Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на всички* онлайн поръчки само до 25 май!

(*късна и съботна доставка се заплащат допълнително)

 

Коледна трапеза и тава с лакомства

Идеи за кокетна коледна трапеза

Дата:

Категория: Коледа

Коледа е най-красивият годишен празник, защото празнуваме с близки и приятели. Заедно споделяме хубави моменти край трапезата - празничен обяд или вечеря. Нашето предложение е една приказна аранжировка за предстоящия семеен празник.

Обещаваме, че ще Ви отнеме малко усилия да нагласите красива и ефектна трапеза. Ето и седемте стъпки, които трябва да спазите:

1. Изберете палитра от цветове

Не се ограничавайте в зелено и червено, само защото са традиционни за сезона. Изберете Вашия любим цвят, аксесоарите да са в традиционни тонове, за да се усети празничното настроение. Ако се спрете на различни нюанси на един цвят, по-лесно ще постигнете кохерентен вид на трапезата.

Коледно дърво VERDIT върху маса


2. Използвайте салфетки от текстил

Красивите хартиени салфетки са за ежедневна употреба. Ако искате да постигнете празнична атмосфера и лукс, използвайте изискани модели от текстил. По-този начин ще разграничите коледната вечеря от останалите дни. Сгънете ги и аранжирайте трапезата. Вашите гости ще бъдат впечатлени. 

3. Декорацията на празничната трапеза

Свежите елхови клонки са ефектна сезонна декорация, добавете и сухи стръкове цветя, както и шишарки. Всички тези аксесоари са достъпни и актуални за сезона.


4. Оставете малко подаръче

Оставете малък подарък за гостите. Ще бъде спомен от едно незабравимо изживяване. Помолете малчуганите да изработят книжен ангел или птица, поставите ги като подарък. По този начин ще ги въвлечете в подготовката за празничната вечеря и ще ги направи още по-щастливи.

Купа JO и чиния TONE върху маса


5. Започнете навън

Ако времето Ви позволява, поканете гостите си на следобеден чай или кафе в градината или на терасата. Запалете огън в огнището и се насладете на топлите и ароматни напитки. По този начин можете да започнете и подготовката за празничната вечеря. Сервирайте хапки и аперитив, преди да влезете на топло.

Чаша VILBERT и Купа JOSEF върху поднос


6. Използвайте коледен тишлайфер

Коледният тишлайфер ще придаде финес и настроение на трапезата. Изглежда еднакво добре на масата със и без покривка. Можете да използвате няколко тишлайфера по ширината на масата или един единствен по дължина.

Купа BORIS и Тишлайфер GIRLANDER


7. Не забравяйте осветлението

С малките източници на светлина ще постигнете интимна атмосфера, отколкото лампата на тавана. Но не прекалявайте. Гостите трябва да виждат какво има и в чиниите им. Ако сте разположили напитките и яденето на отделни маси, уверете се, че са добре осветени. Най-доброто решение е да комбинирате осветителната тела и декорацията в едно, например коледното дърво VERDICT с лед светлини, по този начин можете да замените лампиона.

Коледно дърво VERDIT и Светещо дърво YGGDRASIL