Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Страхотни оферти за вашата компания

9 начина да преобразите спалнята с  помощта на Фън Шуй

9 начина да преобразите спалнята с помощта на Фън Шуй

Въпреки най-добрите опити да превърнем спалнята в едно свято убежище на отмората и добрия сън, често нещо се случва и нещата не се получават така, както сме ги запланували. Лесно се примиряваме и загърбваме декораторските си идеи и цели и оставяме стаята на произвола на забързаното ни ежедневие. Но ако все пак търсите начин да превърнете спалнята в храм на пълния релакс и здравословния сън, то тези съвети, вдъхновени от фън шуй, са едно добро начало. Това древно изкуство има за цел да създаде хармония между Вас и околната среда. Въпреки че звучи странно и дори мистично, с нашите съвети за нула време ще се превърнете в експерти и ще внесете това китайско изкуство във Вашето ежедневие. Ето и няколко неща, които да правите и няколко, които да избягвате:

1. Избягвайте да съхранявате неща под леглото

Нищо! Оставете пространството празно. Според фън шуй всеки предмет има своя собствена енергия .Ето защо колкото повече неща държите под леглото, толкова по-малко пространство остава за Вашата енергия да циркулира по време на сън. Това може да се окаже трудно постижимо, особено при обитаването на по-малко жилище. Но това неслучайно е първият съвет - той е изключително полезен за всички и действа при проблеми със съня.

Метална рамка за легло и нощно шкафче от масивна дървесина

2. Чисто и подредено

Не Ви трябва фън шуй за това, но ето, че присъства и тук. Това е първата стъпка към постигането на спокойна, релаксираща обстановка. Направете така, че заобикалящата Ви среда да е чиста и без излишни предмети. Започнете с дълбоко почистване – пренаредете гардероба, почистете с прахосмукачка дори и под леглото и се избавете от ненужните неща. Вижте от какво сте заобиколени. Ако имате дрехи, които вече не носите - подарете ги или ги дайте за благотворителност. Не оставяйте ненужни вещи, които само ще заемат от енергията Ви.

Използвайте кувертюра за по-спретнат вид на спалнята

3. Недейте да живеете в миналото

„Зависимостта от миналото нарушава спокойствието в настоящето“ – мъдра мисъл на някой в офиса. Пазенето на предмети по задължение  или просто защото ги свързвате със спомени в миналото е проблем. Ако имате мебели или произведения на изкуството, които сте получили като завещание или като подарък, но не ги харесвате – отървете се от тях. Заменете ги с нещо, което Ви кара да се усмихвате, което Ви кара да релаксирате и Ви прави щастливи.

Декоративен надпис и рафтове

4. Мислете практично

Ако сте стигнали до тук и сте решили да правите промени, задайте си следните въпроси: Има ли достатъчно място от двете страни на леглото, дори и в него да спи само един човек? Повечето хора ще се възползват от пространството и от двете страни. Достатъчно високо ли е то, за да Ви позволи да лягате и да ставате лесно? Комфортно ли е за този, който спи в него, дори и за домашните любимци? Добре ли изглежда? Приветливо ли е?

Нощни шкафчета от двете страни на леглото

5. Не забравяйте челната дъска

Леглото трябва да има строго определена част за главата, която най-лесно можете да обозначите с помощта на челна дъска. Този аксесоар ще добави чувство за сигурност пo време на сън.

Изберете рамка за легло с челна дъска или купете такава отделно.

6. Поправете счупеното

Най-лесно е да отлагаме проблемите вкъщи, като например онази скърцаща врата, която си казваме, че ще оправим всеки път, когато я чуем, но стои така от няколко месеца. Или пък онзи счупен будилник, който вече е придобил чисто декоративна функция. Едно решение за всичко това е направите списък с всичко, което трябва да бъде оправено и да си поставите крайни срокове.

Използвайте декоративни дъски за вашите бележи

7. Не забравяйте осветлението

Винаги трябва да имате възможността да контролирате нивото на светлина в спалнята. Ето защо е препоръчително да имате комбинация от затъмняващи и ефирни завеси или пък щори, както и няколко източника на изкуствена светлина. Изпробвайте няколко различни вида крушки и лампи.

Изпробвайте няколко различни вида крушки и лампи.

8. Не прекалявайте с огледалата

Ако искате да разположите огледала в спалнята, препоръчваме да не ги окачате точно срещу леглото или срещу прозорците. Те отразяват енергия и светлина. А ако видите отражението си докато сте в леглото, може да се окаже разсейващо и да Ви попречи да заспите. В случаите, в които са окачени срещу прозореца, те ще отразяват светлината и ще нарушат съня Ви.

Не прекалявайте с огледалата в спалнята

9. Не спестявайте от комфорта

Комфортът е ключов елемент за добрата почивка. А колкото по-добре отпочинете през нощта, толкова по-добре ще се чувствате на следващия ден. Обърнете внимание на леглото си -  ако нещо в него Ви смущава, може би е време да го подмените.

Не се лишавайте от комфорта в спалнята

Открийте повече

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Посрещнете пролетта в дома си с новата колекция Nordic Mood

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимите декоративни кошници на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимият домашен текстил на купувача

Любимото спално бельо на купувача

Любимото спално бельо на купувача