Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна
Дневна с канапе, лампа за четене и купчина книги.

Идеи за домашната библиотека

Със сигурност обичате да четете книги. Те са различни по обем и формат. Какво ще кажете да ги използвате в декорацията на Вашия дом? Използването на пространство за книги може да Ви се стори лукс, когато търсите място за по-важни вещи. Нашият съвет е, че дори и в малките жилища има място за домашна библиотека.

Поглезете се с кътче за четене


Не е необходимо да инвестирате цяло състояние, за да направите часовете, прекарани в четене, по-комфортни. Можете да обособите кът за четене навсякъде в къщата или апартамента, не трябва да бъде непременно в дневната. Много от нас обичат да четат в леглото и ако Вие сте един от тези, уверете се, че имате подходяща възглавница, която да Ви придаде необходимата опора. Или пък можете да прелистите някоя друга страница по време на готвене, само трябва да се уверите, че имате достатъчно светлина. 

Трапезария с полилей над масата за хранене


В случай, че предпочитате да се настаните в комфортната дневна, то едно малко канапе вместо по-голям модел, ще Ви позволи да се сгушите под одеялото с любимото четиво.

Дневна с малко канапе, което оставя достатъчно място за кресло за четене.


Добавете лампион в зоната, за да не натоварвате очите, както и помощна масичка, на която да поставите чаша вода и етажерка за книгите.

Организирайте библиотеката

Книгите са прекрасен декоративен елемент сами по себе си. А когато имате библиотека с интересни четива, ще забележите, че голяма част от гостите се запътват към нея, веднага щом влязат в дома. Те са любопитни - какво обичате да четете, какво можете да препоръчате и кое е най-интересното четиво във Вашата колекция. Ето защо е добра идея да организирате библиотеката по логичен за Вас начин:

По автор или заглавие

Започнете от А и завършете с Я. Вземете под внимание какво ще запомните по-добре - заглавието или автора? И не забравяйте да оставите малко свободно място на всеки рафт, за да не реорганизирате цялата библиотека за една книга. Празното място запълнете с ваза, кутия за съхранение или декорация, докато не добавите новото четиво.

Библиотека с книги и различни декорации.

По външен вид

Още един вариант за организиране на книгите е според размера и цвета. Започнете с обемистите и така към по-малките, по този начин ще направите и красива дъга от любими четива. Започнете с по-тъмните корици, после сини, зелени, жълти, оранжеви и червени. Това е нетрадиционен начин за организиране на книгите, но е изключително оригинален.

И не на последно място, можете да направите купчини от книги на всеки рафт. Този вариант е подходящ, когато не разполагате с достатъчно място и може да съберете повече томове. Но имайте предвид, че купчини по-големи от 15-20 см могат да нарушат структурата на книгите, поставени най-отдолу.

Метална етажерка с купчина книги.

 
Използването на пространството във вертикал е основна идея в декорацията на малко жилище. Доверете се на Вашата фантазия и смело аранжирайте празните стени в апартамента, винаги може да окачите някоя друга етажерка.

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият декор на купувача

Любимият декор на купувача