Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Седмица на интериорните мебелите с намаления до 50%!

Класическо синьо – цветът на 2020 година

Класическо синьо – цветът на 2020 година

Дата:

Категория: Декорация

Институт „Пантон“ избра цвета на 2020 година - класическо синьо. С помощта на този великолепен цвят ще промените вашето жилище и ще имате елегантна и минималистична обстановка.

Какво символизира класическото синьо, защо специалистите го избират за цвят на годината и как да присъства във вашия дом, на тези въпроси ще отговорим в нашия блог.

От „Пантон“ описват класическото синьо като цвят, излъчващ спокойствие и вяра. Този нюанс подобрява комуникацията, внася яснота и интроспекция. Освен това цветът благоприятства за по-добра концентрация.

„Живеем във времена, където имаме нужда от доверие и вяра. Ето тази постоянност и увереност се излъчва от PANTONE 19-4052 класическо синьо, солиден и надежден цвят, на който можем винаги да разчитаме. Наситеният с резонанс нюанс на синьото е прекрасен за основа. Напомнящ за необятното нощно небе, той окуражава да разширим перспективата си, да разгърнем мисленето си и да започнем да общуваме свободно“, споделя Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на „Пантон“.

Класическото синьо е вече утвърден избор в модната индустрия, интериорния дизайн, в текстила и в графичния дизайн.

Класическо синьо в интериорния дизайн

Тъй като класическото синьо е успокояващ цвят, той ще балансира вашия интериор. Дизайнерите го препоръчват под всякаква форма. Бъдете смели и го въведете като основен елемент в жилището, например канапето в дневната.

Ако не сте готови за такива големи промени, започнете с дискретни нотки от този цвят в домашния интериор - табуретка или пейка. Те ще разчупят монотонността на вашия хол или всекидневна.

Класическото синьо е изключително подходящ цвят за спалнята. Този нюанс е успокояващ и ще ви помогне да заспивате по-добре. Синя кувертюра, одеяло или спално бельо оптически ще променят спалнята, както и ще и придадат приветлив и артистичен вид.

Завършваме с няколко щрихи за домашната декорация. Според специалистите класическото синьо може да озари цялото помещение. Смело изпробвайте и подредете според вашия вкус декоративни възглавници, вази и различни декорации. Доверете се на вашата интуиция и експериментирайте през новата 2020 година.