Възглавници с полиестерен пълнеж

Хората избират възглавници с пълнеж от синтетични влакна по много причини, но най-честата е, че те са най-добрият избор за хора, алергични към естествен пух и пера. Възглавница с антиалергичен пълнеж от влакна може да е идеалният избор за Вас. Разполагаме с широка гама възглавници от полиестерни влакна, изкуствен пух и дори фибърни топчета с обработка против прахови акари, идеални за страдащите от алергии. Допълнете леглото с удобно спално бельо, топла завивка и чаршаф. Възглавниците с изкуствен пълнеж са по-еластични от моделите с естествен пълнеж. Често е въпрос на личен избор дали ще предпочетете възглавници с изкуствен или с естествен пълнеж. Предимството на възглавниците с полиестерен пълнеж е че пълнежът запазва формата и обема си по-дълго. Прочетете нашето ръководство за възглавници, за да откриете възглавницата, която най-добре отговаря на Вашите нужди.

19 артикула
  19 артикула

  Изберете подходящата възглавница

  Възглавницата е поне толкова важна, колкото и матракът, когато става въпрос за качеството на съня. Искате възглавница, която да Ви осигурява ергономично правилна опора във всички позиции. Ако възглавницата не поддържа оптимално врата Ви, има риск възглавницата да попречи на добрите качества на матрака. Когато купувате нова възглавница, е добре да вземете предвид следното: 

  По-добре ли спите с вдигната или спусната глава?

  • Нашите възглавници имат различни пълнежи,нива на твърдост и височина (ниска, средна и висока).

  Предпочитате ли да спите предимно настрани, по гръб или по корем?

  • Ако спите предимно настрани, има смисъл да изберете висока възглавница, която да запълни пространството между главата и матрака.
  • Ако спите предимно по гръб, възглавницата Ви трябва да е ниска и да има добра опора под врата. 
  • Ако спите предимно по корем, трябва да изберете средна възглавница. 

  От какъв пълнеж трябва да се състои възглавницата?

  Възглавници с полиестерен пълнеж

  Лесно е да изберете оптималната възглавница, ако решите основните критерии за подбор: височина, твърдост, форма и пълнеж. Пълна почивка и максимална релаксация се осигуряват благодарение на правилната опора на главата и шията. В JYSK ще намерите три вида възглавници: високи, средни и ниски. Оптималната височина на възглавницата е равна на ширината на рамото Ви, но трябва да вземете предвид позата, в която обикновено спите. Основното условие е, че гръбначният стълб е прав, удобно е за Вас да спите и да се събуждате приятно. Изкуственият пълнеж може да бъде направен от различни материали, включително полиестерни влакна. Изкуствените възглавници на допир са по-еластични от възглавниците с естествен пълнеж. Такива възглавници трябва са предпочитани от хората, предразположени към алергии. В комбинация с нова калъфка за възглавници и ново спално бельо, новата възглавница ще Ви даде добър сън.

  Добрият сън има положителен ефект върху благосъстоянието

  Получаването на достатъчно сън е много важно за цялото ни тяло. Сънят влияе на нашето физическо и психическо благополучие. Пълният сън помага да бъдете активни и енергични през деня, поддържа имунната система и увеличава устойчивостта на стрес. Качествените продукти за сън и ергономичните мебели за спалня ще създадат положителна атмосфера за релаксация. Вашите легло, матрак, възглавница, завивка и дори спално бельо влияят върху качеството на съня Ви. Прочетете нашето ръководство за възглавници, за да откриете възглавницата, която най-добре отговаря на Вашите нужди.