Кошница

Вашата кошница е празна

Кошница

Вашата кошница е празна

Спестете до 60% на избрани артикули за сън

Френска спалня с тапицерия от текстил и отделение за съхранение

Континентално легло - лукс с минималистичен дизайн

Преди известно време бях на посещение на един приятел в Дания. Тъй като той живее там от скоро, направи ми представяне на апартамента, обзаведен в скандинавски стил – минималистично и функционално. Сред цялото обзавеждане най-голямо впечатление ми направи спалнята. В центъра на вниманието ми попадна леглото.

Приятелят ми се бе спрял на континентално легло - високо със семпъл дизайн, просторно, напомнящо на леглата в петзвездните хотели. След като го изпробвах, мога да кажа, че не само има предимствата на дизайнерско решение в минималистичен скандинавски стил, но е изключително комфортно. Сега разбирам защо този вид легла са на почит в скандинавските страни. Отскоро този артикул е и в актуалния асортимент на JYSK България.

Континентално легло GOLD

Континентално легло GOLD

КАКВО Е КОНТИНЕНТАЛНОТО ЛЕГЛО?

Спомняте ли си модерните спални през 90-те? Да, става въпрос за рамка от дърво, с прикрепен към нея, благодарение на механизъм, матрак от пружини, покрит със здрава тапицерия. В повечето случаи под леглото остава пространство за съхранение.

Да, много неща са се променили оттогава. Технологиите са много напреднали. Стиловете в обзавеждането са еволюирали, но принципът на континенталното легло остава непроменен - рамка от дърво, матрак и надматрачна постелка. Комбинацията обединява предимствата на матраците с пружини с удобството на тези от пяна. Благодарение на това съчетание, този вид легла са малък лукс, подсигуряващ комфорт по време на сън.

ПРЕДИМСТВА НА КОНТИНЕНТАЛНОТО ЛЕГЛО

В сравнение с останалите решения, които предлагаме в JYSK, изборът на континентално легло има следните предимства: 

  • Предлага цялостно решение, с включена основа за легло, крака, матрак и надматрачна постелка. Това означава, че не трябва да търсите отделните части, за да си окомплектовате леглото.
  • Има семпъл и минималистичен дизайн, вписващ се във всяка спалня.
  • В повечето случаи този тип легла имат отделение за съхранение, което можете да използвате като ракла.
  • Матракът на континенталното легло е с пружини и подплата от пяна, което го прави по-твърд от матраците с пяна. Това придава по-добра опора по време на сън и по този начин се избягват болки в гърба.
  • Комбинацията от матрак и надматрачна постелка удължават живота на матрака.
  • Цялото легло е тапицирано, включително и основата, което придава завършен вид.

Континентално легло GOLD

ВОДИ НАЧАЛОТО СИ ОТ АМЕРИКА, НА ПОЧИТ В СКАНДИНАВИЯ

Въпреки че са на почит в скандинавските страни, родината на този вид легла е САЩ. Отвъд океана ги наричали „легла за хотел“. Наименованието става популярно, когато луксозните хотели започнали да обзавеждат стаите си с този вид легла, за повече комфорт на гостите.

Континенталните легла са не само място за спане. Те са място за отдих, което Ви дарява със сензацията за лукс, когато лежите с любимата книга, сърфирате с лаптоп или таблет в краката. Комбинацията от матрак и надматрачна постелка прави този тип легла изключително популярни в скандинавските страни, където уютът и домашният комфорт са приоритет.

ИНТЕРЕСЕН ФАКТ...

Континенталните легла стават популярни, когато са били използвани в обзавеждането на луксозните кабини на Титаник.

Открийте повече

Гид легла

Гид легла

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой е най-подходящият матрак за Вас?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Ръководство: Кой топ матрак да изберете?

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си

Как да предотвратите плъзгането на топ матрака си