Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти! Намаления до 60% на избрани категории артикули*!

9 НАЧИНА ДА ПРЕОБРАЗИТЕ СПАЛНЯТА С ПОМОЩТА НА ФЪН ШУЙ

9 НАЧИНА ДА ПРЕОБРАЗИТЕ СПАЛНЯТА С ПОМОЩТА НА ФЪН ШУЙ

Дата:

Категория: Декорация, Спалня

Въпреки най-добрите опити да превърнем спалнята в едно свято убежище на отмората и добрия сън, често нещо се случва и нещата не се получават така, както сме ги запланували. Лесно се примиряваме и загърбваме декораторските си идеи и цели и оставяме стаята на произвола на забързаното ни ежедневие. Но ако все пак търсите начин да превърнете спалнята в храм на пълния релакс и здравословния сън, то тези съвети, вдъхновени от фън шуй, са едно добро начало. Това древно изкуство има за цел да създаде хармония между вас и околната среда. Въпреки че звучи странно и дори мистично, с нашите съвети за нула време ще се превърнете в експерти и ще внесете това китайско изкуство във вашето ежедневие. Ето и няколко неща, които да правите и няколко, които да избягвате:

1 ИЗБЯГВАЙТЕ ДА СЪХРАНЯВАТЕ НЕЩА ПОД ЛЕГЛОТО

Нищо! Оставете пространството празно. Според фън шуй всеки предмет има своя собствена енергия .Ето защо колкото повече неща държите под леглото, толкова по-малко пространство остава за вашата енергия да циркулира по време на сън. Това може да се окаже трудно постижимо, особено при обитаването на по-малко жилище. Но това неслучайно е първият съвет - той е изключително полезен за всички и действа при проблеми със съня.

Метална рамка за легло и нощно шкафче от масивна дървесина

2 ЧИСТО И ПОДРЕДЕНО

Не ви трябва фън шуй за това, но ето, че присъства и тук. Това е първата стъпка към постигането на спокойна, релаксираща обстановка. Направете така, че заобикалящата ви среда да е чиста и без излишни предмети. Започнете с дълбоко почистване – пренаредете гардероба, почистете с прахосмукачка дори и под леглото и се избавете от ненужните неща. Вижте от какво сте заобиколени. Ако имате дрехи, които вече не носите - подарете ги или ги дайте за благотворителност. Не оставяйте ненужни вещи, които само ще заемат от енергията ви.

Използвайте кувертюра за по-спретнат вид на спалнята

3 НЕДЕЙТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В МИНАЛОТО

„Зависимостта от миналото нарушава спокойствието в настоящето“ – мъдра мисъл на някой в офиса. Пазенето на предмети по задължение  или просто защото ги свързвате със спомени в миналото е проблем. Ако имате мебели или произведения на изкуството, които сте получили като завещание или като подарък, но не ги харесвате – отървете се от тях. Заменете ги с нещо, което ви кара да се усмихвате, което ви кара да релаксирате и ви прави щастливи.

Декоративен надпис и рафтове

4 МИСЛЕТЕ ПРАКТИЧНО

Ако сте стигнали до тук и сте решили да правите промени, задайте си следните въпроси: Има ли достатъчно място от двете страни на леглото, дори и в него да спи само един човек? Повечето хора ще се възползват от пространството и от двете страни. Достатъчно високо ли е то, за да ви позволи да лягате и да ставате лесно? Комфортно ли е за този, който спи в него, дори и за домашните любимци? Добре ли изглежда? Приветливо ли е?

Нощни шкафчета от двете страни на леглото

5 НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕЛНАТА ДЪСКА

Леглото трябва да има строго определена част за главата, която най-лесно можете да обозначите с помощта на челна дъска. Този аксесоар ще добави чувство за сигурност пo време на сън.

Изберете рамка за легло с челна дъска или купете такава отделно.

6 ПОПРАВЕТЕ СЧУПЕНОТО

Най-лесно е да отлагаме проблемите вкъщи, като например онази скърцаща врата, която си казваме, че ще оправим всеки път, когато я чуем, но стои така от няколко месеца. Или пък онзи счупен будилник, който вече е придобил чисто декоративна функция. Едно решение за всичко това е направите списък с всичко, което трябва да бъде оправено и да си поставите крайни срокове.

Използвайте декоративни дъски за вашите бележи

7 НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОСВЕТЛЕНИЕТО

Винаги трябва да имате възможността да контролирате нивото на светлина в спалнята. Ето защо е препоръчително да имате комбинация от затъмняващи и ефирни завеси или пък щори, както и няколко източника на изкуствена светлина. Изпробвайте няколко различни вида крушки и лампи.

Изпробвайте няколко различни вида крушки и лампи.

8 НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С ОГЛЕДАЛАТА

Ако искате да разположите огледала в спалнята, препоръчваме да не ги окачате точно срещу леглото или срещу прозорците. Те отразяват енергия и светлина. А ако видите отражението си докато сте в леглото, може да се окаже разсейващо и да ви попречи да заспите. В случаите, в които са окачени срещу прозореца, те ще отразяват светлината и ще нарушат съня ви.

Не прекалявайте с огледалата в спалнята

9 НЕ СПЕСТЯВАЙТЕ ОТ КОМФОРТА

Комфортът е ключов елемент за добрата почивка. А колкото по-добре отпочинете през нощта, толкова по-добре ще се чувствате на следващия ден. Обърнете внимание на леглото си -  ако нещо в него ви смущава, може би е време да го подмените.

Не се лишавайте от комфорта в спалнята