила и условия

Настоящите правила и условия за продажба и доставка се отнасят за всички поръчки направени във физически магазин на JYSK или онлайн на JYSK.bg при доставка на територията на България. Всички договори за покупка, съставени в магазин на JYSK или онлайн следва да бъдат на български език. Купувачите трябва да имат навършени 18 години, за да могат да пазаруват в магазините на JYSK или онлайн.

ЮСК БУЛ ЕООД 
ул. Ларс Ларсен 1
Божурище, 2227

Последно обновен: 2024-06-27

1. Цена на артикулите

Цената на всеки артикул е посочена на страницата на артикула, както и в кошницата при създаване на поръчка.

 • Цената на артикулите е една и съща както във физическите магазини на JYSK, така и онлайн на JYSK.bg.
 • Цената на артикулите е с включени ДДС и такси.
 • Цената на артикулите не включва разходи за транспорт, тъй като те зависят от доставката. Вижте детайли за доставката тук.
 • Наличността на артикулите на JYSK варира в зависимост от продажбите и важи до изчерпване на количествата, а несъответствията в техните цени могат да са причинени от грешка при принтиране и поставяне на етикети. Това се отнася както за печатните издания, реклами и брошури, така и за всяка информация, добавена на www.jysk.bg. В случай на печатна грешка в цената, тя ще бъде коригирана своевременно.
 • Всички цени са актуални и се променят регулярно.
 • Заплащате цената на артикула, актуална към момента на поръчката.
 • Гаранция на цените

Ако, по погрешка, сме обявили цена на артикул, по-ниска от реалната, не носим отговорност да Ви доставим артикула на обявената цена, в случай че Ви уведомим предварително за грешката, преди да изпратим артикула към Вас. При тези обстоятелства си запазваме правото да анулираме поръчката Ви. В случай, че анулираме поръчката Ви ще възстановим пълната сума по нея, включително сумата за доставка в съответствие с нашата Политика за връщане и замяна.

30-дневна гаранция на цените

За нас е от значение нашите клиенти да се чувстват добре преди, по време и след като пазаруват в JYSK. Ето защо предлагаме тридесетдневна гаранция на цените на всички наши артикули.

Ако в рамките на 30 дни намерите вече закупен от Вас артикул на по-ниска цена (в JYSK или в друг магазин), ние ще Ви възстановим разликата в цените под формата на подаръчна карта. Имаме еднакви цени както във физическите магазини, така и на JYSK.bg.

Условия за валидиране:

 • В JYSK имаме по-ниски цени на идентичните продукти. Вижте секция „Изключения“ по-долу
 • Можете да се възползвате от гаранцията на цените в рамките на 30 дни от закупуването на артикула.
 • Клиентът трябва да намери сред продаваните артикули идентичен продукт в същия магазин или на www.JYSK.bg. Продуктът да е на по-ниска цена от цената на закупения артикул, но в рамките на 30 дни от първоначалната покупка. 
 • Клиентът удостоверява, че настоящата цена е по-ниска, представя оригиналната касова бележка/фактура, която гарантира покупката, направена 30 календарни дни от датата на закупуване, обозначена на касовата бележка/фактура.

Изключения:

 • Артикули, които не са идентични не са покрити от гаранцията на цените. Артикулите трябва да бъдат/имат: един и същи модел, еднакви технически характеристики, една и съща марка/производител, цвят, размери, аксесоари, размер и т.н. – трябва да бъдат 100% идентични.
 • Артикули в ликвидация, артикули от категории Градина и Коледа, специални кампании (с или без ваучери) с допълнителен процент отстъпка на артикул/покупка, намалени артикули по време на кампания Черен петък, мостри, разопаковани стоки, артикули в акция при откриване/преоткриване на магазин.
 • Гаранцията на цените не покрива услуги като доставка или специални оферти на транспорт.
 • От гаранцията не могат да се възползват търговски и юридически лица.

ИЗГОДНА ЦЕНА

Ние се стремим през цялото време да предлагаме артикули с конкурентни ИЗГОДНИ ЦЕНИ, без да правим компромис с качеството на продуктите. Периодично е възможно да има промени в цените, поради фактори като променливи разходи, пазарни условия и конкуренция. Можем обаче да гарантираме, че винаги се стремим да продаваме продуктите на възможно най-добрата цена.

 

2. Плащане

Дебитна/кредитна карта

В кошницата ще видите крайната сума на Вашата поръчка, включително ДДС и сумата за доставка. Това е крайната цена, която трябва да заплатите.

Можете да заплатите поръчаните от Вас артикули със следните дебитни/кредитни карти:

 • Visa
 • MasterCard
 • Maestro

През нашата онлайн платформа или POS терминал във физически магазин не може да използвате карти на Diners Club и American Express. Когато плащате с кредитна карта, Вие сте защитени от кражба/злоупотреба без личен риск. Защитата на Вашата кредитна карта Ви гарантира възстановяване на пълната сума от Вашия кредитор. 

Вашето плащане се осъществява чрез сигурна и криптирана връзка, която гарантира, че Вашата лична информация не може да бъде достигната от неоторизирана трета страна. Вашето плащане е гарантирано от нашия финансов посредник. Гарантираме, че няма да съхраняваме никаква част от информацията за Вашата кредитна карта на наш сървър. Следователно ЮСК БУЛ няма достъп до никаква част от тази информация.

Вие ще трябва да въведете следната информация:

Номер на картата (16 цифри, отпечатани на предната страна на картата)
Срок на валидност (отпечатан на предната страна на картата)
Код за сигурност (3-цифрен код, отпечатан на задната страна на картата над магнитната лента, най-вдясно)

Нашият уебсайт www.jysk.bg е включен в програмите за сигурни плащания с банкови карти в интернет на VISA (VISA Secure) и MasterCard (mastercard ID Check). Поради тази причина за извършване на плащане с картата Ви към ЮСК България и чрез нашия сайт, регистриран за протоколите за сигурност при онлайн плащания, е необходимо да въведете и кодове за допълнителна верификация от Ваша страна. Това са така наречените 3D динамичен секретен код и 3D статичен секретен код, като чрез потвърждаването им разрешавате извършването на плащане от наличността по Вашата карта към съответния насрещен получател.

Tази услуга осигурява на притежателите на банкови карти с логaтa на VISA или MasterCard по-голям контрол при използването на картите им в интернет, намалява възможностите за неоторизирано използване и увеличава сигурността на потребителите при онлайн пазаруване.

Наложен платеж

Можете да изберете плащане при доставка, като ще заплатите допълнителна такса за услугата.

Карта pluxee gift pass (само във физическите магазини)

Във всички физически магазини можете да пазарувате и с виртуална карта PLUXEE GIFT PASS. Заплащането се извършва на POS терминал чрез дигитално приложение на телефона Ви. Картата не може да бъде използвана онлайн. Повече информация относно картата можете да намерите тук.

На изплащане (само във физическите магазини)

JYSK Ви предлага пазаруване на изплащане в нашите физически магазини. UniCredit Bulbank и Vnoska.bg са нашите партньори. Прочетете повече инофмация за всеки партньор тук.

3. Потвърждение на поръчката

Когато завършите и изпратите поръчката си ще получите имейл с потвърждение на Вашата поръчка. Това потвърждение съдържа информация относно:

Вашата поръчка е само оферта за покупка от нас. Моля имайте предвид, че този имейл с потвърждение на Вашата поръчка не се счита за финално приемане на поръчката Ви от ЮСК БУЛ.

Нищо, което правим или казваме няма да доведе до приемане на Вашата оферта, докато не Ви изпратим имейл, с който Ви уведомяваме, че сме приготвили и изпратили артикулите за Вас. В този момент ще бъде сключен договор между Вас като купувач и нас като търговец за продажба на артикулите, които сте поръчали.

Веднъж, след като договорът е сключен, не можете да променяте поръчката си (и все пак можете да я анулирате както е заложено в нашата Политика за връщане и замяна).

Във всеки момент, преди договорът да бъде сключен, можем да откажем да доставим поръчания от Вас артикул. Ако това се случи и Вие вече сте заплатили поръчката си, ние ще Ви възстановим пълната сума по поръчката в съответствие с нашата Политика за връщане и замяна.

Опитваме се да подсигуряваме наличност от пълния ни асортимент през цялото време и Ви предупреждаваме, когато даден артикул е изчерпан. Ако поради някакви независещи от нас причини и обстоятелства не можем да осигурим доставката на определен артикул, не носим отговорност пред Вас, с изключение на това да не бъдете таксувани за този артикул.

В интерес на всички наши клиенти поставяме ограничения в количеството при закупуване на голям брой от определени артикули. Ако се опитате да закупите голямо количество от артикули, за които е поставено такова ограничение ще получите съобщение, което ще Ви информира, че трябва да намалите броя на артикулите, които се опитвате да закупите.

Ако желаете да Ви изпратим отново потвърждение за Вашата поръчка, моля свържете се с Отдел Обслужване на клиенти.

4. Фактура

При изпращане на Вашата поръчка ще получите фактура на посочения имейл, която съдържа информация за:

Приложени към фактурата ще откриете инструкции за грижа за артикулите. Ако артикулът, който сте закупили има гаранционен срок, информация относно срока ще бъде включена във фактурата, следователно тя ще Ви служи и като доказателство за гаранцията. В случай, че сте въвели мобилния си номер при създаване на поръчката ще получите SMS, когато тя бъде изпратена. 

5. Транспорт

Предлагаме различни опции за доставка:

1.  Доставка до магазин на JYSK – без такса за доставка

Имате две опции за вземане на Вашата поръчка в избран от Вас магазин на JYSK като по този начин ще избегнете заплащането на такси за транспорт.

Ако изберете услугата Кликни & Вземи, ще получите съобщение, в рамките на 30 минути, с което от магазина ще Ви известим, че Вашата поръчка е готова да бъде взета. Можете да вземете поръчаните артикули в рамките на деня на създаване на резервацията Ви + следващите 2 работни дни. Плащането ще бъде направено на касата на магазина в момента на получаване на артикулите.

Доставка в магазин е опция, подобна на Кликни & Вземи, но предоставя възможност да поръчате по-голям асортимент от артикули, отколкото са налични във физическите ни магазини. Тези артикули се подготвят в нашия централен склад и се изпращат в магазина. Очакваното време за доставка е между 5-14 работни дни. Наш служител ще се свърже с Вас, когато поръчката Ви е вече налична в магазина и можете да отидете да я получите. Можете да изберете доставка в магазин JYSK за поръчки на стойност 99 лв. или повече. Всички поръчки с доставка до магазин се предплащат предварително с карта при създаването на поръчката. Опция за Наложен платеж не е налична при избора на доставка в магазин.

2.  Доставка до адрес по избор – с включена сума за доставка

ЮСК България извършва доставки до клиенти само в рамките на страната.

Видове доставка:

- Малки пакети за по-малки артикули – напр. завивки, кърпи и чаршафи
- Колети за големи артикули – напр. матраци, легла и мебели

ЮСК България определя транспортния метод в зависимост от теглото и обема на артикулите, които сте поръчали, а също така спрямо зоната за доставка и допълнителните услуги.

Препоръчваме Ви да въведете мобилен номер, когато правите поръчката си, за да можем ние или нашите куриери да се свържем с Вас чрез СМС с информация за Вашата доставка.

Моля, проверете дали името, адресът и времето за доставка на фактурата са правилни.

Вашата доставка може да се забави по време на пикови периоди и през зимата заради лоши атмосферни условия.

Вие носите отговорност за изхвърлянето на опаковъчните материали.

Малки пакети (по-малки артикули):

Малките пакети с тегло до 20 кг. се доставят без допълнително заплащане стандартно до входната врата на апартамента в жилищната сграда/ входа на къщата, където е посочен адресът за доставка в рамките на 3-5 работни дни. Сумата за качване е включена в цената за доставка. Можете да изберете от следните опции :

Доставка до домашен адрес
Можете да изберете доставка до личен или служебен адрес.

Време на доставка
Можете да изберете определено време за доставката – 10-14 или 14-18 часа (безплатно), както и вечерни и съботни доставки (с допълнителна такса).

ИЗВЕСТЯВАНЕ ЗА ДОСТАВКАТА

От момента, в който направите поръчката си до нейната доставка, можете да очаквате следните известия:

 • Когато Вашата поръчка е готова и изпратена от нашия склад ще получите СМС и имейл с потвърждение, а също така и фактура за поръчаните артикули.
 • Когато поръчката Ви пристигне в централния склад на куриерската фирма ще получите СМС с очаквана дата на доставка.
 • Ще Ви държим информирани за възможни промени при доставката.
   

Колети (големи артикули):

Куриерската фирма ще достави Вашата пратка на адрес в рамките на 3-6 работни дни.

Стандартното място за доставка е до външната входна врата на жилищната сграда/блок/къща.

Предлагаме Ви допълнителни услуги като:

 • Доставки през деня с избор на часови диапазон от 10 – 14 часа или 14 – 18 часа –без допълнителна такса
 • Вечерни доставки (за определени региони) – до 20:00 часа - срещу допълнително заплащане
 • Съботни доставки (за определени региони) - срещу допълнително заплащане
 • Качване в жилищна сграда или пренасяне до входна врата (ако адресът на клиент е еднофамилна къща или се намира в затворен комплекс)

Ако изберете стандартна доставка, поръчката Ви ще бъде доставена до външната входна врата в жилищна сграда/блок или до външна порта при еднофамилни къщи и затворени комплекси с ограничен достъп.

Ако желаете поръчката Ви (за артикули над 20 кг. общо тегло) да бъде доставена до входна врата на определен етаж в жилищната сграда/блок или до входна врата на къща, можете да изберете тази услуга срещу допълнително заплащане. Сумата за услугата се изчислява автоматично на база на килограмите на артикулите в поръчката Ви.

Моля да имате предвид, че с цел сигурност, екипът на куриерската компания няма право да внася пратки през входните врати на жилището и да позиционира артикули на територията на дома. Уточнението е валидно и при връщане на стока.

Можете да промените датата на доставка веднъж, без да заплащате допълнително за услугата. За промяна на датата на доставка можете да се свържете с Отдел Обслужване на клиенти или директно с куриера при получаване на СМС с очакваната дата на доставка.

Ако нямате възможност да бъдете на посочения в поръчката адрес в очакваното време за доставка, моля свържете се с Отдел Обслужване на клиенти или куриера, за да промените адреса. Ако куриерът не успее да се свърже с Вас, поръчката Ви ще бъде върната в склад на куриера и ще трябва да бъде организирано второ посещение.

Ако искате да върнете поръчката си, тя трябва да е приготвена за вземане от външната врата. Моля, вижте нашите Правила за връщане и замяна или се свържете с Отдел Обслужване на клиенти за допълнителна информация.

ИЗВЕСТЯВАНЕ ЗА ДОСТАВКАТА

От момента, в който направите поръчката си до нейната доставка, можете да очаквате следните известия:

 • Когато Вашата поръчка е готова и изпратена от нашия склад ще получите СМС и имейл с потвърждение, а също така и фактура за поръчаните артикули.
 • Когато поръчката Ви пристигне в централния склад на куриерската фирма ще получите СМС с очаквана дата на доставка.
 • Ще Ви държим информирани за възможни промени при доставката.
   

Получаване на доставката

При получаване на доставката, моля:

 • убедете се, че броят на кашоните/пакетите съвпада с броя, посочен на документите за доставка
 • проверете всички кашони/пакети за някакви видими повреди и дефекти

Ако броят на кашоните/пакетите е по-малък от очакваното, уведомете шофьора за липсата. Всяко несъответствие, без значение колко е малко или незначително, трябва да бъде съобщено веднага на Отдел Обслужване на клиенти на JYSK България.

Моля, имайте предвид, че като клиент разполагате с два (2) месеца, през които да направите рекламация, отнасяща се до липсващи части или пакети от артикулите по поръчката. Предлагаме Ви да проверите внимателно цялата поръчка веднага, след като я получите. 

Увредени артикули

Ако кашоните/пакетите изглеждат увредени или с дефект, Ви препоръчваме да:

 • откажете доставката и подпишете документите с „Отказ поради увреждане“
 • приемете доставката, уведомите куриера и подпишете документите, ясно изписвайки/отбелязвайки „Увредена“ на самите документи
 • или направите снимки на опаковката, преди да разопаковате артикулите

По този начин ние можем да установим причините за увреждането и да предотвратим подобни инциденти в бъдеще.

При всички случаи, моля, веднага се свържете с Отдел Обслужване на клиенти, за да съобщите за проблема.

6. Правила за връщане и замяна

В JYSK e лесно да върнете или замените артикул, ако промените решението си. 

Ние възстановяваме цялата сума, без ограничение в срока за връщане за артикули, които са нови, неупотребявани и в търговски вид и за които разполагате с оригинален документ за покупката. Това се отнася както за артикули, закупени във физически магазин, така и онлайн.   

Моля, имайте предвид: 

 • Ако не разполагате с документ за покупката (касов бон и/или фактура) не можем да Ви предложим връщане или замяна. За връщането или замяната на един или повече артикули, закупени от физически магазин JYSK е задължително предоставянето на касов бон, издаден за покупката им. Касовият бон съдържа УНП (Уникален номер на продажба), който задължително се отразява в сторно документа, издаден за връщането или замяната на артикулите. Сторно документът съдържа най-малко посочените в чл. 26, ал.1, т.1 - 11 (Наредба Н-18 на НАП) реквизити, както и номер, дата и час на издаване на фискалния/системния бон, по повод на който се издава сторно документът, причината за сторно операцията и надпис "СТОРНО" . За онлайн поръчки Вашият документ за връщане/замяна е фактурата, която сте получили на имейла, посочен в поръчката Ви. За покупки от физически магазин се нуждаете от оригинален касов бон. Ако не разполагате с касовия бон, магазинът може да го намери в системата, ако плащането е извършено с карта и разполагате с банковите детайли за превода. Това е възможно само за покупки, направени в рамките на 1 календарна година.
 • Ако връщате артикул, който е увреден или използван по начин, който значително намалява стойността му, ние си запазваме правото да намалим сумата за възстановяване. 
 • Tекстил за спалня (спално бельо, завивки, възглавници, протектори за матраци) не подлежат на връщане и замяна. Разопаковани топ матраци и матраци на руло са с намалена сума за възстановяване по подразбиране и спрямо преценката на състоянието им.
 • Сумата за допълнителни услуги като качване и Наложен платеж няма да бъде възстановена, ако доставката е била осъществена. 

Състояние на върнатите артикули 

 • Ако върнете артикул, който е повреден или използван по начин, който значително намалява стойността му, си запазваме правото да намалим сумата за възстановяване или да откажем изцяло възстановяването ѝ. 
 • Когато връщате артикул с куриер, моля уверете се, че е добре опакован, по възможност в оригиналната си опаковка. В този случай можем да продадем артикула отново и да удовлетворим друг клиент. Запазете документа, предоставен от куриера, ако разполагате с такъв и по възможност номера за проследяване на върнатата поръчка. Ако артикулът не е върнат в оригиналната си опаковка, JYSK си запазва правото да намали сумата за възстановяване. 
 • Предлагаме Ви 100 дни тестов период за матраци от серията GOLD. Прочетете повече за матраците GOLD серия. 100-дневният тестов период не се отнася за топ-матраци и надматрачни постелки GOLD серия. 

Разходи за транспорт и доставка 

 • Ако върнете артикул във физически магазин на JYSK или организирате сами връщането му с куриер, ще възстановим първоначалната сума за транспорт, която сте заплатили по онлайн поръчката си. 
 • Ако предпочитате JYSK да организира връщането на артикул(и), то в този случай няма да възстановим първоначалната сума за транспорт, тъй като тя ще покрие нашите разходи за връщането на артикула. 
 • Ако върнете поръчка/артикул във физически магазин и тази поръчка/артикул е бил(а) доставена до Ваш адрес с транспорт, организиран от магазина, няма да възстановим първоначално заплатената от Вас сума за транспорт. 
 • Ако не върнете цялата поръчка, а само част от нея, няма да възстановим първоначалната сума за транспорт. 

Възстановяване на суми 

Възстановяването на сумата ще бъде извършено възможно най-бързо, но не по-късно от 14 дни, след като сме получили Вашата заявка за отказ/връщане. JYSK може да задържи възстановяването на сумата, докато получим върнатите артикули или докато Вие не предоставите документи, доказващи, че сте върнали артикулите. 

Отказ от поръчка преди издаване на фактура 

Ако желаете да откажете своята поръчка на JYSK.bg, преди да е издадена фактура за нея, трябва да се свържете с Отдел Обслужване на клиенти и да заявите отказ на поръчката като предоставите референтния ѝ номер. Ако не сте приели доставката на поръчката си, няма да бъдете таксувани допълнително за нейното връщане. 

Как да върнете артикул(и) 

Нашата Политика за връщане се отнася както за артикули, закупени във физически магазин на JYSK, така и онлайн. 

Най-бързият и лесен начин да върнете артикул е във физически магазин на JYSK. Ако върнете артикула в магазин, получавате сумата за него веднага*, включително и сумата за транспорт, заплатена при онлайн поръчка, ако връщате цялата поръчка. По този начин подсигуряваме добрия вид на артикула и можем да го продадем отново на друг клиент. 

Без да възстановяваме първоначално заплатената сума за доставка по оригиналната Ви поръчка можем да организираме изтеглянето и връщането й. Моля, прочетете повече относно това как JYSK може да помогне с организирането на Вашето връщане в нашите ЧЗВ на Как да върнете артикул(и). Можете също така и да използвате нашата онлайн форма за връщане

*Ако връщате онлайн поръчка, заплатена с фактура на фирма, то сумата за нея ще бъде възстановена по банков път / обратно по картата, с която е заплатена в рамките на 1 седмица.

Вижте Политиката за връщане за B2B клиенти

7. Рекламации

Предлагаме Ви 2-годишен гаранционен период от датата на покупка за всички артикули.

2-годишната търговска гаранция важи само за физически лица. Спрямо Закона за защита на потребителите (ЗЗП) и Закона за Предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и продажби на стоки(ЗПЦСЦУПС), търговската гаранция се прилага само спрямо потребители - физически лица. В българското законодателство не е предвидена законова гаранция за бизнес клиенти – юридически лица. В случай обаче, че дефект/липсваща част/липсващ пакет от артикул бъдат установени по време на доставката или докладвани веднага след разопаковането му, то тогава подадената рекламация ще бъде регистрирана и разгледана.

 • Артикулът Ви е с качествен дефект?
 • Липсват части от поръчката Ви?
 • Поръчката Ви е с транспортни щети?
 • Или имате други въпроси, свързани с предявяване на рекламация?

 - свържете се с някой от физическите ни магазини и носете Вашия касов бон/фактура като доказателство за покупката. Също така можете да се свържете и с Отдел Обслужване на клиенти. Използвайте тази форма и прикачете снимка на дефектния артикул. Моля, добавете и номера на поръчката, за да намалите срокът, необходим за обработка на заявката.

Моля, имайте предвид, че рекламацията трябва да бъде предявена във възможно най-кратък срок от момента, в който установите дефекта/проблема.

Ако ЮСК България одобри предявената рекламация ние ще покрием всички разходи, свързани с първоначалната поръчка или ще Ви предложим замяна на дефектния артикул.

Можете също и да използвате платформата на Европейската Комисия за онлайн разрешаване на спорове и да регистрирате оплакване. Този избор е най-подходящ, ако сте потребител, живеещ в друга държава членка на ЕС. Регистрирайте Вашето оплакване тук. Когато регистрирате оплакване трябва да цитирате нашия имейл адрес jyskbg@jysk.com.

8. Политика за защита на личните данни

Целта на настоящата Политика за поверителност е да Ви информира за това как JYSK („JYSK“, „ние“, „нас“) обработва Вашите лични данни и за Вашите права във връзка с това.

За целите, описани по-долу, и за спазването на местните закони за защита на данните носят отговорност следните юридически лица на JYSK:

 • JYSK A/S, Soedalsparken 18, 8220 Brabrand, ДАНИЯ („JYSK HQ“)
 • ЮСК БУЛ ЕООД, ул. Ларс Ларсен 1, Божурище, 2227, България („JYSK“)

Ако имате въпроси относно Политиката за поверителност, свържете се с отдела за обслужване на клиенти.

1. Цел, типове лични данни и правно основание за обработването

Ние обработваме следните лични данни:

ЦелТипове лични данниПравно основание
Онлайн покупка (вкл. „Кликни & Вземи“ и доставки)•    Име
•    Име на компанията и информация
•    Адрес за фактуриране
•    Адрес за доставка
•    Имейл
•    IP адрес
•    Телефонен номер
•    Референтен номер на поръчка
•    Избран магазин за доставка
•    ID на потребител
•    Информация за плащане

Обработването е необходимо за изпълнението от наша страна на споразумението с Вас относно пазаруването в JYSK (ОРЗД, член 6(1)(б)).

Нашият законен интерес при обработването на покупката (ОРЗД, член 6(1)(е)). 

Създаване и поддържане на потребителски акаунт в JYSK на уеб сайта•    Име
•    Име на компанията
•    ID на потребител
•    Адрес
•    Имейл
•    Страна
•    Хронология на покупките

Обработването е необходимо за изпълнението от наша страна на споразумението с Вас относно достъпа до и използването на потребителския акаунт (ОРЗД, член 6(1)(б)).

Нашият законен интерес да гарантираме адекватна регистрация и администриране на потребителски акаунт (ОРЗД, член 6(1)(е)). 

Анализ на активността на потребителите на уеб сайта (бисквитки)•    IP адрес
•    Дейност на потребителя 
•    Времеви маркери
•    Информация за сърфиране, включително информация за предишните Ви посещения и предпочитания на уеб сайта

Ако дадете съгласието си за използване на бисквитки, ние обработваме лични данни въз основа на нашия законен интерес за подобряване на нашите продукти и услуги (ОРЗД, член 6(1)(е)).

Вижте нашата политика за бисквитки за повече информация.

Бюлетин•    Име
•    Имейл
•    Пощенски код*
•    Дата на раждане*
•    Информация за сърфиране, включително активност на потребителя (регистриране на данни/източник, имейл активност – получаване, отваряне, щракване)
•    Активност на уеб сайта (ID на бисквитка)
* По избор

Вашето съгласие (ОРЗД, член 6(1)(а)).

Нашият законен интерес да гарантираме адекватни, релевантни и задълбочени персонализирани бюлетини и администриране за тях (ОРЗД, член 6(1)(е)).

Напомняне за връщане в наличност•    Имейл
•    Артикули в наличност
Вашето съгласие (ОРЗД, член 6(1)(а)).
Локатор на магазини•    Адрес
•    Пощенски код 
•    Информация за локализацията на Вашето устройство
Вашето съгласие (ОРЗД, член 6(1)(а)).
Прегледи на продукти на уеб сайта•    Име
•    Имейл
•    Преглед
Вашето съгласие (ОРЗД, член 6(1)(а)).
Анкета сред клиентите•    Име
•    Телефонен номер
•    имейл
•    Преглед
Нашият законен интерес да подобряваме качеството на услугите ((ОРЗД, член 6(1)(е)).
Обслужване и поддръжка на клиенти•    Име
•    Име на компанията
•    Адрес за фактуриране
•    Адрес за доставка
•    Имейл
•    Пощенски код
•    Телефонен номер
•    ID на потребител
•    Хронология на покупките
•    Записи на телефонни обаждания
•    Записи на комуникация
•    Информация за плащане

Нашият законен интерес да гарантираме адекватно обслужване и поддръжка на клиенти (ОРЗД, член 6(1)(е)).

Вашето съгласие за записи на телефонни разговори (ОРЗД, член 6(1)(а)).

Социални медии•    Потребителско име/име в профила
•    Коментари/реакции
•    Профилна снимка
•    Записи на комуникация
•    Друга активност в социални медии
Нашият законен интерес да администрираме нашите акаунти в социални медии и да предоставяме адекватно обслужване и поддръжка на клиенти (ОРЗД, член 6(1)(е)).
Камери за видео наблюдение•    Запис от камераНашият законен интерес да пазим нашите помещения, служители и клиенти в безопасност (ОРЗД, член 6(1)(е)).

2. На кого прехвърляме лични данни?

Може да споделяме Вашите лични данни с лица, бизнес партньори на JYSK и органи, които се нуждаят от личните данни за изпълнение на посочените по-горе цели на обработване или на които сме задължени да разкрием Вашите данни съгласно приложимото законодателство.

В някои случаи използваме трети страни, обработващи личните Ви данни от наше име, като например доставчици на решения за архивиране, облачни решения или други ИТ системи, използвани от JYSK.

Ако личните данни се прехвърлят в държави извън ЕС/ЕИП, JYSK осигурява адекватно ниво на защита, като използва стандартните договорни клаузи на ЕС в споразуменията с получателите на данните или като гарантира, че получателите поне подлежат на специални механизми за сертифициране или че те представляват „безопасни“ трети държави, одобрени от Европейската комисия.

Можете да заявите копие от основанието за прехвърлянето, като се свържете с JYSK чрез данните за контакт по-горе.

3. Период на съхранение

Ние съхраняваме личните данни толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнение на описаните по-горе цели.

Архивните копия, съдържащи лични данни за Вас, ще бъдат рутинно изтривани поради постепенно презаписване и до тях не може да се осъществява достъп по обичаен начин.

4. Права

Можете по всяко време да заявите достъп, коригиране и изтриване на Вашите лични данни. Освен това можете да ограничите обработването на Вашите лични данни, да възразите срещу обработването и да упражните правото си на разкриване и прехвърляне на Вашите лични данни на друг администратор на данни (право на преносимост на данните).

Ако сте дали съгласието си за обработването на Вашите лични данни, можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като се свържете с нас. Такова оттегляне обаче няма да повлияе на обработването на лични данни, което е настъпило преди оттеглянето.

5. Жалби

Можете да подадете жалба до надзорен орган относно обработването на Вашите лични данни от наша страна по всяко време.

6. Изменения в политиката за поверителност

Настоящата Политика за поверителност може да се актуализира и изменя например поради промени в законодателството и практиката в областта на защитата на данните. Съветваме Ви да следите информацията за всякакви изменения в Политиката за поверителност. Някои изменения ще Ви бъдат съобщавани директно по имейл и в определени ситуации може да бъдете помолени да приемете значителни изменения.

Дата на последното изменение на Политиката за поверителност: 15/12/2023

9. Когато се абонирате за нашия бюлетин

За целите на дистрибуцията на бюлетини, JYSK A/S, VAT 13590400, събира и обработва следните лични данни:

 • имейл адрес
 • име
 • адрес (по желание)
 • дата на раждане (по желание)
 • пол (по желание)

Съхраняваме Вашата информация в база данни на защитен сървър. Само JYSK България уебмастър в сътрудничество с външен партньор има достъп до Вашата информация. Ние гарантираме, че не предоставяме, разкриваме или продаваме Вашия имейл адрес на други компании.

Изпращаме бюлетини само на получатели, които са избрали да се абонират и използваме т.нар. двоен opt-in (двойна проверка) и по този начин друг не може да Ви абонира от Ваше име чрез Вашия имейл. Ако сте получили нашия бюлетин, без да сте ни предоставили Вашето изрично съгласие, то това може би се е случило, защото човек, когото познавате Ви го е препратил.

Когато се абонирате за нашия бюлетин може да очаквате, че ще получавате 1-4 седмични бюлетини чрез имейл от ЮСК България. Бюлетинът съдържа последните оферти, новини и информация за актуални кампании на пълния асортимент на JYSK България.

При регистрацията Вие се съгласявате в последствие да получавате служебни съобщения, в това число известия за недовършени поръчки онлайн, проследяващи имейли след създадена поръчка и имейли, съдържащи артикули от асортимента на ЮСК България, към които сте проявили интерес.

Можете да се отпишете от бюлетина по всяко време, като кликнете на линка, посочен в долната част на всички наши бюлетини или като се свържете с отдел Обслужване на клиенти. Запазваме правото си да спрем да Ви изпращаме нашия онлайн бюлетин, ако не сте го отваряли в продължение на 3 месеца. Разбира се можете да се абонирате повторно по всяко време.


JYSK A/S ще съхранява личните Ви данни, докато не оттеглите Вашето изрично съгласие.

Правното основание за обработването на Вашите данни е изричното съгласие, което сте дали.

10. Подаръчни карти JYSK

Подаръчната карта JYSK може да бъде заредена с минимум 20 лв. и с максимум 2500 лв. Ако желаната стойност надвишава тази сума, то ще Ви бъде зареден друга подаръчна карта с разликата над 2500 лв.

Подаръчната карта JYSK може да бъде закупена и използвана само във физическите магазини на JYSK.

При покупката на подаръчната карта JYSK Вие се съгласявате с Правилата и условията за използването ѝ.

Можете да използвате подаръчната карта като средство за разплащане в държавата, където е бил издаден, т.е. само на територията на България и във физически магазин на JYSK България. Картата не може да бъде поръчвана или използвана онлайн. Подаръчната карта не може да бъде използвана за закупуването на повече подаръчни карти.

Ако стойността на подаръчната карта е по-ниска от стойността на покупката Ви, можете да доплатите разликата чрез плащане в брой или с карта, с изключение на плащане с банков превод. Ако стойността на картата е по-голяма от стойността на покупката Ви, можете да я използвате частично и за последващи покупки.

Можете да проверите стойността на подаръчната карта на касата във всеки физически магазин JYSK. Можете да използвате заредената сума само за закупуване на артикули от физически магазин JYSK. Сумата не може да бъде възстановявана в брой. Фактура за закупуване на подаръчна карта не може да бъде издавана. Фактура може да се издаде само при използване на подаръчната карта.

Ако заплатите артикул/и частично с подаръчна карта и с кредитна/дебитна карта и след това ги върнете, ще възстановим сумата, заплатена за тях по същия начин.

Ако направите поръчка или покупка в един от физическите магазини JYSK и я заплатите с подаръчна карта, и след това я анулирате/върнете, ще Ви направим замяна за друг/и артикул/и или ще Ви възстановим сумата чрез издаване на нова подаръчна карта.

Подаръчната карта може да бъде използвана като разплащателно средство, без да е необходимо да се идентифицирате с документ. Тя може да бъде блокирана, ако е загубена или бъде открадната. JYSK не носи отговорност и не заменя изгубени или откраднати подаръчни карти. Ако използваната карта е с изчерпана стойност, то тя се оставя на касата в магазина и се унищожава веднага от служител на магазина.

Подаръчните карти са с неограничен срок на използване.

11. Правила и условия за обслужване на корпоративни клиенти (B2B)

Този раздел засяга правилата и условията за клиенти(те), които закупуват нашите продукти с търговска цел.

Гаранция

Моля, имайте предвид, че не всички продукти, които предлагаме в JYSK, са произведени с цел комерсиална употреба, ето защо може да се очаква по-голямо износване и дори нарушаване на структурата на част от тях, за разлика от тези, закупени за лична употреба. Ако продуктите са използвани с комерсиална цел, гаранцията става невалидна.

Право на връщане

При корпоративни поръчки нямате право на връщане на стоката. При това положение не можете да върнете стока закупена с комерсиална цел. Това правило влиза в сила веднага щом направите покупка като фирма или от името на фирма.

Отговорности

Под никакви обстоятелства JYSK не поема отговорност за загуба на печалба, загуба на дейност или други непреки загуби.

12. Кандидати за работа

I. Въведение

ЮСК БУЛ ЕООД, българското дружество, със седалище гр. Божурище, ул. Ларс Ларсен 1, п.к. 2227, ЕИК 131470112 е оператор на лични данни.

Настоящата информация има за цел информирането на кандидатите при наемането за свободните работни места/потребителите на сайта за набиране на JYSK България (https://rabota.jysk.bg/) относно тяхната идентичност, личните данни, които обработваме, целта и продължителността на обработката, както и начина, по който тези данни са или могат да се използват при процеса на набиране и се прилагат за всяка обработка и/или използване на лични данни през процеса на набиране (при изразяване на интерес към работно място в нашата компания, при използването на нашите канали за набиране и/или участия в събития за набиране, проведени от или в който JYSK България участва, при посещаването на нашата кариерна страница, при свързване с Вас относно свободни работни места в нашата компания, чрез интервю, както и при всякакво общуване с JYSK България, във връзка със свободно място в нашата компания). 

Моля, прочетете внимателно тази информационна бележка, за да разберете начина, по който се събират и обработват личните данни в процеса на наемане. 

II. Изразяване на съгласие

С изпращането на всякакви данни или документи (автобиография, мотивационно писмо, заявление за информация относно свободните работни места или самия процес на наемане и т.н.) до JYSK България, на електронния адрес Karieri@JYSK.com или на друг електронен адрес на JYSK България, както и по всякакъв друг начин, на разположение на потребителите, потребителят изразява недвусмислено съгласие за събирането и обработката на данните си от JYSK България. Освен това, потребителят е съгласен и с евентуално събиране и обработка на личните му данни от социалните мрежи, като съответните данни за потребителя (кандидата) могат да се имат предвид в процеса на наемане. 

Ако потребителят не желае JYSK България да събира и да обработва личните му данни, тогава той няма да изпраща към нашата компания, под никаква форма, молби, искания, данни и/или документи, които съдържат лични данни. В такава ситуация, нашата компания няма да обработва/въвежда в базата данни на отдел Човешки ресурси лични данни и е възможно е заради това потребителят да не участва в процеса на подбор и наемане и да не е взето предвид неговото кандидатстване за свободна позиция. 

Съгласието за обработката и съхраняването на личните данни (съгласно т. V) трябва да е в писмена форма, по недвусмислен начин, като потребителят избира реда относно запазването на личните данни, на нашата Интернет страница за Кариери. 

III. Категории данни, които могат да бъдат обработвани

В процеса на набиране, JYSK България ще може да събира и обработва следните лични данни:

Лични данни, които са пряко предоставени от кандидата или от трети лица:

 • Идентификационни данни: име и презиме, пол, местожителство/избран от кандидата адрес за контакт, електронна поща и телефонен номер, семейно положение, дата и място на раждане, ЕГН - ако той е определен от кандидата: националността, информация относно шофьорската книжка на кандидата;

 • Снимки и/или видео изпратени от кандидата до нашата компания (като например, приложената снимка към автобиографията на кандидата или снимката в профила за кандидати);

 • информация относно влизането в профила за кандидати: потребителско име и парола;

 • Данни относно уменията, квалификацията и професионалния опит: обучение, дипломи, професионални квалификации, курсове, препоръки, предишни работни места, информация относно професионалните резултати, приходи, позиция/длъжност, информация от предишните работодатели при проверка на предоставените данни в автобиографията/писмо за намерение/препоръка, информация при проверка на предишните резултати, честта и добрата репутация на кандидата (включително информация, получена чрез социалните мрежи на кандидата);

 • Видео изображения, заснети от системите за наблюдение в седалищата или местата на нашата компания;

 • Всякаква друга информация, доброволно предоставена на нашата компания от кандидата.

Автоматично събирана информация от нашата компания:

Възможно е през процеса на набиране, ако кандидатът посещава нашата Интернет страница или използва предоставените канали за набиране от нашата компания, да бъдат събрани изпратени данни от вашето устройство (компютър, мобилен телефон, таблет и т.н.), както:

 • интернет протокол адрес, IMEI код, версията на операционната система;

 • данни за местонахождение;

 • датата и продължителността на Вашия достъп до сайта JYSK България; 

IV. Целите на обработката на данните на кандидата

JYSK България ще събира и обработва личните данни на кандидат изключително с цел провеждане на процеса на набиране на персонал (подбор и избор на кандидати), а именно: определяне на кандидата, оценка на уменията и професионалните качества на кандидата, проверка на знанията на кандидата и добрата му репутация, свързването с него за интервю и провеждане на интервюта, създаване на подходяща среда за подбор на кандидата за работа, установяването на необходимото обучение за адаптиране към изискванията на работното място, подготовка на условията за подписване на трудовия договор с избрания за работа кандидат. 

Настоящата информационна бележка обхваща предварителните проверки, които извършваме, и представените от кандидата документи до нашата компания в процеса на набиране на персонал. Избраните кандидати за работа ще получат отделна информационна бележка относно обработването на личните данни на служителите на нашата компания.

V. Продължителността на обработването на личните данни на кандидата

Личните данни на кандидати, които не отговарят на изискванията за свободните работни места в нашата компания или които откажат предложението за наемане от нашата компания; или ако в момента на изпращане на данните няма свободно работно място в нашата компания, ще бъдат запазени 12 месеца в JYSK България, след приключването на процеса на набиране на персонал, ако кандидатът изрично се съгласява с това. Съгласието относно запазването на личните данни трябва да е предоставено писмено, недвусмислено, с избирането на реда, който се отнася до запазването на данните, наличен на нашата Интернет страница, по-точно на страницата за набиране. При изтичането на 12-месечния срок, JYSK България ще изтрие всички събрани от кандидатите данни. 

JYSK България съхранява данните, събрани в процеса на набиране на персонал, за да постигне целта, която е предвидена по време на събирането (съгласно точка IV), като нашата компания възнамерява да използва Вашите данни, за да се свърже с кандидата и да предложи свободно място в компанията, за което той се явява. 

Ако на страницата "Кариери" на уебсайта на фирмата ни е създаден профил на кандидат, JYSK България ще съхранява данните, докато профилът е активен. 

Кандидат, който има възражения относно периода на съхранение на личните данни или който не иска личните си данни да бъдат съхранени след извършването на процеса на набиране, може да изпрати молба към нашата компания личните му данни да бъдат изтрити. За тази цел, кандидатът следва да изпрати съобщение към нашата компания на e-mail адрес: dpoBG@JYSK.com.

VI. На кого разкриваме лични данни

Личните данни на кандидатите се събират и преработват от JYSK България. Достъпа до личните данни е позволен само на служителите на нашата фирма, които изискват тази информация за декларирани цели: служители в отдел "Човешки ресурси", правен отдел, ИТ, счетоводен отдел, ръководители на отдели, за които кандидатът кандидатства. 

Възможно е личните данни да са изпратени към дружеството-майка, в Дания, или към друго дружество, част от групата на JYSK, ако това е необходимо в законния интерес на нашата компания, за вътрешни административни цели (CRM, съхраняване на данни, мониторинг/оценка вътрешни процеси). 

Моля, имайте предвид, че е възможно JYSK България да разкрие някои лични данни към трети лица, но само ако разкриването е необходимо и само към следните категории трети лица: 

 • счетоводители, адвокати, одитори и вещи лица, ако данните на кандидатите са необходими за дейността им;

 •  доставчиците на услуги и ИТ системи;

 • публични органи, в случай, че нашата компания има правно задължение да разкрие Вашите данни. 

Разкриваните лични данни към трети лица, могат да се използват от тях изключително за определените цели от нашата компания (съгласно точка IV). Ще предприемем всички разумни мерки, за да осигурим, че третите лица към които разкриваме данните на кандидатите спазват правилата за поверителност и сигурност, налагани от Регламент (ЕС) 2016/679. 

Възможно е Вашите данни да са прехвърлени към дружество от групата JYSK, което се намира в държава извън Европейското икономическо пространство. Някои от тези държави са известни като способни да предоставят адекватно ниво на защита от Европейската комисия, но има и възможността, прехвърлянето на данните да се извършва към една държава, която не е разпозната за такива цели от Европейската комисия. В последния случай JYSK България ще имплементира подходящи мерки за защита на данните на кандидата.

VII. Права на кандидата

1. Правото да е информиран по въпрос на обработването на личните данни, на данните, които представляват предмет на обработването и източника на въпросните данни;

2. Право на достъп до обработваните лични данни от нашата компания; право да има достъп до регистъра на обработване на личните данни и да получи копие на всички обработвани данни;

3. Право на намеса (корекция, актуализиране, изтриване) на личните данни;

4. Право на възражение при обработването на личните данни;

5. Право да не е предмет на отделно решение въз изключителна основа на обработката на личните данни с помощта на автоматизирани средства;

6. Право да се свърже с Комисия за защита на личните данни, ако не е доволен от начина, по който личните си данни са обработени, или от получения отговор от нашата компания за направен от него иск, относно обработката на личните данни;

7. Право да поиска изтриването или прекратяването на обработката на данните, с изключение в предвидените ситуации в Регламент (ЕС) 2016/679;

8. Право да поиска прехвърлянето на личните данни до себе си или до друг оператор. 

Ако кандидатът е създал профил на нашата Интернет страница за Кариери, предоставените лични данни чрез профила на кандидата, могат да бъдат автономно управлявани от собствения му профил, в това число и актуализирането, модифицирането или изтриването на данните.

VIII. Мерки за сигурност

JYSK България се задължава да предприеме всички необходими технически и организационни мерки, за да осигури подходящо ниво на защита и сигурност, в рамките на

извършваните операции с личните данни. За тези цел, базите данни ще бъдат достъпни само за оторизираните лица, а копирането на данните ще се извършва само в мястото, където те се управляват.

IX. Искане на информация или подаване на рекламация. Данни за контакт

Всеки кандидат може да се свърже с JYSK България по следните начини: 

 • В седалището: ул. Ларс Ларсен 1, гр. Божурище, п.к. 2227 - на вниманието на Веселина Стефанова (Data Protection Officer);

 • Онлайн: dpoBG@JYSK.com

Кандидатът може да се свърже с JYSK България ако: 

 • Поиска преглед, модифициране, изтриване на предоставените лични данни;

 • Има възражения по отношение на операциите по обработване на личните данни/иска да направи рекламация относно начина, по който личните данни са преработвани;

 • Желае да получи копие на преработваните данни от нашата компания;

 • Желае допълнителна информация за правата си относно обработването на личните данни или по отношение на обработката на личните данни (обработени данни, целта на обработката, начина на обработката, прилаганите мерки за сигурност от нашата компания); 

JYSK България ще предприема всички разумни мерки за да отговори на исканията в срок от 30 дни, безплатно. Ако това е необходимо, преди да отговори на искания, нашата компания може да поиска от кандидата допълнителна информация, за да потвърди самоличността му. 

Ако не сте доволни от получения отговор на Вашия иск, имате право да подавате рекламация до Комисия за защита на личните данни. Процедурата за решаване на рекламациите се намира на https://www.cpdp.bg/index.php?p=pages&aid=6.

X. Модификация на информационната бележка

Настоящата информационна бележка може да бъде модифицирана по всяко време от нашата компания. Начина на обработка на данните ще бъде посочен в най-новата версия на настоящата информационна бележка, постоянно налична на https://rabota.JYSK.bg/.