Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Звездно небе

Сън под открито небе

През лятото винаги можем да си подарим малки удоволствия - дълги разходки в парка, уикенд на село, походи в планината и бягство до морето. Ежедневието е изпълнено с безброй задачи, които изискват да сме съсредоточени всяка една минута. Независимо какво работите - с няколко монитора и музика в слушалките или пътувате с градския транспорт, слушате радио и „прелиствате“ новинарски сайтове, всичко това влияе на съня или по-точно със заспиването вечер. Можете да се замислите за сън под звездите, на терасата или в градината. Свежият полъх и нощната тишина са благотворни за нашия организъм.

1. Ще бъдете изложени на по-малко изкуствена светлина

Когато сте изложени на по-малко на изкуствена светлина, тялото има възможност да възстанови циркадния си ритъм. Изкуствената светлина Ви помага да стоите до по-късно, но и да се будите по-рано. Ако прекарате нощта навън, ще Ви бъде по-лесно да заспите, когато се стъмни и по-лесно да се събудите сутринта. 

2. Нищо няма да наруши дълбокия сън

Ако прекарате нощта навън, имате по-голям шанс да се откъснете от ежедневието си. За да постигнете по-голям ефект – оставете мобилния телефон вкъщи. Другият варант е да го оставите на най-тихия режим и да го игнорирате, колкото се може повече. Светлината от телефона също ще попречи на пълната Ви почивка. 

3. Свежият въздух е гориво за мозъка

Въздухът, който вдишваме, основно се усвоява от мозъка. Колкото по-чист е той, толкова по-добре ще функционира тялото Ви. Една нощ на открито ще освежи дробовете, мозъка и мускулите.

4. Рутината Ви стресира

Времето, прекарано сред природата има положителен ефект, както върху физическото, така и върху психическото здраве. Излегнете се под звездното небе, насладете се на красотата му и му позволете да „излекува“ Вашия ум. Това е прекрасен начин да се откъснете от всекидневието и да постигнете вътрешен баланс. Със сигурност ще се намали нивото на стрес.

Ще имате нужда от правилното оборудване

Допадна ли Ви идеята за сън под открито небе? Трябва да предвидете и подходящи аксесоари. Уверете се, че ще Ви бъде комфортно. Предпочитате да имате „покрив“ над главата си, препоръчваме Ви палатка. Повечето модели са снабдени с мрежеста преграда на вратата, за да се насладите на среднощносиньото небе. 

За добрия сън допринася и повърхността, върху която ще нощувате. Ако сте избрали хамак, ще заспите лесно, полюлявайки се под звездите. Ако искате да спите на земята, комфортна постелка или надуваем матрак ще улеснят Вашия сън. 

Ако нямате възможност да нощувате на открито, нашият съвет е да поддържате спалнята прохладна, като отворите прозореца. Не допускайте нежелани кръвожадни среднощни гости, комарниците са практично решение за летните нощи.

Открийте повече

Как да изберем идеалния градински комплект?

Как да изберем идеалния градински комплект?

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Ръководство: Как да изберем правилните градински столове

Изберете правилната градинска маса

Изберете правилната градинска маса

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор

Хамак или висящ стол? Направете правилния избор