Градински комплекти от изкуствена дървесина

Градинските комплекти, изработени от изкуствена дървесина, често наричана синтетична дървесина, придобиха популярност заради своята издръжливост, екологичност и естетически вид. Те не се нуждаят от поддръжка, лесни са за почистване и са устойчиви на атмосферни влияния, така че ще изглеждат добре през цялата година. Не е нужно да се притеснявате да шлайфате и боядисвате градинския си комплект всяка година, за да го поддържате красив. Съставени от смес от рециклирана пластмаса и дървесни влакна, тези комплекти успешно имитират вида и усещането на естествено дърво, като същевременно предлагат набор от предимства, които ги правят отличен избор за външно обзавеждане. Изкуствената дървесина също е лек материал и поради това е по-лесен за преместване от градинските комплекти от метал или масивно дърво. В JYSK ще намерите комплекти от 4 градински стола с кръгла, правоъгълна или квадратна градинска маса, изработени от изкуствена дървесина.

Предимства на градинските комплекти от изкуствено дърво

Градинските комплекти, изработени от изкуствено дърво, често направени от композитни материали като рециклирана пластмаса и дървесни влакна, предлагат няколко предимства, които ги правят популярен избор за външно обзавеждане. Ето някои основни предимства на градинските комплекти от изкуствено дърво:

  1. Издръжливост: Комплектите от изкуствено дърво са много издръжливи и устойчиви на природните стихии. Те не се изкривяват, напукват или раздробяват, дори когато са изложени на различни атмосферни условия, което ги прави идеални за продължителна употреба на открито.
  2. Ниска поддръжка: Тези комплекти изискват минимална поддръжка. За разлика от естественото дърво, изкуственото дърво не се нуждае от оцветяване, запечатване или боядисване. Просто почистване със сапун и вода обикновено е достатъчно, за да запазите комплекта нова.
  3. Устойчивост на атмосферни влияния: Изкуственото дърво е устойчиво на влага, което не позволява гниене. Комплектът може да издържи на дъжд, сняг и влага, без да се разваля, като гарантира, че запазва своята структурна цялост и външен вид във времето.
  4. Устойчивост на насекоми: За разлика от естественото дърво, изкуственото дърво не е податливо на увреждане от насекоми. Осигурява устойчива на вредители опция за външни мебели, намалявайки риска от проблеми като заразяване с термити.
  5. Устойчивост на ултравиолетови лъчи: Материалите, използвани в комплектите от изкуствено дърво, често имат свойства на устойчивост на ултравиолетови лъчи, предотвратявайки избледняване на цвета или влошаване, причинено от продължително излагане на слънчева светлина. Това гарантира, че комплектът запазва оригиналния си вид за продължителен период от време.
  6. Опции за персонализиране: Градинските комплекти, изработени от изкуствено дърво, често се предлагат с различни опции за персонализиране, включително различни покрития, цветове и дизайн. Това ви позволява да изберете комплект, която отговаря на външния Ви декор и личен стил.

Избор на дизайн

Дизайнът на градинските комплекти варира в широки граници, съобразявайки се с различни предпочитания и функционални нужди. От класически правоъгълни комплекти, подходящи за семейно хранене, до уютни бистро комплекти, идеални за интимни разговори, опциите са разнообразни. Сгъваемите комплекти предоставят практични решения за тези с ограничено външно пространство, позволявайки гъвкавост за различни поводи. Кръглите комплекти създават обща атмосфера, насърчавайки социалното взаимодействие между гостите. Прочетете какви са предимствата на кръглите градински маси.

Оползотворете максимално външното си пространство

Ако не разполагате с голяма тераса или балкон, съобразете се с наличното пространство и го използвайте разумно. Можете да изберете комплект за терасата, който може да се регулира по височина, така че да се използва както като маса за хранене, така и като маса за отдих. Бистро комплекът е чудесно решение за малки тераси, така че все още е възможно да имате уютен кът за хранене на открито. В JYSK продаваме и градински комплекти, които могат да се сгъват и адаптират към броя на квадратните метри - например на балкон. Тогава масата не заема място, когато не се използва. Ако външното Ви пространство е по-малък балкон, сгъваемата маса може да бъде идеално решение. За да допълнят градинските маси, много хора инвестират в подходящи столове, пейки или дори шезлонги, създавайки сплотени и удобни места за сядане на открито. Добавянето на аксесоари като възглавници и саксии може допълнително да подобри визуалната привлекателност на зоната за хранене на открито.