Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Завеса ANTEN и завеса TOMMA

Тенденции 2019: Идеи за завесите в дома

Познато ли Ви е онова чувство, когато прелиствате списания, разглеждате снимки на стилно обзаведени домове, но се затруднявате да пресъздадете лъскавото усещане вкъщи? Дали не пропускате най-важния аксесоар, който преобразява Вашия дом в луксозен и стилен – завесите!

Завесите ще Ви помогнат да дооформите стаята и да създадете желаната атмосфера, без значение дали сте постигнали луксозния хотелски дух или към романтичния вайб на една средиземноморска вила.

Тежък текстил и дълги завеси

През изминалите години бяха модерни минималистичните и дискретни завеси - да се сливат с декора и да не привличат вниманието. Сега акцентът е: завесите да бъдат колкото се може по-видими и да приковават вниманието върху себе си.

През този сезон тежките завеси, изработени от материали наподобяващи велур, са на почит. Тежката завеса RUSKEN в тъмносиньо ще придаде на помещението уют и простор. Нашият съвет е да бъдете смели и да експериментирате в жилището.


Тежките и масивни завеси подобряват акустиката, намаляват постъпващия шум. Те са подходящи за дневната, където имате нужда от уединение, без значение дали с любимата книга в ръка или под одеялото, или сте вперили поглед в поредния тв сериал.

Дом с дъх на луксозен хотел

През този сезон е модерно да пренесем атмосферата от луксозните хотели в жилището. Тук ще Ви подскажем, че желаният ефект ще постигнете като напластите различни видове завеси. Комбинацията от тежки, дълги завеси и леки ефирни модели ще преобрази стаята и ще постигнете желаната екстравагантност и лукс.

Затъмняваща завеса ALDRA

Оставете завесите да падат сводно на пода, за да постигнете онзи автентичен стил от луксозните хотели. Добавете щори. Защо? За да придобиете завършен трипластов вид. Например, комбинирайте сивата завеса ANTEN със затъмнения модел щора TOMMA, в бяло.


Нашият съвет: Ако искате дълги и тежки завеси, но се притеснявате, че стаята ще стане тъмна, използвайте корниз - по-дълъг от широчината на прозореца. По този начин завесата ще покрие част от стената, а не само прозореца. Така ще избегнете закриването на прозореца, но все пак ще имате завеса, допълваща пространството.

Лекият и ефирен стил не е напълно умрял

Ако тежките завеси не са Вашият стил, то ефирните модели са поредното предизвикателство за вас. Така наречените пердета органза, от леки прозрачни материали, са все още на модерни. С тях леко ще приглушите проникващата светлина и денят Ви ще започне вълшебно


Ефирните завеси имат нежно излъчване и са подходящи за всяка стая в жилището. Ако се спрете на този модел за Вашата спалня, комбинирайте ги с щори, които да регулират достъпа на светлина. Това ще Ви подсигури идеалната обстановка за добър сън.

Имате нужда от повече пространство?

Завесите могат да бъдат използвани не само за регулиране на постъпващата светлина. Те са модерен начин да внесете стил, атмосфера и дори илюзия за пространство. И не се страхувайте да ги окачите на различно място от прозореца.

Използвайте ги като разделител на помещението. Те са ефектен и лесен начин да обособите по-голямо помещение. С тяхна помощ можете да отделите трапезарията от кухненския ъгъл или спалнята в едно отворено пространство.

Завеса BOLMEN

Завесите са практично решение за малките жилища, където една стена придава на помещението малък обем.

Открийте повече

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Ръководство за вътрешно и външно коледно осветление